reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

bakaalia ja tez tak myslałam u siebie, ale połozna mi mówiła że nie ma opcji żeby chudnąć, czy waga "stoi" bo przecież maluszek przybiera teraz i to najwięcej- no to co waga go nie wyczuwa????:-D
Ja poprostu wymieniłam baterię w wadze na nową:-D....no i okazuje sie że jednak przybieram i to w jakimś szale, dziś 19,6 kg na+ (chyba będzie jak w poprzedniej ciąży +22 kg)

fazerkam nie dołuj się, podobno nawet do 6 mcy zrzuca się dodatkowe kilogramy, no i też musi co być do zrzucania bo przecież karmimy cycami a to nie może iść z twojej masy tylko z tej dodatkowej ;-) a co do jeansów to tez kwestia nie wagi a szerokości bioder, które czasem poprostu już sie nie "wstąpią"- taka nasza kobieca natura :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się nie zgodzę,że nie może waga stać w miejscu,albo spadać.Nawet jak dziecko rośnie to ono może sobie podjadać z naszych zapasów i mimo tego, że dzidziuś rośnie to waga może stać w miejscu albo i spadać. Duży wpływ ma też ilość wody odłożona w organizmie,bo może być tak że jest jej sporo i są obrzęki,a potem obrzęki znikają i masa ciała spada. Ja w ciąży schudłam 3kg przez dietę cukrzycową,a mała zagłodzona nie była,bo urodziła się prawie 3600. Po prostu 'objadła' moje zapasy.

Z tymi jeansami to też niby wchodzę,ale jakoś tak mi w nich ciasno - biodra już szersze,rozeszły się kości :-/

Asiuk u mnie waga ewidentnie stoi od prawie dwóch tygodni, a jestem ważona na każdej wizycie i ciągle to samo piszę położna w karcie ;-)
Więc chyba jest tak jak nice-girl mówi/piszę ;)

Mi została dycha po porodzie ale mieszczę się w jeansy ;) Dziwny ten świat ;p Prawda, że trochę mi spadały przed ale mierzenie ich wczoraj bardzo mnie ukontentowało ;)))))))
obstawiam ze dycha jest w cyckach, puckach i nietoperzach, mam graby jak zawodnik sumo ;)

Dziewczyny po CC - jak to jest z tym brzuszkiem? Ja mam taki miękki, lejący jakby. Czy on mi się zmniejszy? bo mnie to troszkę dołuje. Tu od góry troszkę opadł ale wyglądam, jakby była w kolejnej ciąży.

Dziewczyny po CC - jak to jest z tym brzuszkiem? Ja mam taki miękki, lejący jakby. Czy on mi się zmniejszy? bo mnie to troszkę dołuje. Tu od góry troszkę opadł ale wyglądam, jakby była w kolejnej ciąży.

u mnie juz robi się płaski ale nie jest taki elastyczny a narazie nie chcę niczym smarować z uwagi na bliznę

Ja po sn ale brzuch też niestety miękki i taki flaczkowaty. Skóra się niestety rozciągnęła i obawiam się że brzuch już do wcześniejszej świetności nie wróci:/ U mnie już po I ciąży nie wrócił mimo tego że po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą:-(

Ja się wzięłam za swój brzuch po pierwszym porodzie i udało się - był chyba lepszy niż przed. Wierzę, że taraz też tak będzie.
Moja metoda - taniec brzucha:-)

reklama
a faktycznie nice- na to nie wpadałam że może dzidzia zjadac z naszych zapasów- ale tak idealnie przez kilka tygodni co do grama?:confused:

nie ma chyba różnicy w brzuchu czy po cc czy po sn (poza blizną)- trzeba wyćwiczyć, no i trwa to kilka mcy

Ostatnia edycja:
Do góry