reklama
Mnie tak samo do słodyczy nie ciągnie, nie objadam się niczym, a patrząc na tabelkę, to powinnam ważyć 55 kg (52 waga wyjściowa), a ważę niecałe 51 kg.
Ale pamiętam jak w poprzedniej ciąży, będąc już w 5 miesiącu poszłam na wizytę do ginekologa przestraszona, że przytyłam tylko 3.5 kg, a lekarz powiedział, że absolutnie nie ma się czym martwić, że dopiero teraz waga zacznie rosnąć...Moja znajoma wymiotowała 9 miesiecy, podawali jej jeszcze przy porodzie miskę! I ona bardzo niewiele przytyła, nie pamiętam ile, ale wyobrażacie sobie?! Miskę przy porodzie? Druga wymiotowała pełne 7 miesięcy. Przy takich objawach nie ma szans proporcjonalnie przybierać na wadze. Mi mdłości powoli przechodzą, ale apetytu za bardzo nie mam.
Ale pamiętam jak w poprzedniej ciąży, będąc już w 5 miesiącu poszłam na wizytę do ginekologa przestraszona, że przytyłam tylko 3.5 kg, a lekarz powiedział, że absolutnie nie ma się czym martwić, że dopiero teraz waga zacznie rosnąć...Moja znajoma wymiotowała 9 miesiecy, podawali jej jeszcze przy porodzie miskę! I ona bardzo niewiele przytyła, nie pamiętam ile, ale wyobrażacie sobie?! Miskę przy porodzie? Druga wymiotowała pełne 7 miesięcy. Przy takich objawach nie ma szans proporcjonalnie przybierać na wadze. Mi mdłości powoli przechodzą, ale apetytu za bardzo nie mam.
Kasia_P'85
mama serduszkowego Misia
Ja też według tego kalkulatora powinnam ważyć przynajmniej 1 kg więcej niż ważę i nic na to nie mogę poradzić rośnie tylko brzuszek i piersi a tak bym chciała przytyć trochę w nogach i w pupie a tu same wałeczki na bokach się robią:-( wcale nie jest tak fajnie być chudym jak patyk nigdy nie rozumiałam moich koleżanek które według mnie wyglądały świetnie a odchudzały sie na potęgę
veritaserum71
Fanka BB :)
Mnie tez jakos odrzucilo od slodyczy, chociaz raz mialam napad i zjadlam pol gorzkiej czekolady z mietowym wypelnieniem (firmy AfterEight, mniam), ale na slodkie slodycze jakos nie mam ochoty
Czasami, gdy mnie najdzie to jem lody ( Carte D'or, uwazam za najlepsze:-)) zawsze mam puszke w lodowce
Ale ogolnie to mam raczej ochote na cos normalniejszego :-). Jak czegos nie przekasze co 2 godziny to umieraz z glodu
A normalnie moglam nie jest caly dzien i nic mi nie bylo
Czasami, gdy mnie najdzie to jem lody ( Carte D'or, uwazam za najlepsze:-)) zawsze mam puszke w lodowce
Ale ogolnie to mam raczej ochote na cos normalniejszego :-). Jak czegos nie przekasze co 2 godziny to umieraz z glodu
A normalnie moglam nie jest caly dzien i nic mi nie bylo
Mi z tego kalkulatora wagi wychodzi, że powinnam być w 6 miesiącu )) ...normalnie załamka
Myślę że to zależy od organizmu, bo oczywiście jem zdecydowanie więcej, ale zupełnie zrezygnowałam ze słodyczy (nawet mnie nie ciągnie), poza tym rzuciłam palenie, więc podjadanie tez daje o sobie znać - w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg i jakoś wszystko było w porządku, a i waga z czasem wróciła do normy.
Myślę że to zależy od organizmu, bo oczywiście jem zdecydowanie więcej, ale zupełnie zrezygnowałam ze słodyczy (nawet mnie nie ciągnie), poza tym rzuciłam palenie, więc podjadanie tez daje o sobie znać - w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg i jakoś wszystko było w porządku, a i waga z czasem wróciła do normy.
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Mi z tego kalkulatora wagi wychodzi, że powinnam być w 6 miesiącu )) ...normalnie załamka
agorana ja wg tego kalkulatora łapię się na końcówkę 5go miesiąca
Na szczęście napisali tam, że wyniki są miarodajne dla pań o wzroście od 160-170cm, a ja mam trochę więcej (tak się tylko pocieszam)
Już widzę, że w tej ciąży na bank powtórzę swój przyrost z pierwszej ciąży. Oj będzie mega ciężko
Jeszcze mam takie pytanie do dziewczyn, które piszą, że jak na razie nic nie przytyły albo przytyły bardzo mało.
Wy nie macie dobowych wahań wagi? Albo tygodniowych?
Ja nawet w swoim najszczuplejszym okresie, kiedy byłam na diecie i ważyłam się obsesyjnie codziennie rano na czczo, w ciągu tygodnia miałam wahnięcia wagi od 1 kg nawet do 2,5 kg.
Czy u Was waga po prostu stoi?
Ostatnia edycja:
reklama
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
dziewczynki, pisze do tych ktore pisaly ze duzo przytyly w poprzedniej ciazy, kiedy przybylo wam najwiecej kilogramow??? bylo to rozlozone w czasie czy tak np na sama koncówke ciazy???
U mnie na koniec biło już na potęgę, o wiele szybciej niż w pierwszych miesiącach.
Teraz z kolei tyję szybko od samego początku. Wmawiam sobie, że jak w końcu odstawię duphaston i kaprogest to może trochę przystopuję z apetytem
Przynajmniej chciałabym....