reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

reklama
No ładnie Giza - to daj tej Twojej diety :-) , wiem, że to egoistyczne ale nie chce przytyć więcej niż 12-14 (i tak jestem baba herszt:-D)
Choć z drugiej strony, nie mam na tyle silnej woli zeby diety stosować :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Tak tak Giza, dawaj tę dietę ;) Ja mam na 10 kg na +, ale nawet przed ciążą miałam za dużo o 15 kg, więc właściwie więcej nie powinnam przytyć. Tak radzą lekarze. Ja się strasznie tym martwię, bo mimo chodzenia 3-5 razy na fitness nie chudłam. Chodziłam nawet do dietetyka który stwierdził, że mam 12 litrów wody za dużo w sobie, może dlatego nie chudłam.

giza- nie pomyliłaś czasem kierunku;-)

Ja powiem Wam szczerze, że w II trym jadłam na okrągło a od jakiegoś tyg. jakoś mało mi się chce jeść i już mi minęło, że myślę tylko o jedzeniu:confused:...
Ale i tak mrowa gonię Cię...:-D:-D:-D. Między nami jest tylko 3kg różnicy;-).
Moja ginekolog powiedział, że będę miała czas po porodzie na zrzucenie...przy maleńkim dzieciątku chyba nawet nie będzie czasu za bardzo na jedzenie...dojdą nie przespane noce...no i karmienie piersią...to chyba nie sposób nie zrzucić tych kg:sorry2:

Gdzieś wyczytałam, że podczas karmienia piersią traci się 500 kalorii!!! czyli musimy po porodzie karmić, karmić;-);-)
W pierwszej ciąży przytyłam niecałe dziesięć kilo i bardzo szybko to zrzuciłam oczywiście karmiłam piersią, ale teraz chyba nie będzie tak lekko - jestem 10 lat starsza no i waga wyjściowa nie była taka jak wtedy:zawstydzona/y:

reklama
ta dieta cukrzycowa to skomplikowana nie jest. Generalnie nie jeść dużo na raz. Nie jeść słodkiego ani tłustego. Ograniczyć nabiał, białe pieczywo, owoce. Mięso raczej chude i albo pieczone albo gotowane. Soki owocowe zastąpić warzywnymi i wodą. No i między posiłkami odczekać co najmniej te 2 godziny, żeby cukier spadł. Pierwsze dni chodziłam głodna i co chwila sprawdzałam, czy mogę już coś zjeść. A teraz już jest ok. Chociaż jak mam niski cukier to skuszę się na odrobinkę słodyczy :tak: ale to na prawdę jest odrobina i raz na kilka dni. Pewnie gdyby nie ta cukrzyca to ciężko byłoby mi się zmobilizować do zmian w odżywianiu.

Do góry