reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Anetko ja ostatnio schudlam a przez to ze brzuchol opadl to wymiar tez nam sie nie zmienil to normale .... duzo sie ruszlas biegalas z Kubusiem , malenstwo cie podjadalo od srodka to nie ma co , kiedys jak nie bylo usg to miezyli brzuch to byly jaja pamietam profesora z centrum zdrowia matki polki kltory opowiadal ze wykonywano u zdrowych kobiet aborcie w 6m0cu jesli brzuch byl malo widoczny i nie przytyly o iles tam wedlug ich norm ... to byly straszne sprawy a teraz wszytko pod pelna kontrola tylko nie moja grochowka musze leciec przypilnowac obiad...:baffled:

reklama
Ja przed 1 ciążą ważyłam 47 kg, dzień przed porodem 63kg więc byłam 16 kg na plusie. Jaki miałam obwód brzuszka nie pamiętam ale nie był duży. Obecnie jestem w 21 tc przed ciążą ważyłam 48kg obecnie ważę 55kg czyli na półmetku jestem 7 kg do przodu. Przed ciążą w pasie miałam 64 cm, teraz mam 85cm więc o 21 cm więcej. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale mój M już się ze mnie nabija jak wychodzę po kąpieli z łazienki. Za to przestał mieć kompleksy i twierdzi, że nie musi się już odchudzać bo ja i tak już jestem większa od niego! Żartowniś!!!

Dziewczyny, a czy lekarz mierzy Wam brzuszki czy tylko same sobie sprawdzacie. Pytam bo tutaj mierza ale nie w pasie na wysokosci pepka tylko wysokosc macicy zaczynajac od kosci lonowej w gore. Podobnoe wymiar brzuszka powinien odpowiadac bierzacemu tygodniowi ciazy o kurcze ale ten pomiar to nie w centymetrach tylko w calach:sorry2:.

Przez ostatni tydzień ( od niedzieli do niedzieli) przytyłam kilogram , czyli 10 kg +
Dorinka - mojego brzucha lekarz nie mierzy, nie mierzył też w poprzedniej ciąży, sama też tegio nie robie , jakos nie wiedze takiej potrzeby.

mi lekarz też nie mierzy, a chodzę do dwóch( jeden prywatnie bo mają bardzo dobry sprzęt, a drugi w przychodni bo wszystkie badania za free)a tak w ogóle to waga mi spadła od poprzedniej wizyty( 2 tyg) o niecałe 0,5 kg także jestem na + 13 kg, no i mam nadzieję ze jeszcze przez te 4 tyg dużo mi nie dojdzie:-)

reklama
Do góry