reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

Szybko zgubicie wszystko po ciąży - ja miałam +8, dwa dni po porodzie +2, a teraz już -4,5. Idę jak burza, ale mam bardzo restrykcyjną dietę no i stres też robi swoje niestety.

reklama
witam,
co do wagi to ja przytyłam bardzo mało, na początku ciąży schudłam ok 5 kg, i tak naprawdę to jeszcze chyba tych 5kg nie nadrobiłam. jak byłam ostatnio u lekarza pod koniec kwietnia to miałam 3,5 na plusie (od najniższej wagi w czasie ciąży), ale jak ważyłam się po 2 tyg u moich rodziców to miałam spadek wagi o 1 kg, i dziś idę do lekarza wieczorem więc pewnie mnie zważy więc się dowiem ile tych kg jest. W domu się nie ważę bo wagi nie mam (kiedyś to dla swojego świętego spokoju nie kupowałam).
Ja w ogóle mam jakiś mały brzuszek i tak naprawdę to do końca marca (ok 24 t.c.) u mnie w pracy nikt nie wiedział, że jestem w ciąży, a nawet teraz jak założę bardzo luźną i obszerną bluzeczkę to też niewiele widać i niektórzy jak mnie za dwa miesiące zobaczą z wózeczkiem na spacerze to nie będą chcieli wierzyć, że to moje własne dzieciątko.I tak naprawdę to nie wiem czy się cieszyć tym, że tak mało przytyłam, czy raczej smucić, czy oby nie za mało, zobaczymy co dziś mi ginka powie.

ADUDZ82 - pociesze Cie ja tez ledwo co przytylam tzn tylkow brzuszku, bo reszta mi schudla... Brzusio tez mizerny, tak,ze zalezy jak sie ubiore - raz widac , raz nie i muze mowic ,ze je stem w ciazy hehe

Kasiurek1983 bo z wcześniakami już tak jest, że mają jeszcze niewykształcone dorze organy. Łatwo dostają wzdęć i bólu brzuszka. Dlatego bardzo trzeba uważać na to co się je. Oczywiście tylko wtedy, gdy karmisz piersią. Mi się udało rozbudzić laktację i karmią małą moim mlekiem :)

reklama
no i tak jak pisałam wczoraj waga raczej nie posunęła się wiele do przodu, bo przez ostatnie 4 tyg przytyłam tylko 0,5 kg. ;-) czyli w sumie od początku tylko +4 kg jak na razie,
ginka powiedziała, że mała rośnie więc mam się tym nie przejmować, więc się nie martwię.

Do góry