reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

stopi - nic się nie martw jeszcze zdążysz nadrobić

ewelinka- Ty szczęściaro

Dziewczyny - a co stosujecie na zapobieganie rozstępom? bo ja mustele, tylko, że jest potwornie droga jak dla mnie

reklama
Ja na przemian stosuję Ziajkę oliwkę do pielęgnacji dzieci i niemowląt i olejek tonizujący do ciała Clarinsa Huile "Tonic".

Ja wpierw stosowałam preparaty z serii Ireny Eris dla mam. Teraz próbuje krem z Dax - Perfekta mama. Ale jakoś nie jestem tym zachwycona. Seria Eris jest stanowczo rewelacyjna i chyba powrócę do niej.

A ja na rozstepy nic nie stosuje, a moze jednak powinnam, bo teraz moja skora moze jednak zastrajkowac:baffled: Smaruje sie balsamem dla dzieciWczoraj siostra stwierdzila, ze niezle sie teraz wypielam. A ja jestem juz troche przerazona, bo bombke mam faktycznie spora, a gdzie tam jeszcze do lipca:rofl2:

Ja tez stsouje Eris Pharmaceris seria dla mam i przyszlych mam, tez jestem z nich bardzo zadowolona.

Ja tak jak pisalam na innym wątku, kremow na rozstępy nie stosuje. Rozstępy to sprawa genetyczna i jak maja sie zrobic to i tak sie zrobia, niezaleznie czy bedziemy stosowac krem czy nie. Mysle , ze kazda z nas zna swoja skore i juz wie czy ma sklonosc do rozstepów.
Ja jedyne co mam w pogotowiu to maść Contratubex, z apteki (Cepan - tez jest ok, ale mniej efektowny). Wiem , że mogą mi sie zrobic na posladkach - to moja rozstepowa pięta achilesowa:-)
Zobaczymy jak bedzie po ciązy.

No cóż, więc pozostaje się cieszyć, ;-)
Apetyt dopisuje, co mam zrobić. No i brzuszek rośnie :-D

Poczytałam Was trochę i się uspokoiłam bo ja na początku przytyłam 2 kg i teraz stoję w miejscu to już zaraz połowa a ja ważę 49 kg szczerze mówiąc już się zaczynałam martwić że coś jest nie tak
Co do rozstępów to ja mam takie same zdanie jak stopi siostra mojego męża stosowała w pierwszej ciąży mustele i i tak dostała rozstępów tam gdzie miały być teraz stosuje jakiś krem za niecałe 20 zł bo mówi że nie ma sensu wydawać na to fortuny
aha stopi nie martw się że nie masz brzucha ja też nie miałam długo a teraz w ciągu ostatniego tygodnia po prostu piłeczka wyskoczyła co prawda malutka no ale już widać że ciążowa a nie jakby od jedzenia jak to było wcześniej

reklama
Ja tak jak pisalam na innym wątku, kremow na rozstępy nie stosuje. Rozstępy to sprawa genetyczna i jak maja sie zrobic to i tak sie zrobia, niezaleznie czy bedziemy stosowac krem czy nie. Mysle , ze kazda z nas zna swoja skore i juz wie czy ma sklonosc do rozstepów.
Ja jedyne co mam w pogotowiu to maść Contratubex, z apteki (Cepan - tez jest ok, ale mniej efektowny). Wiem , że mogą mi sie zrobic na posladkach - to moja rozstepowa pięta achilesowa:-)
Zobaczymy jak bedzie po ciązy.
Zgadzam się ja w pierwszej ciąży stosowałam różne kremy i oliwki dla kobiet w ciąży , przeróżnych firm między innymi Garniera a rozstępy i tak się zrobiły i to jakie:szok:
Moja siostra miała to samo , teraz stosuje tylko parafinę, przynajmniej nie wydaje tyle , bo jest tania ! Efekt pewnie będzie ten sam więc nie zamierzam przepłacać!

Do góry