reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

reklama
Raczej juz nie mierz i badz dobrej mysli z dzieckiem bedzie dobrze to poczatek ciazy i bedziesz pod stala kontrola lekarza

czy to dobrze tak wierzyć w te zabobony? a potem zamiast leczyć dzieci u pediatrów będziemy je przeciągać przez kalesony dziadka lub wypędzać złe duchy ;-) dziewczyny zachowajcie spokój i rozwagę.

dosia a ile "pożyje" ów wątek? myślę że temat umrze naturalnie po kilku wypowiedziach

Ja w ogóle się nie zastanawiałam nad tym, a tu proszę, poszukałam w Internecie i :
- nie wolno przechodzić pod sznurem do bielizny i pod drabiną, bo dziecko będzie owinięte pępowiną
- z tego samego powodu nie można nosić łańcuszków i korali
- nie przechodzić nad kałużą, bo dziecko będzie miało wodogłowie
- nie patrzeć na brzydkie rzeczy, bo dziecko będzie miało brzydką twarz
- nie wpatrywać się w nic, bo dziecko będzie do tego podobne
- jak się poparzysz, to nigdzie się nie dotykaj, bo dziecko będzie miało plamkę w tym miejscu
- jak przestraszysz się myszy, to też się nigdzie nie dotykaj, bo dziecko będzie miało "myszkę"...
Tyle znalazłam ciekawostek w 5 minut poszukiwań...
Nie dajmy się zwariować...
Toteż chciałam uzyskać odpowiedź, co będzie, jeśli już się zmierzyłam...

reklama
dziewczyny przeciez to nie o to chodzi czy sie wierzy czy nie. przeciez na pewno w waszych rodzinach, szczegolnie babcie wierza w jakies zabobony. czasem sa one wrecz smieszne i nie ma powodu zeby mogly sie spelnic. chodzilo mi tylko o wymiane takich "przesadów" ale skoro nie chcecie. to trudno.

Do góry