reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

reklama
:-) U mnie jest tak samo jak u robaczka przed kazda wizyta polozna mierzy cisnienie i wazy
Anyżówka ale moze jak masz wage w domu to waz sie przed kazda wizyta bedziesz przynajniej wiedziala ile przytylas czy schudlas - bedziesz kontrolowac swoja wage -

Anyzówka to dziwne, zawsze na pierwszej wizycie ciązowej ważą, i każą kontrolować wagę:confused::confused::confused: no ale może Twoj lekarz ma jakieś inne metody

Mój lekarz nie ma przy sobie położnej , ale sam zajmuje się ważeniem i mierzeniem ciśnienia, robi , to na każdej wizycie!
A co do moich wymiarów przed ciążą to startowałam z wagi 60 kg , a teraz mam 63 kg, troszkę wydaje mi się ,że za szybko przybieram , no ale pan doktor mnie pocieszył ,że jak na święta to nie jest najgorzej! Do 11 tygodnia waga była nadal 60kg ,dopiero w 14 mi naskoczyło te 3 kg.W każdym razie nie zauważyłam ,żebym gdzie indziej przytyła jak na brzuchu i troszkę w pupie!

przeciętna waga przed ciążą 55 kg a teraz jadąc wg karty ciąży
11 tc i 57 kg
15 tc i 58,5 kg
17 tc i 59 ,5kg :zawstydzona/y:

powiem Wam krótko, będę wielka :-D:-D:-D

a mi moj lekarz prowadzacy zalecil prowadzic kalendarz wagi. I tak co ranek mam skoczyc na siku a potem na wage :) bywa tak ze moja waga potrafi z dnia na dzien skoczyc nawet o kg, ale to chyba w zaleznosci od tego jak bardzo objem sie poprzedniego wieczoru :-D. Nastepnego ranka wraca do "normy " uffff ;-)

Jak bym miala codziennie skakac na wage, to po pierwsze waga padla by po miesiacu :-D a po drugie, z zalamki zaszylabym sie w domu i tyle by mnie ludzie widzieli :szok: :-D
Powazie. Wystarczy mi stresu na comiesiecznych wizytach :-p

Zaczelam powyzej 70tki :zawstydzona/y: dlatego od 80tki powiem lekarce, ze mojej wagi znac juz nie chce i niech mnie wazy, ale mnie o niej nie informuje :-D:-D:-D

Jak tak czytam to dochodze do wniosku, za moja waga wyjsciowa bedzie waga porodowa wiekszosci z Was :szok:

reklama
Ja się dziś ważyłam u ginki .... i o dziwo! jest mniej niż w domu przed 2 tygodniami. A od początku ciąży 2 na plusie. Lekarka jest szczęśliwa że nie przybieram za dużo.... Hihih

Do góry