reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

kurcze!!! moje dziecko przeklnęło dziś po raz pierwszy!!! oczywiście "przyniósł" to z przedszkola... :wściekła/y: nagle słyszę "GUPI, GUPI" :-(

wyjęłam dziś sandały Maksia z zeszłego lata, przymierzyłam Olkowi i są już dobre!!! także na lato czeka mnie zakup dwóch par sandałów!!! czekam, aż Olek dogoni Maksa, bo rośnie w tempie błyskawicznym i skończy się noszenie rzeczy jeden po drugim :(

Ostatnia edycja:
reklama
zbieg okoliczności :-) dwie umówione cesarki...;-) Olka miałam urodzić później, ale pielęgniarka się pomyliła i przyszła po mnie szybciej, zamiast po babeczkę obok;-)

Witam :-)

widzę, że i tu produkcja kręci się w weekend :shocked2: ja w weekend staram się nawet nie włączać kompa ... to taki nasz czas na rodzinkowanie ;-)a potem mam tyły :dry::-pnie macie litości ...

Charlotte, wielkie gratulacje !!! trzymam &&& żebyś tym razem miała sowjego wymarzonego synka :tak:
a gadaniem się nie przejmuj !!! my planowaliśmy od razu drugie dziecko, więc rodzina i znajomi nie byli aż tak zaskoczeni (ale i tak do entuzjazmu było im daleko), a niewtajemniczeni nie wiedzieli, czy mają mi gratulować czy współczuć :-D jakby mnie jakaś tragedia spotkała :baffled:

Tosiaczek, &&& żęby udało się zapisać Kinię do państwowego przedszkola !!! u nas na szczęście różnica w cenie nie jest aż tak duża, bo ok 100 zł więcej za prywatne :tak:ale o to będę się martwić za rok :tak:

Graz, super, że bilans udany :tak: my się właśnie musimy wybrać na 'przegląd' po skończonym roczku.
A co do mleczka, Asi też już dajesz UHT ???

natuska, zdrówka dla dzieciaków !!!

Wczoraj był dłuuuugi dzień... Chyba pierwszy raz odczułam, że mam dwoje dzieci:-)Ale nocka już w porządku. Mały jak usnął o 21 tak spał do 4 rano. Pierwszy raz mu się tak zdarzyło:confused: a i Martynka przespała całą noc, bez wymiotow:happy2:

Tak, Asi też daję UHT. Minęło już kilka dni, nadal żadnych reakcji ubocznych. Szymuś ostatnio nie jadał prawie nic rano, a teraz wcina płatki na mleku - aż miło patrzeć :-)
Ostatnio pisałam, że chyba 17 ząb jemu się przebija, ale niestety nie mogę zobaczyć, bo nie da... udało się zerknąć.... ale to nie 17 ale już 19 i 20 :-)... przegapiłam 2 ząbki na dole... kiedy? nie mam pojęcia
Tak, więc mamy już wszystkie ząbki
Asia męczy się z 3 dolnymi, ma takie wielkie kulki tam, pcha do buzi wszystko co się da... już wkoło ust porobiły jej się jakieś krosty, bo niestety nie uda mi się jej upilnować i nieraz nawet moje buty trafiają do buzi

Charlotte, wielkie gratulacje !!!

reklama
Witam

na-tuska ja używałam płynu nabłyszczającego ale wcześniej umyłam nigdy nie próbowałam pastować :no:

aleksa123 super że nocka przespana :tak:

Jadę dzisiaj dalej po przedszkolach szukać jakiegoś sensownego :tak:

Charlotte mnie się kiedyś koleżanka spytała czy chciałam mieć drugie tak szybko, ale inni się nie odzywali, bo ja to zaraz dre się i bali się;-). Prababcia tylko raczyła wyrazić swoją opinię, że sobie nie poradzimy, bo jej było ciężko. Ale to bardziej ze złości bo my to tylko po cywilnym, więc zachwycona nie jest :-D, ale ja to olewam. Ludzka zawiść.
Mojego M koledzy się śmiali, że drugie tak szybko. A potem jak jeden sam przyszedł, to przyznał że zazdrości. Zresztą nie tylko on :tak:.

Do góry