reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

Niekat - masz 168 cm i 4 kg do przodu - przecież jesteś w ciąży, to ile byś chciała??? Sorki, ale bez przesady... To chyba hormony Ci szaleją, bo nie wierzę, żebyś się tym naprawdę przejmowała.... Przecież wkleiłaś zdjęcia a na nich wyglądasz pięknie!!!
Ja mam 157 cm i 3 kg do przodu i uważam, że wyglądam wspaniale!!!
no moze i szaleja hormony ale ja zawsze miałam cos z głową jesli chodiz o wagę (niestety zostało mi jeszcze trochę z czasów liceum:zawstydzona/y:)i taki wzrost wagi nie moze przejsc bez echa w mojej psychice, ale wolę sie wygadac i pozrzędzic (kto zrouzmie to zrozumie) :sorry:
poza tym z poprzedniej ciazy tez mi cos zostało wiec wiem juz ze mój organizm nie pozbędzie sie nadmiaru tak szybko i raczej nie powiem "łatwo przysżło łatwo poszło":baffled:moze gdybym startowąła z wagi jak Ty 47kg to wyglądąłoby to inaczej:happy: ale fakt faktem dla Motylka zacisne zęby i będę tyła ile trzeba :rofl2:

reklama
(kto zrouzmie to zrozumie) :sorry:
ale fakt faktem dla Motylka zacisne zęby i będę tyła ile trzeba :rofl2:

Ależ ja Cię rozumiem, ale nie chcę nad Tobą biadolić ("tak, tak zrzucisz te kilogramy"), żebyś nie wbijała sobie dalej do głowy tego, że wyglądasz nieatrakcyjnie bo to nieprawda..
No a drugi fragm. Twojego posta - ucieszył mnie bardzo!!!!

Ja dziś po wizycie u lekarza, tak więc i po ważeniu:baffled:. No i 8 kg mam na plusie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
No ale pani dr mnie pocieszyła i powiedziała, że szczupła jestem, głównie poszło w brzusio. Moim zdaniem może połowa i poszła w brzusio a druga rozłożyła się po całości:wściekła/y::wściekła/y:.
Ale co zrobić...zima idzie, musi być cieplutko mojej córeczce:sorry:.
Ale powiem Wam szczerze, że aż się boję myśleć co będzie później. Jak teraz ma mi się pojawiać co tydzień 0,5 kg:wściekła/y:. to przekroczę wagę książkową na koniec ciąży na pewno:szok:.

no ja juz mam 5 do przodu:wściekła/y: i tak to teraz bedzie leciało w tym II trymestrze - nasza waga moze sie troszke uspokoic w III trym ale oczywiscie nie musi bo wtedy mozemy zacząć puchnac i codziennie waga bedzie wyższa...:laugh2:heheh same pozytywy:laugh2:

U mnie 5,5 po dzisiejszej wizycie - wiec tez niezle (napewno duzo wiecej niz za pierwszym razem) - no ale co sie dziwic jak sobie niczego nie odmawiam a i apetyt co tu kryc dopisuje:-)

Jutro wizyta u lekarza i zobaczymy...stawiam na min 2kg od ostatniej wizyty, czyli jesli dobrze licze to bedzie juz jakies 7-8 na plusie ...a moze i 9 ??
Wiem ze nieprawdziwe, ale podoba mi sie stwierdzenie 'latwo przyszlo, latwo poszlo' :Dtakie optymistyczne!
Nie przejmujcie sie tak ta waga, nie warto. Jak kobitki zrzucaly 35 kg to my chyba tez damy rade co nie ?kto da 40 ?:D
Przez ostanie 2 lata wiecznie na diecie, wiec teraz tak sobie folguje ze czasami az mi glupio, ale kiedy jak nie teraz mam jesc to co kocham..czekolada, lody, schabowe czekolada ..:D
kurde maz w pracy, 1 w nocy a ja mam ochote na te z orzechami...jutro zrobie zapasy!

Hej, ja skończyłam 20tydz- 2kg na plusie, ale faktem jest, że nie folguję sobie, nigdy do najszczuplejszych nie należałam i nie mam zamiaru teraz obudzić się z ręką w nocniku,że mam 30 kg do zwalenia. Zwłaszcza, że z tego co czytałam po drugiej ciązy nie spada waga już tak szybko jak po pierwszej.
No, ja w pierwszej ciązy najwięcej przytyłam w 8 mcu, a niby wtedy się już tak nie tyje.
EEEtam, ja nawet nie czytam co w tych książkach piszą, każdy organizm jest inny.

Czesc mamusie!
Moja waga od poczatku do 17 tc wzrosla o 3kg :-) to chyba nie duzo. Zwlaszcza ze do najszczuplejszych nie naleze :-( Teraz sie moglo nieco zmienic bo juz minely 3 tyg, w poniedzialek sie okaze (niestety nie mam wagi w domu)

reklama
Aaa Zapomnialam dopisac, a propo wagi; ostatnio spotkalam sie z kolezanka (nie widzialysmy sie rok i nie wiedziala ze jestem w ciazy) i tak zeszlysmy na temat wagi i tycia. Wiec sie smieje ze ja teraz calkiem "legalnie" tyje, a ona mi na to ze schudlam ?!?!?! Tak ogolnie na buzi i w ogole :-):tak::-) Ubawilo mnie to strasznie, kto widzial zeby kobieta w ciazy chudla ?? :cool:

Do góry