reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

Iwonka
super sprawa takie ćwiczonka razem z dzieckiem, nie ma problemu co z nim zrobić, spędza się razem czas, figurka się poprawia czyli same zalety:-)
niestety ja nie mam co liczyć na coś takiego w mojej okolicy, zostają mi tylko spacerki z wózeczkiem:-)

reklama
Lipcóweczki wszystkie śliczne są i będą jeszcze bardziej, ja tez tyję i nie zwalniam tempa i już mi ginka zaczyna morały prawić ale co zrobię? cały dzień na nogach latam za moim smarkiem kochanym, w domu robię wszystko bez taryfy ulgowej to i jeść muszę żeby siły mieć ;-) może nawet dziś zamówię pizzę w ramach rozpusty :tak:

po porodzie na pewnie nie będzie pizzy dopóki się cycanie nie skończy więc cieszmy się swobodą pokarmową :tak::tak::tak: wkońcu to nie opasłość a kg ciążowe są a takie tylko dodają uroku ;-):-):-):-)

u mnie jakoś przyrost wagi się utrzymuje na stałym poziomie, dziś na wizycie 70.4 kg a że z mężem byliśmy w bardzo dobrych humorach to sobie żartowaliśmy, powiedziałam mu nawet że jeszcze 10 i możemy startować w jednej kategorii wagowej ;-)
a ile mam w brzuchu to nie wiem, gdzieś wsadziłam centymetr i nie pamiętam gdzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

ja dzis jestem po wazeniu u lekarza i ups.. tak jak myslam z waga nie wesolo - 2,5kg od poczatku ciazy i nie chce byc wiecej na wadze :-:)-(

Iwonka
super sprawa takie ćwiczonka razem z dzieckiem, nie ma problemu co z nim zrobić, spędza się razem czas, figurka się poprawia czyli same zalety:-)
niestety ja nie mam co liczyć na coś takiego w mojej okolicy, zostają mi tylko spacerki z wózeczkiem:-)
U mnie też nie ma takich zajęć, ale widziałam kiedyś w programie ćwiczenia z dzidzią i bardzo mi się to podobało:happy::happy:. W internecie faktycznie trzeba poszukać, pewnie coś będzie.
Moja koleżanka po AWF to po ciąży robiła 6 WEIDERA (6W), brzuszek szybko miała śliczny, ale tak zmobilizować się do tego to chyba ciężko.

Ja zauważyłam że przy szkołach rodzenia ale takich prywatnych są także zajęcia gimnastyczna dla mam po porodzie.:tak: Może czasami warto głębiej poszukać.... Bo tak jak pisałam, ja takie zajęcia znalazłam zupełnie przez przypadek - oglądając stronkę gabinetu odnowy.:sorry::-p

Dziewczynki z tego co pamietam to w niektorych lepszych fitness clubach sa takie zajecia dla matek z dziecmi, najczesciej tam gdzie prowadza tez gimnsatyke dla kobiet w ciazy.

reklama
:-)
Co do przyrostu wagi to u mnie cały czas było ledwo co. Do 4 m-ca chudłam potem troszkę na + a teraz normalnie szok. Od ostatniej wizyty (6.04) przytyłam już prawie 3 kg. A apetyt jak miałam niewielki tak i mam , ale w sumie czego się spodziewać jak człowiek siedzi w domu cały dzień praktycznie.
Teraz na dodatek się przeziębiłam to już całkiem mnie do jedzenia nie ciągnie.
Ale posłuchałam Waszej rady i poszłam do lekarza. Na szczęście okazało się że to zwykłe przeziębienie w oskrzelach nic nie widać. Więc teraz męczę się z kaszlem i katarem. Aż mi szkoda maleństwa bo jak mnie złapie kaszel to on musi mieć trzęsienie ziemi. Mam nadzieje że szybko minie ( nawet czosnek zaczęłam jeść ).

Do góry