BlackWizard
Fanka BB :)
Maks_olo nam Mucofluid przepisał lekarz jak Anka była chora - rewelacja naprawdę, u nas działa cuda. Co do mowy Julki to uważam, że jak na jej wiek (porównując do rówieśników) to też nie jest najgorzej. Jej zakres słów to: mama, tata, baba, dada, daj, Ania, oć (chodź), tuti (tataj), tu, abka (żabka i rybka), opa, pii (picie), am, lulu (spać), lala, minio (misio), miau, hau, bee (owieczka), kaka, pika (piłka), baja, myju, buty, ciuch ciuch (pociąg), ciuuuu (ubranka), aaa (kołdra i poduszka), kuku (chrupki), cia (ciastko), ja, juka (Julka), duzi (duży), buzi, buuua (gorącę), zii (zimne), bula (butla), miiij (mój), dzidzia, apo (auto), lila (kwiatek), dzie (drzewo), lili (listek), dwa, tsi, pię (pięć). Po za tym śpiewa ze mną piosenkę Była sobie żabka mała - część słów przekręca albo wcale nie wypowiada, ale z dnia na dzień idzie jej coraz lepiej :-)
Aha no i niestety muszę upomnieć, taka moja rola A więc zwracam się o nie pisanie posta pod postem :-)
A to moja dzisiejsza rozmowa z Julką (myślałam, że padnę ze śmiechu)
-Julcia ile Ty masz latek?
- Tsi!
- A nie dwa?
-Nie! Juka duzi, Juka tsi. Ania dwa, Ania dzidzia
Aha no i niestety muszę upomnieć, taka moja rola A więc zwracam się o nie pisanie posta pod postem :-)
A to moja dzisiejsza rozmowa z Julką (myślałam, że padnę ze śmiechu)
-Julcia ile Ty masz latek?
- Tsi!
- A nie dwa?
-Nie! Juka duzi, Juka tsi. Ania dwa, Ania dzidzia