reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasi mężczyźni...

A macie cos na podniesienie libido u mezczyzn bo raz na tydzien to nie bardzo jak dla mnie :(.
Wprawdzie wiem ze jest to spowodowane przepracowaniem ale ja tez jestem na nogach od 7-21 w tym maz mi pomaga jakies dwie godzinki bo przychodzi z pracy 17.30 a ok. 19.30 kapiemy mala i klade ja spac.
Mam nadzieje ze sie to zmieni w wakacje jak wyjedziemy ale obawiam sie ze istnieje mozliwosc ze czeka mnie nastepna ciaza bo moj mezulek ostatnio zdecydowal ze nie uwazamy :-[ i zobaczymy jak bedzie to bedzie bobas (z Marysia mialam tabletki na zwiekszenie jajeczkowania) A ja sama nie wiem czy mam sile od razu na drugie dziecko , chyba ze bedzie takie slodkie i dobre jak Marysia :)
W ogole to stwierdzam ze faceci tez powinni rodzc, chodzic w ciazy i karmic to by im sie czasami wszystkiego odechcialo, a my dzielne matki jeszcze nie mozemy liczyc na chwilke zapomnienia ;)

reklama
ivka, nie za wcześnie na drugiego bobasa? Daj sobie złapać oddech, organizm musi odpocząć. O psychice nie wspomnę ;)

pytia ma racje

u mnie niecałe dwa lata różnicy i jeszcze to starsze potrzebuje naprawde dużo uwagi
niewyobrażam sobie jakby to było gdyby OLa była mniejsza...

no chyba że masz ludzi chętnych do pomocy ;D

mój lekarz mówi, że po prawidłowej ciąży i naturalnym porodzie kobieta mimo wszystko powinna odczekać rok żeby organizm miał wystarczająco dużo czasu na regeneracje, także my z mężem dopuki karmię będziemy wspomagać przemysł gumowy ;D

kaśka pewnie jeszcze sto razy zmienicie w tej kwesti zdanie :)

Fionka my też wspomagamy przemysł gumowy
tyle że kilka dni temu zdarzyła się "chwila zapomnienia"

mam nadzieje, że nie zaowocuje...
zła jestem okropnie na siebie!!

Już więcej na to nie pozwole

Mamaoli: nie zmienimy. ja wiem, że zespół downa to dodatkowy chromosom, ale mam w bliskiej rodzinie i to nas blokuje. mimo że Bartucha bardzo kocham.

wiecie wlasnie ja sama nie wiem co o tym myslec , bo zgadzam sie z Wami ale i czasami mysle ze jakbym musiala znowu od poczatku zaczynac z ciaza i bobasem za dwa czy trzy lata to nie wiem czy bym sie zdecydowala rowniez ze wzgledu na wiek (mam32) oczywiscie wiem ze i starsze dziewczyny rodza no ale ja to panikara jestem juz mnie niezle nastraszyli na poczatku tej ciazy wiec nie chce pozniej. Inna sprawa ze nie za bardzo mamy pomoc , tzn teraz zadnej ale licze ze pozniej dojedzie tesciowa , mimo wszystko nawet do Marysi bo przydaloby sie pojsc za jakis rok do pracy o ile sie nie przytrafi . Tzn czasami mysle ze jednak powinnismy uwazac ale sama nie wiem..................
Dzieki dziewczyny za dobre slowo bo to tez czasami sprowadza na ziemie.

reklama
Iwka a swoją drogą w tej kwesti nie zawsze da się wszystko zaplanować :)
niektórzy bardzo chcą i nie mogą
a inni nie są przekonani a zachodzą...
trzymaj się!

Do góry