reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

reklama
Rzuciłam chipsy i słodycze (no może nie do końca - no ograniczyłam) i już ważę 1 kg mniej! Ucieszona jestem bardzo. Powody do pilnowania wagi mam 4:
1. gin mnie opier...li jak za dużo przytyję bo on mi cały czas o tym,ze zbytnie przytycie grozi cukrzycą w ciąży
2. mam taką ochotę na seks, że jak pomyślę, że będzie mi ciężko się ruszać jak za dużo przytyję to boję się, że mogę eksplodować ;-):-D
3. nie mam zbyt zdrowego kręgosłupa a nie mogę pogorszyć jego stanu, bo w przyszłym roku kończą mi się badania sportowe i będę musiała iść na weryfikację i lekarz sportowy może ich nie przedłużyć.
4. jak się przeprowadzę, będę miała strasznie dużo rzeczy do załatwiania w związku z budową (bo małżona nie będzie wtedy) i się nałażę za tym wszystkim

Chciałabym przytyć tak do 13-15 kg.

Aha - co by nie było, że wariuję - tyję tak akurat - książkowo.

Telma- rewelacja:-D:-D:-D ale się uhahałam:-D:-D:-D. To fajnie masz ze swoim mężem jak nawet zgagę za Ciebie przechodzi:-D:-D:-D. Mój mężusio tylko wstaje czasami w nocy na siusiu (przyzwyczaił się jak ja wstawałam).

Ostatnimi czasy coraz częściej mnie pali zgaga:wściekła/y: i to po tych kwaśnych herbatkach owocowych. Już mi one bokiem wychodzą. Zaczęłam sporadycznie pić melise i miętę i czasami zieloną (ale max. po jednej dziennie). Wiecie coś na temat tego typu ziółek czy można pić w ciąży i w jakich ilościach?

ninja- fajne!!! ja mam 1kg za dużo:zawstydzona/y: to nie jest tak dużo. Wg. tej tabeli mam przytyć ok.13 kg w całej ciąży (to chyba mało). Ale nie sądzę, żebym się zmieściła. Liczę na 16kg.
Na tej stronie wyszło mi BMI 20,7 sprzed ciąży to taki jak w mojej książce i w tej książce wyszło, że powinnam przytyć od 13-16 kg (to norma). Zobaczymy :-p.

Dziewczyny, wrzuciłam sobie tą stronę do zakładek, żebym mogła sprawdzać co jakiś czas jak tam z moją wagą :tak: Na razie praktycznie idealnie.

Fajna jest ta strona, bo jak wcześniej pisałyśmy ile która przytyła to nie było porównania ze wzrostem - ja mam 157 cm a np. PrzyszłaMamusia to raczej wysoka jesteś,co? (jakoś tak mi się wydaje :confused:) więc swojej wagi nie mamy co porównywać, szczególnie że masz termin na początek marca a ja na sam koniec :-):-):-)

chyba nie będziecie się odchudzały jak wynik z tabelki nie będzie się zgadzał z waszym na wadze ???:baffled::szok::sorry2:

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

reklama
Ja ma 2 kg wiecej (wg tabeli )i pod nosem princesse orzechowa xxl a za godzinie zjem salatke, pozniej zjem jablko i pojde spac. pewnie jeszcze po drodze cos mi wpadnie w rece

Jak w nocy sie obudze na siusiu usiade sobie w kuchni i zjem ciasteczko/a :cool2:i pojde spac dalej. odchudzalam sie przez ostatnie 2 lata, teraz nie obrzeram sie za 10ciu ale jem ile i kiedy mam ochote. fakt ze nie mam klopotow z kregoslupem i nadwagi pozwala mi na to co robie.czuje sie swietnie.a odchudzanie to ostatnia rzecz o ktorej teraz mysle. bardziej mnie interesuje co by tu zjesc jutro na sniadanko czy obiadek tak zebysmy wraz z dzidzia byli zadowoleni:-)

Do góry