reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

przed samym wyjazdem do szpitala moja waga osiągnęła niespodziewaną wielkość! JAkie tam +11..!! Moja waga przed urodzeniem 72kg, czyli +18kg, fakt,że spuchłam też ale... szok!!

reklama
Ja w ciązy przytyłam 11-12kg.
po powrocie ze szpitala miałam już 7 kg mniej.
Teraz waże 49,4 wiec albo albo zostało mi 0,5 kg do stracenia albo1,5kg. :-)Dokładnie nie wiem ile ważyłam przed ciążą. Pochwalę sie jeszcze ze wchodze już w ubrania sprzed ciąży. Ale oczywiście mój brzuch nie jest tak płaski jak kiedyś:-(.
Przyznam ze jak wróciłam ze szpitala to nawet sie martwiłam czy oby nie za szybko schudłam, czy wszystko ze mną OK. Ale teraz już czuję się dobrze i myślę ze tak szybki powrót do swojej wagi spowodowany jest tym, że w ciąży oprócz brzucha nic nie przytyłam. Obym tylko dalej w takim tempie nie chudła.

ja jeszcze nie mieszczę się w swoje przedciążowe ubranka,tylko niektóre spodnie na mnie pasują-te które przydały mi się też w ciąży, obecnie brzuszek troche wystaje, nawilżam go bo super to on nie jest a i na ćwiczenia mam nadzieję znajdzie się czas.. ostatnie tygodnie ciąży dały się we znaki a po porodzie sporo zaraz zniknło gdzieś...a dzidziuś tylko 3000g...

maliinka a Ty już całkiem na wylocie! życzę powodzenia!! a jak wyjdziesz ze szpitala to sama zobaczysz na wadze że kilogramy znikają jak zaczarowane.

Też myślę o ćwiczeniach żeby tego swojego flaczzka ujędrnić. Ale boję się, że nie będę miała potem siły na dziecko. W końcu w wolnych chwilach każą odpoczywać.

aga111-zgadzam się każą odpoczywac i mają rację! na cwiczenia przyjdzie czas a część to spadnie sama od opieki nad dzieckiem. Byleby się nie przemęczac, bo wiadomo ze w nocy trzeba wstać a w dzień gdy dzidziuś śpi dobrze też się położyć, na dodatek my kobiety mamy jeszcze resztę domu na głowie....

reklama
Jak jechałam do szpitala to miałam +21 kg !!! :/ oczywiście część tych kilogramów to obrzęki.... teraz 10 dni po porodzie mam 15 kg mniej i jeszcze 6kg do zrzucenia.... więc na szczęście nie jest tak źle... i mam nadzieję, że te 6 kilosów szybciutko zrzucę :)

Do góry