reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

Cześć dziewczyny.
Ja przytyłam już 9 kg, a jestem w 21 tyg. To o 3 kg za dużo wg tabelki. Mam nadzieje, ze teraz przyhamuję trochę z przybieraniem na wadze. Wolałabym do końca nie przekroczyć magicznej siedemdziesiątki.

Ale powiem Wam, że mój mąż też przytył. W pasie przybyło mu tyle samo centymentrów, co mi, hi hi hi... I od początku ciąży miewał mdłości, zgagi, olały go zęby, miał prawie wszystkie moje objawy.

reklama
witam
Ja jestem w 22 tyg, mam na plusie 5kg. Beato,moj maz ma to samo,wszyscy sie pytaja kiedy ON ma termin! Takze na poczatku wymiotowal,bylam w szoku!
...Teraz sie zlosci ,ze ma brzuszek jak ja,wiec zdopingowal sie i smiga na rowerku treningowym chi,chi
pozdrawiam kasia

23 tc i nadal 6 kg na plusie;-)od jakiegos czasu waga sie utrzymuje ale nie powiem ze bez mojego wkładu.Nie rpzejadam sie i jeszcze uważniej patrze na talerz:tak:wole mandarynki niż snicersy i baaardzo duzo pije wszelkich herbatek i wodę.mój męzus tył w poprzedniej ciąy ze mną.teraz mniej i chyba nawet wogóle.:sorry2:słyszłąm ze jak tatus tyje w ciązy z mama to dziewczynka;-)no u mie jakby sie sprawdziło bo urodziłam Oliwie a teraz jeszcze nie wiadomo:blink:

Zaczęłam właśnie 22 tydzień i 5-6 kg na plus (zależy czy rano czy wieczorem). Mi również jakoś waga się zatrzymała ale niestety też obwód w pępku zmniejszył się o 2 cm :confused:.

U mnie 22 tydzien i 6 na plusie. Nie jest zle choc zastanawiam sie czy to faktycznie adekwatna waga bo mierzona na wadze domowej. W czwartek na polokowe to i zwaza fachowo wiec sie okaze czy faktycznie 6 czy wiecej:-)
A obwodu jeszcze sobie nie mierzylam ale jak znajde w domu centymetr to z ciekawosci zmierze.

a ja bardziej wierzę mojej wadze... u lekarza to po pierwsze ważą mnie w ubraniu i nierzadko w butach i zaleznie od tego jak sie ubiore to wiadomo... a poza tym ja mam w zwyczaju wazyć sie tylko rano (ten wynik biore pod uwagę) bo nigdy nie wiadomo co i ile zjem w ciagu dnia i jak to sie ma do wagi... wiec wpisem w ksiażeczke ciażowa sie za bardzo nie przejmuję bo różnica jest kolosalna - nawet 3 kg!:tak::-p

reklama
no ale chciał nie chciał mam znów 1kg do przodu po tym mandarynkowych wyczynach wiec razem 7 kg na + w koncówce 23 tc i 90 cm pod pępusiem:sorry2:

Do góry