reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

kurcze!!! moje dziecko przeklnęło dziś po raz pierwszy!!! oczywiście "przyniósł" to z przedszkola... :wściekła/y: nagle słyszę "GUPI, GUPI" :-(

wyjęłam dziś sandały Maksia z zeszłego lata, przymierzyłam Olkowi i są już dobre!!! także na lato czeka mnie zakup dwóch par sandałów!!! czekam, aż Olek dogoni Maksa, bo rośnie w tempie błyskawicznym i skończy się noszenie rzeczy jeden po drugim :(

Ostatnia edycja:
reklama
zbieg okoliczności :-) dwie umówione cesarki...;-) Olka miałam urodzić później, ale pielęgniarka się pomyliła i przyszła po mnie szybciej, zamiast po babeczkę obok;-)

Witam :-)

widzę, że i tu produkcja kręci się w weekend :shocked2: ja w weekend staram się nawet nie włączać kompa ... to taki nasz czas na rodzinkowanie ;-)a potem mam tyły :dry::-pnie macie litości ...

Charlotte, wielkie gratulacje !!! trzymam &&& żebyś tym razem miała sowjego wymarzonego synka :tak:
a gadaniem się nie przejmuj !!! my planowaliśmy od razu drugie dziecko, więc rodzina i znajomi nie byli aż tak zaskoczeni (ale i tak do entuzjazmu było im daleko), a niewtajemniczeni nie wiedzieli, czy mają mi gratulować czy współczuć :-D jakby mnie jakaś tragedia spotkała :baffled:

Tosiaczek, &&& żęby udało się zapisać Kinię do państwowego przedszkola !!! u nas na szczęście różnica w cenie nie jest aż tak duża, bo ok 100 zł więcej za prywatne :tak:ale o to będę się martwić za rok :tak:

Graz, super, że bilans udany :tak: my się właśnie musimy wybrać na 'przegląd' po skończonym roczku.
A co do mleczka, Asi też już dajesz UHT ???

natuska, zdrówka dla dzieciaków !!!

Wczoraj był dłuuuugi dzień... Chyba pierwszy raz odczułam, że mam dwoje dzieci:-)Ale nocka już w porządku. Mały jak usnął o 21 tak spał do 4 rano. Pierwszy raz mu się tak zdarzyło:confused: a i Martynka przespała całą noc, bez wymiotow:happy2:

Tak, Asi też daję UHT. Minęło już kilka dni, nadal żadnych reakcji ubocznych. Szymuś ostatnio nie jadał prawie nic rano, a teraz wcina płatki na mleku - aż miło patrzeć :-)
Ostatnio pisałam, że chyba 17 ząb jemu się przebija, ale niestety nie mogę zobaczyć, bo nie da... udało się zerknąć.... ale to nie 17 ale już 19 i 20 :-)... przegapiłam 2 ząbki na dole... kiedy? nie mam pojęcia
Tak, więc mamy już wszystkie ząbki
Asia męczy się z 3 dolnymi, ma takie wielkie kulki tam, pcha do buzi wszystko co się da... już wkoło ust porobiły jej się jakieś krosty, bo niestety nie uda mi się jej upilnować i nieraz nawet moje buty trafiają do buzi

Charlotte, wielkie gratulacje !!!

reklama
Witam

na-tuska ja używałam płynu nabłyszczającego ale wcześniej umyłam nigdy nie próbowałam pastować :no:

aleksa123 super że nocka przespana :tak:

Jadę dzisiaj dalej po przedszkolach szukać jakiegoś sensownego :tak:

Charlotte mnie się kiedyś koleżanka spytała czy chciałam mieć drugie tak szybko, ale inni się nie odzywali, bo ja to zaraz dre się i bali się;-). Prababcia tylko raczyła wyrazić swoją opinię, że sobie nie poradzimy, bo jej było ciężko. Ale to bardziej ze złości bo my to tylko po cywilnym, więc zachwycona nie jest :-D, ale ja to olewam. Ludzka zawiść.
Mojego M koledzy się śmiali, że drugie tak szybko. A potem jak jeden sam przyszedł, to przyznał że zazdrości. Zresztą nie tylko on :tak:.

Do góry