reklama
Basia_one
Multimama ;)
A mojego malego obsypalo i modle sie zeby to nie byla skaza...w pon dzwonie do lekarza.
Basia_one
Multimama ;)
Mati jest na mm, a nowosci zadnych jeszcze nie podawalam. Dostaje wode do picia i czasem herbatke koperkowa. Myslalam na poczatku, ze to od proszku albo plyniu, wiec wypralam mu wszystkie ubranka jeszcze raz bez plynu w malej ilosci proszku, wyplukalam dwa razy.
Narazie podaje mu wapno, ale poprawy nie ma, a mam wrazenie ze ma krostkiwcoraz wiecej. Ogolnie wysypany jest na buzi( czolo, poliki, broda, za uszami. Poliki ma suche i sa czasem czerwone ale nie ciagle) i cala prawa strona tulowia, zaczelo sie od jednej suchej plamki na brzuchu i poszlo w gore i troche ma na lewej czesci klaty. Do tego juz mu furczy w nosku od jakiegos miesiaca i nie moge sie tego pozbyc. Woda morska nie pomaga, kupilam kropelki do nosa a odciagam malo bo tylko kozy zwykle.
A tak poza tym to ok, dzieci sa w miare grzeczne. Pogoda w kratke, wczoraj mozna bylo bez kurtki chodzic a dzis szaro i czasami popaduje. Ja jutro wreszcie wyrwe sie z domu na spotkanie z kolezanka ktora teraz jest w ciazy Wreszcie poplotkuje troche. Cwiczymy z mezem dzielnie, wczoraj po wieczornym treningu wzielam prysznic i padlam jak kawka, obudzilam sie dopiero o 8 jak corcia zaczela swoje spiewy.
Pochwale sie bo synek przespal nam cala noc wczoraj zjadl o 20:15 a potem o 6:30 rano. Maz go nakarmil i spal do 9:30:-)
Narazie podaje mu wapno, ale poprawy nie ma, a mam wrazenie ze ma krostkiwcoraz wiecej. Ogolnie wysypany jest na buzi( czolo, poliki, broda, za uszami. Poliki ma suche i sa czasem czerwone ale nie ciagle) i cala prawa strona tulowia, zaczelo sie od jednej suchej plamki na brzuchu i poszlo w gore i troche ma na lewej czesci klaty. Do tego juz mu furczy w nosku od jakiegos miesiaca i nie moge sie tego pozbyc. Woda morska nie pomaga, kupilam kropelki do nosa a odciagam malo bo tylko kozy zwykle.
A tak poza tym to ok, dzieci sa w miare grzeczne. Pogoda w kratke, wczoraj mozna bylo bez kurtki chodzic a dzis szaro i czasami popaduje. Ja jutro wreszcie wyrwe sie z domu na spotkanie z kolezanka ktora teraz jest w ciazy Wreszcie poplotkuje troche. Cwiczymy z mezem dzielnie, wczoraj po wieczornym treningu wzielam prysznic i padlam jak kawka, obudzilam sie dopiero o 8 jak corcia zaczela swoje spiewy.
Pochwale sie bo synek przespal nam cala noc wczoraj zjadl o 20:15 a potem o 6:30 rano. Maz go nakarmil i spal do 9:30:-)
Motylla
Fanka BB :)
Witam. Z chłopakami coraz lepiej i bardzo dużymi krokami nadchodzi nasza przeprowadzka bo to już w sobotę:-)
I jak dzisiaj z wysypką u MateuszkaMati jest na mm, a nowosci zadnych jeszcze nie podawalam. Dostaje wode do picia i czasem herbatke koperkowa. Myslalam na poczatku, ze to od proszku albo plyniu, wiec wypralam mu wszystkie ubranka jeszcze raz bez plynu w malej ilosci proszku, wyplukalam dwa razy.
Basia_one
Multimama ;)
No niby na brzuszku troche zmalało, podaje mu wapno w syropku, a do lekarza ide dopiero w czwartek.
Motylla
Fanka BB :)
Witam. Cała moja 3 smacznie sobie śpi :-), więc na chwilkę zaglądam. Byłam dziś z Radkiem i Krystkiem w przychodni, na kontroli z Radkiem i niestety jeszcze coś mu furkocze i mam od jutra nowy antybiotyk tylko przez 3 dni będzie go brać.
Basia_one: Dobrze, że wysypka znika
Basia_one: Dobrze, że wysypka znika
Basia_one
Multimama ;)
Motylla no wlasnie juz nie wiem o co kaman z tym moim malutkim, otoz z brzucha wysypka zeszla, zostal tylko jeden plac suchy jak odcisk mojego kciuka, wczoraj doszly suche placki na stopkach a na raczkach sie troche powiekszyly. Dopiero niedawno zakojarzylam ze ja mu z poltora mesiaca temu zmienilam proszek do prania w sumie bezwiednie, na poczatku pralam w loveli i jak mi sie skonczyla to kupilam Fairy Non Bio, jak pralamcorce tobylo ok a moze jemu szkodzi, juz plynow do plukania zadnych nie uzywam, plukam dwa razy kazde pranie. Zobaczymy co mi lekarz jutro powie, a buzia raz ladna raz nie ehhh
Dzis kupilismy Majci rowerek 3-kolowy, jest nim zachwycona i nawet kompac sie nie chciala, musialam zanies jej rowerek do pokoiku i tam sobie z nim spi hehehe, a ja zmykam pod prysznic i spac bo zmeczona jestem po wieczornych cwiczeniach.
Dzis kupilismy Majci rowerek 3-kolowy, jest nim zachwycona i nawet kompac sie nie chciala, musialam zanies jej rowerek do pokoiku i tam sobie z nim spi hehehe, a ja zmykam pod prysznic i spac bo zmeczona jestem po wieczornych cwiczeniach.
reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Basia - i ta miłość jej długo nie przejdzie, Natalka dostała rowerek na pierwsze urodzinki i od pierwszego dnia aż do dziś jest to jej ulubiony przedmiot lokomocji :-)