reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

mnie w pierwszej ciazy przybylo 28 kg, ale mialam problemy z cisnieniem. Ciezko bylo:-DMam nadzieje, ze tym razem sytuacja sie nie powtorzy, bo mi kregoslup padnie;-)

reklama
ja mam 172 cm i ważę 55 kg. Troszkę sobie pozwalam na jedzonko, a nie chciałabym przytyć 30 kg i potem to gubić, więc się muszę ogarnąć z tym jedzeniem ;-)

mnie w pierwszej ciazy przybylo 28 kg, ale mialam problemy z cisnieniem. Ciezko bylo:-DMam nadzieje, ze tym razem sytuacja sie nie powtorzy, bo mi kregoslup padnie;-)

Ja wybrałam sie wczoraj do fizjoterapeuty, zrobiłam dokładne badanie stóp i postawy, zamówiłam specjelnie dla mnie robione wkładki ortopedyczne do butów, to zapobiega bólom kręgosłupa.warto zainwestowac. :)

Ja wybrałam sie wczoraj do fizjoterapeuty, zrobiłam dokładne badanie stóp i postawy, zamówiłam specjelnie dla mnie robione wkładki ortopedyczne do butów, to zapobiega bólom kręgosłupa.warto zainwestowac. :)

dzieki za porade:tak: mialam przez ortopede dobierane w czasie ciazy sandalki. Wtedy czulam sie ciezko, kregoslup na ostatni miesiac odmowil posluszenstwa i w sumie duzo lezalam. Jestem zla, bo juz teraz na poczatku mnie boli:no:

Ja przed ciążą ważyłam 58,6 kg, następnie podczas pierwszego badania i ważenia 59,6 kg przed chwilką się sama ważyłam i 60 kg na czczo:p Moja Mama ze mna w ciąży przytyła 30 kg wiec z pewnością u mnie będzie podobnie. W dodataku i Mąż i ja jestesmy wysocy, ja mam 175 cm a Mąż 183 cm wiec Dzidzia malutka raczej nie będzie :) Pozdrawiam Stycznióweczki:)

Ja w poprzedniej ciąży startowałam od 55 kg i przytyłam 13. Szybko spadły i już po 2 czy 3 miesiącach ważyłam 53. Tą ciążę zaczynałam od 52, ale już ważę o kg więcej i obawiam się, ze przytyję sporo, bo dużo na razie jem:-( Oby dało sie to później szybko zrzucić.

reklama
Do góry