reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

hej ale nadrabiania...;-)
charlotte dasz rade, u nas najgorszy byl pierwszy miesiac:tak: a potem poszlooo...:-) nauczylam sie ze mam dwojke dzieci... a teraz, jest lzej bo starszaki same sie zabawiaja;-)
Nickie heh ja po dwoch porodach wazylam nawet 80kg... wstyd mi bylo... i powoli doszlam do 74kg przez rok a potem w miesiac schudlam 8kg :-D jadlam wszystko ale niejsze porcje i cwiczylam raz dziennie A6W. a teraz po trzecim porodzie waze 67-69kg. musze zaczac cwiczyc i brzuszek zgubic bo reszta u mie jest oki:-)
aaa no i wsio najlepszego dla Kacperk z okazji urodzinek :*********

reklama
Moja Martynka ma jelitówke:-(. Niechce nic jeść.Tyle dobrego, ze pije.Dziewczyny,macie może jakiś sposób na biegunke u dzieci? smekty nie chce, a jagody mi się skończyły:-(

Witam

Nic mi się nie chce. Wieczorkiem poczytam i poodpisuję. Idę dzisiaj szukać jakiegoś przedszkola dla Natalki bo straszny dzikus. W sobotę byłam z nią w Galerii i było przedszkole. Panie reklamowały i można było się pobawić, to moja płakała, że ze mną tylko wejdzie. A sama to nie. Trzeba ją gdzieś dać, chociaż na kilka godzin.

aleksa123
mojej zawsze pomaga Nifuroksazyt w płynie taki dla dzieci. A smecte to można dodać nawet do jedzenia i zmieszać, nie koniecznie do picia :tak:. I nie dawaj mlecznych rzeczy, bo przy biegunce nie wolno, ani owoców i surowych warzyw.

Ciaza prawidlowa 3-4 tydzien Babel ma 6,6 mm:) Jestem mega szczesliwa!!!! Teraz chce synusia :) Chyba bym umarla ze szczescia jakby sie okazalo ze bedzie maly Gabrys;p ale to dopiero za jakies 15 tyg o ile nie wda sie w starsza siostrzyczke i postanowi sie ukrywac do 30 tyg:):):) Wracam dzis do mojej malej Ksiezniczki:) Darek juz po mnie jedzie hura hura hura:):)

Hej Dziewczyny!
Oluś kolejną noc się dusił:-( Nasza lekarka za urlopie. Dzwoniłam do lekarza ze szpitala o wizytę prywatną, ale jak usłyszałam cenę, to się puknęłam w głowę - 200zł!!! No ludzie!!! To jest lekarz z powołania??? Nie poszliśmy, bo Młody ma ten kaszel od 3 miesięcy i poszliśmy na RTG płuc, bo nasza lekarka nam ostatnio dała skierowanie - poczekamy na opis - będzie za 2 dni.
Maksio dzisiaj pięknie spał, aż zaspał do przedszkola - od 19:30 do 8 :-)

matajko
pamiętamy ;-)
fajnie, że dzieciaczki już mówią i się kochają:-)
3mam kciuki, aby przeprowadzka była szybka i się super układało

Black też się przeprowadziła i zniknęła :-( rzadko zagląda, bo wielkie zmiany robi ;-)

na-tusko współczuje choróbsk dzieciaczków - ciężko jest gdy jedno choruje, a co dopiero dwójka... przytulam Cię :-)

Nickie Maks sobie daje i psikać i ściągać, ale Młody aż się zapowietrza jak widzi Fridę :-(
współczuję pobudek, ale pomyśl Kochana, że moje dzieci do teraz nie przesypiają nocy... Maks już więcej przesypia, ale Oluś budzi się każdej nocy...
3mam kciuki za odchudzanie!!!! no i ten wątek jest do pisania o wszystkim, więc pisz o czym masz ochotę ;-)

aleksa współczuje jelitówki, też spotkała nas w tym miesiącu :-( ja Maksowi dawałam Pysio ze smectą i nawet nie poczuł :-pno i probiotyk :-)

Emilia Oluś też tylko ze mną albo z Mężem. Daj jej czas. Nie każde dziecko lgnie do zabawy, do nowych miejsc. Z czasem samo przyjdzie, no i będzie łatwiej wytłumaczyć :-) Mamy u nas małpi gaj i za pierwszy razem Olek nie chciał się ode mnie oderwać, płakał, a już za drugim i trzecim było lepiej i sam sobie chodził i zjeżdżał

Tosiaczku, a Ty gdzie? Tęsknimy!!!

gratulacje charlotte :) też zastanawiałam się nad takim imieniem dla synka, ale chcieliśmy, aby było długie z krótkim zdrobnieniem :-D

Charlotte gratuluję fasolki i życzę ci spokojnej i bezproblemowej ciąży:-)
Dziś Mateuszek zastrajkował z poranną drzemką i tak jak zawsze zasypiał o 10 tak dziś usnął dopiero o 14 normalnie jak by coś w niego wstąpiło tak fikał w łóżeczku ,że już zastanawiałam się czy nie dać mu czopka na uspokojenie . Mały w sumie jeszcze nie wiele mówi tylko takie podstawy jak mama , tata , baba, ale wczoraj normalnie mnie rozbroił podszedł do Kamilki i powiedział do niej ka ka i tak jest za każdym razem gdy ją widzi najwyrazniej skojarzył ,że mówimy do niej Kamila i nazwał ją podobnie tak jak potrafił:-)

aleksa współczuje jelitówki, też spotkała nas w tym miesiącu :-( ja Maksowi dawałam Pysio ze smectą i nawet nie poczuł :-pno i probiotyk :-)
QUOTE]
Może faktycznie Pysio to niezły pomysl:-). Dosypałam jej smekty do odgazowanej coli to teraz nie chce wcale coli ruszyć. Przynajmniej już nie wymiotuje. Za to moj M wrócił z pracy chory więc mam teraz 3 dzieci:szok:

hej dziewczyny!
Pewnie po narodzinach Filipa będę częściej tu do Was zaglądać :) i pewnie pełno pytań będę miała :)))) mam nadzeje, że tylko zdąże z porodem do szpitala!

charlotte gratuluję!

aleksa wiem, że pysio to świństwo itd :-p ale chłopaki dostają po szklaneczce dziennie i dzięki temu nie mamy problemów z aplikowaniem różnych lekarstw ;-)
współczuje trzeciego dziecka - znam to doskonale :-D

dziubasku życzę, abyś znalazła tyle czasu i sił, aby do nas zaglądać - ja nawet kompa nie włączałam jak Oluś się urodził :-p

reklama
Do góry