reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

U mnie tragedia +15 kg od początku ciąży, w ostatnie 3 tygodnie na szczęście tylko 1 kg do przodu.
biust b.z
pas (na wysokości pępka) 116,5 cm
biodra104

reklama
Dziewczyny u mnie tragedia... w ciazy przytylam 25 kg (jak narazie). Zostalo mi jeszcze 1,5 miesiaca... Mam te nicale 175cm wzrostu, ale.. przed ciaza wazylam 59 a teraz..... Boje sie, ze ciezko bedzie mi to zzucic. Zwlaszcza, ze zawsze mialam sklonnosci do tycia i tylko raz w zyciu udalo mi sie schudnac. A tu mala niespodzianka iiiii..... ciaza :)
Najgorsze jest to, ze mam niesamowity apetyt na slodycze :-)
Najgorsze jest to, ze termin mam na dzien dzisiejszy na 7 lipca,a miesiac pozniej wesele bliskiej przyjaciolki-szwagierki.
Jak myslicie... uda mi sie jakos 'normalnie'wygladac??? :-D

DZIUUULA kochana, nic się nie martw! Głowa do góry - po cieżarówkach widać, że sa ciężarówkami, a nie że się "zapuściły w jedzeniu" (bez obrazy), a jak juz urodzę, to wiadomo, że przytyły w ciąży - "przez" ciążę.
Mam dokładnie to samo - przy wzroście 174, i wadze wyjściowej 65 kg, przytyłam 25 kg a - jak powiedział lekarz - końca nie widać.... Takie geny!
I też mam termina na 7.07, a miesiąc później ślub szwagra...

Planuję po prostu kupić śliczną, tuszującą wszystko sukieneczkę, w której głównym atutem będzie wyalenie tzw. bufetu na wierzch - w celu odciągnięcia uwagi od innych części ciała ;)

Pozdrawiam ciepło!

dziuuula, tymgrysek_m to pochwalcie sie pozniej tymi sukienkami, bo ja jestem w podobnej sytuacji... a nawet gorszej, bo termin na 8.07, a wesele Brata 25.07:tak:
dlatego przyszła bratowaprobuje negocjować z małym, zeby urodził się tak tydzień wcześniej, zebym na spokojnie się mogla wykurować i chociaż troche poszalec na weselu:laugh2:

ja od poczatku di teraz + 9,2kg. A przy I ciązy jak już pisałam +22kg. Nie martwcie sie mamusie- spalicie przy produkcji mleczka i na dłuuugich spacerach z maluchami.

Hej dziewczyny

Jesli chodzi o wesela to ja mam(termin porodu 23 lipiec)
-18 lipca(albo z brzuchem albo z niuńka)-albo wogóle najbardz.prawdopodobne
-29 sierpnia
-12 wrzesień
-19 wrzesień
-24 pażdziernik

i co ja mam zobic,raz że pasztecior będę jeszcze to i niuńkę ciągnac na każda impreze???Zajebiaszczo napewno nie schudne tak szybko...

Chyba że coś tuszującego....:-):-):-):-)

Załączniki

• 645886854.jpg
    645886854.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 81
  • 1f61331b.jpg
    1f61331b.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 90
Ostatnia edycja:
A ja :) wzrost 170cm a waga przed ciążą 55kg a teraz 68 kg ;)) i dalej rosne :D
Ale maluszek waży już ponad 3200gram .. czy to możliwe ? :D

reklama
Z ta waga na usg to właśnie tak jest. Jedne się martwią że za małe dzieciątka inne zaś że za duże....
A tu trzeba mieć margines bezpieczeństwa jakieś 300-400g.

Alusia8989 ty masz już 36 tc. To i dziecko już może być duże.:-):-)

Do góry