reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

ja tez sie pisze na maraton ;-)
a na allegro szukam sobie hula-hop takiego z wypustkami, zeby sobie potrenowac brzuszek - wiadomo ze nie od razu po porodzie, zwlaszcza jak zdazy sie cesarka, ale pozniej troche, podobno efekty sa, a w sumie to latwiejsze niz robienie brzuszkow ;-)

reklama
Dziewczynki wy sie nie martwcie!! Sporo odejdzie przy samym porodzie, a potem podczas karmienia piersia. Jedno karmienie piersia bobaska to ponad 500kcl, a na poczatku trzeba karmic co ok.3h, wiec same zobaczycie jak szybko zaczniecie chudnac.. a plus bieganie przy malenstwie :-D:-D
A jak chcecie to ja nadal z checia przyjmujne wasze zbedne kilogramy, bo u mnie caly czas ich malo...

Stopi
to tylko tak wygląda różowo, ale ja np przytyłam już sporo i nie chodzi mi tylko o brzuch ale też uda, biodra, ramiona w ogóle wszędzie:baffled: tuż po porodzie zejdzie niewiele a jeśli już to z brzucha, niestety reszta zostanie...
mam a przynajmniej miałam przed ciążą figurę gruszki i o ile brzuch chudł szybko to nogi trzeba było męczyć solidnie żeby zauważyć efekty, więc czeka mnie naprawdę dużo pracy ale mam nadzieję że ruch przy dziecku mi w tym pomoże:-)

co do hula hop to mam zwykłe ale dla mnie jakoś za lekkie było, znowu jak coś dałam do środka to się nie chciało kręcić....

a w ogóle po jakim czasie po porodzie mozna wziąć się za jakieś cwiczenia??

Robaczku ja ćwiczę cały czas bo nie mam przeciwwskazań. Codziennie na orbitreku jakieś 30min i jak się znajdzie towarzystwo to basenik. Poza tym to pracuję cały czas i też troche ruchu jest...;-) A po porodzie to pewnie zalezy od indywidualnego stanu kobiety.

ROBACZKU - a ja wierze w Ciebie, ze po porodzie dasz sobie rade z powrotem do figurki !!:tak::tak: W ciazy jak najbardziej mozna cwiczyc , tylko ostroznie. Po porodzie SN to dosc szybko mozna zaczac cwiczyc, tylko z brzuszkami trzeba sie wstrzymac. Po cesarce to juz sprawa indywidualna - czesto lekarze kaza czekac 6tyg. z aktywnoscia fizyczna, zeby tam wszysciutko dobrze sie zroslo.

co do hula hop to mam zwykłe ale dla mnie jakoś za lekkie było, znowu jak coś dałam do środka to się nie chciało kręcić....

ja zobaczylam to hula-hop u jednej dziewczyny na blogu [laska mieszka w usa] i tam bylo napisane na pudelku ze najlzejsze dla poczatkujacych to wazy 3 funty czyli ok 1,5 kg
i szczerze mowiac to ja juz od dluzszego czasu szukalam takiego ciezkiego wlasnie, bo te lekkie sa do niczego, a u nas to chyba tylko takie "slomki" sprzedaja :-(

ehh dziewczyny , ja też sie zapisuje na ten maraton, chociaż bieganie nigdy nie było moją mocną stroną, wolę chyba intensywny aerobik...:tak:

ja od początku ciąży juz przytylam ciut ponad 8 kilo:eek:( w zeszłym tygodniu schudłam z nerwów,ale mąż wrócił i nadrobiłam z nawiązką, bo ponad kilo w 3 dni- cóś mi tu nie pasi:eek:).
I jak na razie to uda i ramiona w straym nienaruszonym stanie:-D, natomiast biodra się poszerzyły:eek:, biust urósł:-D i oczywiście brzuch:-D(dzis rano 96 cm, a jeszcze przed świętami 84cm).

No zobaczymy jak to zejdzie po urodzeniu dziecku, w kazdym razie wracam po porodzie do diety, którą stosowałam przed ciążą, kiedy to schudłam 13 kilo. Oczywiście jak bede karmić bedzie tylko jakościowa( jak patrzyałm na dietę kobiety karmiącej, to jest zbliżona), a potem również ilościowa.

ale dziewczyny nos do góry:tak:, troche zazdrościmy chudzielcom, które przytyły 2-5 kg od poczatku:eek:, ale my już mamy taką urodę i predyspozycje, moze nie zawsze silną wolę no i trzeba się z tym pogodzić...:tak:

No hej Kochane.
Ja jestem w 27 tygodniu ciąży. Waga wyjściowa 60 kg przy wzroście 170 cm.
Teraz przybrało mi się już 17 kg :p Nie przejmuje się tym jednak bo moja mama ze mną przytyła w ciąży prawie 30 kg a figurkę ma do pozazdroszczenia. Po porodzie powoli wróci się do normy. Teraz najważniejsze jest żeby dzidziuś rósł zdrowo :) Termin mam na 29 lipca. Jedyne co teraz mi doskwiera to bóle w stawach no i szybkie męczenie. Jakoś jednak dam radę, byle wszystko szczęśliwie się skończyło.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę dużo zdróweczka WAM jak i waszym pociechom. Pa

reklama
....

a w ogóle po jakim czasie po porodzie mozna wziąć się za jakieś cwiczenia??

Aguś, ja znalazłam na necie zupełnie przez przypadek że w moim mieście jest gimnastyka dla kobiet po połogowych że tak to nazwę... A żeby było raźniej i przyjemniej gimnastyka jest razem z dziećmi....:-) Czyli dla mnie bajer!:tak::tak:

A gdzieś słyszałam że lekką gimnastykę można zacząć już w okresie połogu czyli tych 6 tyg. po porodzie.... O ile oczywiście jest się na siłach. :sorry:

Do góry