reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej, witam sie po przerwie, ma troche wolnego czasu teraz i tak sobie odpoczywam.
Ogolnie u nas ciagle to samo, dzieci rosna, ja pracuje wiec mam malo czasu.
Mati juz ma dwie dolne jedynki i cwiczy wstawanie na czworaka. Wreszcie zaczal jesc oboadki jak sie nalezy i owoce. Kaszka mu staje w gardle, jak tylko poczuje na jezyku to ma odruch wymiotny....takiej polplynnej tez jesc nie chce, choc sprobuje mu dac na noc, zeby spal cale noce.

reklama
Verita ja małego karmiłam +/- do 3 miesiąca ciąży, potem się gad sam odstawił, bo mu mało było ;-)
Jeśli o wózek chodzi, to widziałam tu osobny wątek, ale nie miałam sił przez niego przebrnąć :zawstydzona/y: Ostatecznie zdecydowałam się na COSATTO DUET LITE (nabyłam używany); ale u nas to raczej wózek na wypady do miasta. W domu będziemy sobie spokojnie radzić na pojedynczym wózku - nie musimy robić długich spacerów ;-) a mój synek w końcu powoli zaczyna stawiać samodzielne kroczki, na razie dość nieśmiało, ale czekam, kiedy odwagi nabierze. leniuszek mały.
A gdybym wygrała w totka, to całkiem prawdopodobne, że kupiłam baby jogger - select city (widziałam na żywo i się zakochałam, ale cena skutecznie mnie odkochała)

witam nowa mame :)

U nas tez po staremu, czas pedzi, za tydzien juz rok szkolny sie zaczyna i powoli przygotowania do niego daje :) a tak to ok, pogoda juz lekko jesienna, wieczory chlodne... szybko te wakacje zlecialy a zwlaszcza sierpien,dopiero co sie zaczol a tu jeszcze 6 dni i wrzesien :szok: i sie zacznie zaprowadzenie, odprowadzanie.... ehhhhh :tak:
buziaki

Witam sie i ja:-). Dzis sie dowiedzialam, ze Krystek zostal przedszkolakiem i od pon zacznie swoja przygode z przedszkolem:tak:, w piatek ide po liste co bedzie mu potrzebne do przedszkola.:tak:

Witajcie mamuski, ja jak zwykle zaraz ide do pracy:-) moj syneczek zaczal pelzac i siedzi jak sie go posadzi, bo sam jeszcze nie umie. Strasznym jest niejadkiem jesli chodzi o obiadki i kaszki, owoce lubi, mleko by jadl tylko w nocy:dry:
Ja juz tez musze myslec o zapisaniu dzieci do przedszkola bo u nas trrzeba to robic z duzym wyprzedzeniem. Moja mala pojdzie od przyszlego wrzesnia na dwa dni, obeznac sie z dziecmi i jezykiem angielskim. Mam nadzieje, ze bedzie lubila.
Pozdrawiam was i ide sie zbierac do pracy.

Witam. Krystek sie na chodzil do przedszkola... chory jest i Raduszka rowniez. W pon zabieram ich do lekarza, w ta niedziele mialam robic imprezke urodzinowa Radka ale ze sa chorzy moje chlopaki to przelozylam na za tydzien, moze do tego czasu wydobrzeja, a jak nie to znowu trzeba bedzie impreze przesunac w czasie.
A co u was dziewczyny:confused:

Witam po przerwie.
Ja jak patrze na ceny wózków to mysle coraz bardziej o używanym. Szkoda mi tyle kasy zwłaszcza ze ten teraz kupilam nowy nie przemyślany zakup bo wtedy jeszcze nie myśleliśmy o drugim tak szybko. myśleliśmy że sie nie uda tak łatwo na szczęście jest inaczej. małą odstawilam pare dni temu. szkoda mojego zdrowia abona sobie świetnie radzi z butla.
jest któraś mama z roznica 16 miesięcy między dziećmi? jak z zazdrością i radzeniem sobie z dwójką?

reklama
Verita- u mnie świeża sprawa, rożnica 17m-cy. Felek z jednej strony całuje, tuli, głaszcze, z drugiej- jak czasem drapnie to... ech, mała wygląda jak po walce ze stadem kotów... generalnie młody dość ciężko to przechodzi. Sama się zastanawiam, jak długo trwa takie oswajanie się starszaka z maluchem? Mamy z doświadczeniem- pomóżcie :)

Do góry