reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

Dzis ogladam sobie zdjecie, ktory moj zrobil mi niespodziewanie i nagle dotarlo do mnie ze wygladam jak swiniak :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: najbardziej widac to po buzi taka pulchna
przytylam juz 9 kg z 57 na 66:baffled::baffled: a pamietam jeszcze nie dawno ja probowalam przytyc zeby nie wygladac jak "szkapa" bo nie umialam przekroczyc nawet 50 kg.
nie mieszzcze sie w zadne spodnie sprzed ciazy, a co gorsza nie mieszcze sie w spodnie ciazowe ktore kupilam w 14t.c :szok: W zyciu tego nie zgubie

reklama
Ada, zgubisz to szybciej niż myślisz. skoro nie masz ciągot do tycia a zamierzasz karmić piersią to w parę miesięcy wrócisz do stanu z przed ciąży. :tak: A poza tym wiesz.... My tu zamierzamy wprowadzić nowy wątek z naszym odchudzaniem to wspólnymi siłami będzie nam wszystkim raźniej i przyjemniej:-D:-)

Ada nie tylko ty tu przytylas, ja juz jestem 15 kilo do przodu a gdzie tam koniec? w ubrania sprzed ciazy nie miescialam sie juz w 12 tygodniu, Ja mam nadzieje ze moj mały bedzie chcial pic z cyca bo jak nie to nie wiem jak inaczej zgubie te kg . Pocieszam sie faktem ze po porodzie od razu pozbede sie okolo 5 kilo, w koncu wody płodowe i dzieciak tez cos tam waza :] wiec głowa do gory razem damy rade a co !

Ja ostatnio narzekam na brak apetytu :szok: W czwartek kolejne wazenie i zobaczymy czy bedzie roznica bo jakby nie patrzec jem mniej przez caly dzien niz dotychczas.
A co do wymiarow to na wysokosci pepka osiagnelam 114 cm :tak: Czyli + 4 od ostatniego mierzenia w kwietniu chyba 20 :-)

a oto moje wymiary:
29 tc - przybyło 9,5 kg
obwód brzuszka na wysokości pępka- 97 cm ( 2 cm na plusie za ostatnie 2 tyg.)
obwód ramienia 28 cm ( 1,5 cm na plusie od początku ciąży)
obwód uda 57 cm ( 1 cm na plusie od początku ciąży)
biodra 102 cm ( 4 cm od początku ciąży)

ale wiecie co dziewczyny... jakoś coraz mniej mnie ten przyrost przeraża. Ostatnio oglądałam zdjęcia robione w zeszłym tygodniu i jak nałożę jakiś luźniejszy ciuch to nawet nie widać,ze w ciązy jestem, ponieważ głónie w biust i brzuch mi poszło, wiec uda, buzia wyglądają jak przed ciążą.

ale z drugiej strony przede mną ostatnie 10 tyg, kiedy dzidzia najbardziej bedzie na wadze przybierać, ja pewnie też coś jeszcze się zaokrągle, wiec ostateczny wynik już może być mniej optymistyczny niż teraz...

ale tak jak piszecie, założymy nowy wątek i po urodzeniu bedziemy razem chudły...

Ja mam 12 kilo przybytku i 104 cm w obwodzie brzuszka, choć jak się dziecko inaczej ułoży to 2 cm spadają. W ogóle kilka osób mi już mówiło że nisko brzuch noszę, może nie przenoszę w takim razie (oby oby) ;-)

Dziewczyny Wy sie nie martwcie ,ze Wam kg przybywaja... ja mam juz paranoje - waga dalej stoi w miejscu ... a brzuch to jest taki , ze smiech na sali... musze informowac ludzi, ze jestem w ciazy , bo nie zauwazaja!!:szok: Dobrze, ze mam usg za tydzien i sprawdzimy jak wymiary malej i ilosc wod plodowych.

reklama
Do góry