reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

Robaczku ja tez się pisze na wspólne odchudzanie :) nawet niedawno kupiłam sobie stepper i oczywiście zapisałam się na odpowiednie forum, żeby mieć motywację , ale nie poużywałam tego za dużo, bo udało mi się zaskoczyć :), więc sprzęcik powędrował na najbliższe miesiące na strych :)))

na mnie czeka rowerek stacjonarny;-):-)
Myślałam, że w ciąży sobie trochę popedałuję ale ginka mi kategorycznie zabroniła:-(

Dobra dietka bez węglowodanów i sadło pójdzie precz;-)

reklama
ja tez planowałam kupić steper no ale chwilowo wolę tycie niż odchudzanie;-);-)

według tego ostatniego kalkulatora przez 3 miesiące powinnam przytyć 1 kg!! a ja przytyłam ok 4:szok:

jak Was poczytałam to weszłam na wagę i ważę 58,5 kg (w piżamce :)), co by znaczyło że od ostatniego ważenia u ginki przybył mi kilogram bo te pół to sobie sama odjęłam na ciuchy i pełen pęcherz z ważenia u niej. Suma total 3kg in plus. Trochę szybko mnie przybywa :-D ale wiecie co, ja się martwiłam wagą w pierwszej ciąży i staram się jeść owoce, nie podjadać itp a tez przytyłam nie mało, no i poco? schudłam w oka mgnieniu a wiele więcej radości bym miała z tego zaokrąglania się. Więc nie patrzmy na każdy cm tłuszczyku, na każdy gram do przodu, zjedzmy sobie czasem pizzę czy inny przysmak bo to jest NASZ czas - i tak jesteśmy wyjątkowe i piękne :-)

ja sobie na razie nic nie robię choć wiem że nie będzie mi potem łatwo to zrzucić bo mam skłonności do tycia a schudnięcie wymaga wiele wysiłku

tylko się boję sytuacji że mnie lekarz ochrzani że za dużo tyję lub położne które ważą przed wizytą:zawstydzona/y:

robaczku jak ktoś Cię "ochrzani" to tylko o nim źle będzie świadczyć, wiadomo że w ciąży się tyje, mamy więcej krwi, nasze serce się powiększa żeby mieć możliwość to wszystko przepompować, rosną Nam piersi i brzuchy, rosną w Nas dzieci, mamy wody płodowe itp a to wszystko waży! nie każdy kg więcej na wadze świadczy o tym że to MY nabrałyśmy tłuszczyku. Mądry lekarz będzie potrafił odróżnić przesadne tycie od zwykłego przybierania. I wiecie co, te kalkulatory kg to można w jeden kocioł wsadzić, każda kobieta ma inną urodę, budowę i inaczej ciążę przechodzi. Inaczej też będziemy przybierały. Jedne szybciej, drugie wolniej.

Nie ma co się przejmować. Ja wyglądam jak maciora do oproszenia i daję radę. Najwyżej na taczkach będę mnie wozić:-):-):-):-):-):-)
Dzidzia najważniejsza a gadanie innych to pikuś.

Ja się bardzo na początku przejmowałam, ale teraz to mi to delikatnie mówiąc "lotto" jak będę wyglądać potem bo to że będę bardzo wielka to przecież wiem. :tak:Wiem, że dieta i zrzucanie kilogramów tez będzie! Ale cóż.... ;-)

trochę mi ulżyło jak tak napisałyście

ostatnio zrobiło mi się głupio przed moją mamą, bo sama jest osobą otyłą i to bardzo, ja mam tak że śniadanie jem koło 7 rano i ok 11 muszę zjeść następny posiłek i ona ostatnio widziała co jadłam to się pyta czy ja za dużo nie jem, nie chodziło jej że często ale dużo,
trochę mnie to wkurzyło bo sama je dużo a ja jestem głodna to jem, pomyślałam kto jak kto ale ona chyba je więcej i nie powinna z takimi uwagami wyjeżdżać:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Piszecie, ze lekarze Was ważą. Ja się mojego zapytałam na pierwszej wizycie w ciąży, czy mam się zważyć, a on mi na to, że jak mam taką ochotę ......

Do góry