reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

reklama
Dziewczyny, wy naprawde wazycie sie co miesiac? :szok:
Mi by sie nie chcialo, nawet gdymym miala wage w domu. To tylko kolejny niepotrzebny stres :-D
Widze, ze tyje bo pas rosnie, ale zeby odrazu liczyc kazdy kilogram:confused:
Zreszta nie znam nawet wagi wyjsciowej, wiec na koniec nie bede miala do czego przyrownac :-D Jak sie zmieszcze w stare dzinsy pol roku po porodzie to uznam to za moj osobisty sukces. A jak nie :baffled: To dam sobie kolejne por roku...i tak dalej:-D

Verita - Ja się ważę tylko i wyłącznie u lekarza, czyli co 4 tygodnie. W domu mam wagę ale jakoś z niej nie korzystam.:-D
A przed ciążą zważyłam się zupełnie przez przypadek.... Mierzyć się nie mierzę, wystarczy, że w spodnie się nie mieszczę:-D:-D

Ja się ważę prawie codziennie, ale to nie ze względu na figurę poprostu mnie intersuję ja maluszek się rozwija i czy moja waga jest proporcjonalna do wieku ciąży. W poprzedniej przytyłam ponad 30 kg mimo całkowitego zakazu jedzenia słodyczy wydawało mi się że jadłam jak zawsze ale chyba tylko się wydawało hehe ;-). Do formy wruciłam w ciągu niecałego roku. Teraz też mam taką nadzieję że szybko zrzucę zbędne kilogramy bo napewno takie będą.

ja pomimo wagi w domu to rowniez sie nie waze ani nie mierze. wystarczy mi ze sie w spodniach nie mieszcze. a powiedzcie mi bo ostatnio swedzi mnie brzusio, jak posmaruje oliwka to przechodzi, ale mam takie delikatnie jakby popekane naczynka. czy to oznaka rosnacego brzuchola???

Ja tez sie czesto waze - co kilka dni i zauwazylam ze od poczatku ciazy schudlam 3 kg :confused: ale to pewnie ze wzgledu na poranne mdlosci (chociaz nie tylko poranne) ogolne nie chce mi sie jesc,staram sie jesc czesto a malenkie porcyjki,;-)
po drugie okres mdlosci po malu mija wiec mysle ze nadrobie szybko :-p

verita ja podobnie jak Iwon ważę sie wyłacznie u lekarza :) i tak naprawde nie przejmuje sie samą wagą, ale z tego co mówi lekarz to nienajlepiej dla ciąży (chodzi chyba o prace nerek)
W poprzedniej ciąży tak jak Izabell przybyło mi równo 30 kg - teraz zapowiada sie podobnie.

...a powiedzcie mi bo ostatnio swedzi mnie brzusio, jak posmaruje oliwka to przechodzi, ale mam takie delikatnie jakby popekane naczynka. czy to oznaka rosnacego brzuchola???

na to wygląda, że brzusio rosnie :) a oliwka jest rzeczywiście najlepsza (o czym dowiedziałam się z tego forum)
Pozdrowionka

reklama
A nawet ja przytyjemy 30 kg to założymy wątek o odchudzaniu i bedziemy zbiorowo zrzucać niepotrzebne kilogramy :-D:tak::-):rofl2:

Do góry