reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

No coz, ja jakis specjalnych zachcianek nie mam, choc oststnio cos mnie bardziej na slodkie ciagnie :-) zreszta zawsze kochalam slodycze - pod kazda postacia!! Na szczescie nie molestuje jeszcze meza zeby jezdzil po nocach po cos. A w domu jakis specjalnych zapasow nigdy nie mam, bo maz tez lasuch na slodkie i sie nie utrzyma w domu :tak: Wczesniej strasznie mnie na cole darlo, pilabym litrami, a co najgorsze soki nie wchodzily :baffled: tylko cola albo sprite :sorry: Ostatnio smaki wracaja do normy.
Kwasne to mi raczej nie wchodzi, ostatnio zajdlam kanapeczki, na kotrych polozylam papryke marynowana - ledwo mi znikl ostatni kes w buzi, natychmiast wszystko spowrotem :wściekła/y::no::wściekła/y:

A waga to sie nie przejmuje bo jak mezus stwierdzil "lepiej wygladam w ciazy niz przed :tak::happy:, a na glupie przygryski typu "grubasie" odpowiadam ze teraz to "legalne jest " :happy::laugh2::happy:

reklama
ja slodkie slodkie i przegryzam ogorkiem kiszonym.Znajomy przywiozl z Pl ogorki.Dostalam od jego mamy duzy sloj a drugi dala mu na ogorkowa,ogorkowej nie bedzie bo braklo ogorkow :-D Ale tez porzeraz tony ciastek,czekoladek i innych malo zdrowych pysznosci.Maz mi wtoruje,chyba ma syndrom ciazy :-D Coli i gazowanego raczej nie pije,choc smakuje mniaaaannnnnn nie czuje sie po iej najlepiej.Ale gdy juz nie moge oprzec sie pokusie wypijam ze swiadomoscia ze bede umierac:tak: Z tego co slyszalam,gazowanego nie powinno sie pic podczas ciazy,nie pamietam dlaczego.Poza tym cola ma kofeine a to nie dobre dla maluszka

Ja tez mam straszna ochote na cole.
Poziomem kofeiny sie nie przejmuje, bo nie pijam kawy, wiec nie przekraczam limitu.
Natomiast fakt,ze jest gazowana, z duza iloscia cukru i nie wiadomo czego jeszcze, czesto mnie powstrzymuje.

21 tc i 6 kg na plusie:zawstydzona/y:pozostało 19 tygodni ale chyba nie dam rady przytyć w ciągu nich 4 kg - tzn dam rade nie tylko 4 ale wiecej:-pprzestałam sie tum tak bardzo przejmowac.Nie moge jeżdzic na orbitreku wiec nie powstrzymam tak skutecznie rpzyrostu tłuszczyku ale pozostaje mi ćwiczenie na wzmocnienie mięsni któe pomoga przy porodzie - a propos: słyszałyście o masowaniu odcinka miedzy wejsciem do pochwy a odbytem olejkiem migdałym?? zaleca się to na ok 3-4 tygodnie przed terminem po 5 min dziennie dla uelastycznienia tej części co pomoze zapobiec koniecznosci nacinania krocza czy peknięcia:tak:ja juz olejek mam:-p:tak:;-)

w moim menu nadal króluje POMIDORÓWKA!!! moge ja jeśc na sniadanie, obiad i kolację!!!!Niestety doszły do tego snikersy i czekolada Alpen Gold z orzechami laskowymi - ale bez przesady z iloscią słodkosci;-)i tak wole pomarancze:-p
na zaparcia - Lactulosum:baffled::dry:

21 tc i 6 kg na plusie:zawstydzona/y:pozostało 19 tygodni ale chyba nie dam rady przytyć w ciągu nich 4 kg - tzn dam rade nie tylko 4 ale wiecej:-pprzestałam sie tum tak bardzo przejmowac.Nie moge jeżdzic na orbitreku wiec nie powstrzymam tak skutecznie rpzyrostu tłuszczyku ale pozostaje mi ćwiczenie na wzmocnienie mięsni któe pomoga przy porodzie - a propos: słyszałyście o masowaniu odcinka miedzy wejsciem do pochwy a odbytem olejkiem migdałym?? zaleca się to na ok 3-4 tygodnie przed terminem po 5 min dziennie dla uelastycznienia tej części co pomoze zapobiec koniecznosci nacinania krocza czy peknięcia:tak:ja juz olejek mam:-p:tak:;-)
nie słyszałam o takiej metodzie:nerd: ale i tak nei będę jej stosować bo cc mnei czeka:dry:

23 tydzień i 6kg do przodu ale czuje się jakby było 10kg teraz to nawet tymi kilami sie nie przejmuje zabiore się za siebie po porodzie :-)
]
glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

reklama
Do góry