reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

aj za slodyczami strasznie jestem. zjem np kanapke i musze przynajmniej cukierkiem poprawic. zeby tylko slodko w buzi było...

reklama
Mnie tak samo do słodyczy nie ciągnie, nie objadam się niczym, a patrząc na tabelkę, to powinnam ważyć 55 kg (52 waga wyjściowa), a ważę niecałe 51 kg.
Ale pamiętam jak w poprzedniej ciąży, będąc już w 5 miesiącu poszłam na wizytę do ginekologa przestraszona, że przytyłam tylko 3.5 kg, a lekarz powiedział, że absolutnie nie ma się czym martwić, że dopiero teraz waga zacznie rosnąć...Moja znajoma wymiotowała 9 miesiecy, podawali jej jeszcze przy porodzie miskę! I ona bardzo niewiele przytyła, nie pamiętam ile, ale wyobrażacie sobie?! Miskę przy porodzie? Druga wymiotowała pełne 7 miesięcy. Przy takich objawach nie ma szans proporcjonalnie przybierać na wadze. Mi mdłości powoli przechodzą, ale apetytu za bardzo nie mam.

Ja też według tego kalkulatora powinnam ważyć przynajmniej 1 kg więcej niż ważę i nic na to nie mogę poradzić rośnie tylko brzuszek i piersi a tak bym chciała przytyć trochę w nogach i w pupie a tu same wałeczki na bokach się robią:-( wcale nie jest tak fajnie być chudym jak patyk nigdy nie rozumiałam moich koleżanek które według mnie wyglądały świetnie a odchudzały sie na potęgę

Mnie tez jakos odrzucilo od slodyczy, chociaz raz mialam napad i zjadlam pol gorzkiej czekolady z mietowym wypelnieniem (firmy AfterEight, mniam), ale na slodkie slodycze :-D jakos nie mam ochoty:cool2:

Czasami, gdy mnie najdzie to jem lody ( Carte D'or, uwazam za najlepsze:-)) zawsze mam puszke w lodowce :zawstydzona/y:

Ale ogolnie to mam raczej ochote na cos normalniejszego :-). Jak czegos nie przekasze co 2 godziny to umieraz z glodu :-D
A normalnie moglam nie jest caly dzien i nic mi nie bylo :sorry2:

Oj lody to i owszem :-p :-p :-p. Zjadłabym sobie teraz taki deserek lodowy z bitą śmietanką. W weekend namówiłam mojego mężulka na wypad do kawiarni i zjadłam sobie maliny na gorąco z lodami waniliowymi :-) :-) :-) PYCHOTA :-p :-p :-p.

Mi z tego kalkulatora wagi wychodzi, że powinnam być w 6 miesiącu :))) ...normalnie załamka
Myślę że to zależy od organizmu, bo oczywiście jem zdecydowanie więcej, ale zupełnie zrezygnowałam ze słodyczy (nawet mnie nie ciągnie), poza tym rzuciłam palenie, więc podjadanie tez daje o sobie znać - w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg i jakoś wszystko było w porządku, a i waga z czasem wróciła do normy.

Mi z tego kalkulatora wagi wychodzi, że powinnam być w 6 miesiącu :))) ...normalnie załamka
Myślę że to zależy od organizmu, bo oczywiście jem zdecydowanie więcej, ale zupełnie zrezygnowałam ze słodyczy (nawet mnie nie ciągnie), poza tym rzuciłam palenie, więc podjadanie tez daje o sobie znać - w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg i jakoś wszystko było w porządku, a i waga z czasem wróciła do normy.

agorana
ja wg tego kalkulatora łapię się na końcówkę 5go miesiąca:szok::-D
Na szczęście napisali tam, że wyniki są miarodajne dla pań o wzroście od 160-170cm, a ja mam trochę więcej:-p:-p (tak się tylko pocieszam:sorry:)

Już widzę, że w tej ciąży na bank powtórzę swój przyrost z pierwszej ciąży. Oj będzie mega ciężko:no:

Jeszcze mam takie pytanie do dziewczyn, które piszą, że jak na razie nic nie przytyły albo przytyły bardzo mało.
Wy nie macie dobowych wahań wagi? Albo tygodniowych?
Ja nawet w swoim najszczuplejszym okresie, kiedy byłam na diecie i ważyłam się obsesyjnie codziennie rano na czczo, w ciągu tygodnia miałam wahnięcia wagi od 1 kg nawet do 2,5 kg.
Czy u Was waga po prostu stoi?

Ostatnia edycja:
dziewczynki, pisze do tych ktore pisaly ze duzo przytyly w poprzedniej ciazy, kiedy przybylo wam najwiecej kilogramow??? bylo to rozlozone w czasie czy tak np na sama koncówke ciazy???

reklama
dziewczynki, pisze do tych ktore pisaly ze duzo przytyly w poprzedniej ciazy, kiedy przybylo wam najwiecej kilogramow??? bylo to rozlozone w czasie czy tak np na sama koncówke ciazy???

U mnie na koniec biło już na potęgę, o wiele szybciej niż w pierwszych miesiącach.
Teraz z kolei tyję szybko od samego początku. Wmawiam sobie, że jak w końcu odstawię duphaston i kaprogest to może trochę przystopuję z apetytem:sorry2:
Przynajmniej chciałabym....

Do góry