reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witam. Dzisiaj zaczęłam wiosenne porządki... zaczęłam sprzątać kuchnię... umyłam okno w kuchni i Krystek mi pomagał... pomyłam naczynia które leżały w zlewie... muszę jeszcze przetrzeć górne partie szafek ale to nie przy chłopakach bo będą za mną wchodzić na stół. A jutro jadę z Radkiem do laboratorium.
Witajcie,
nie mam za bardzo czasu zagladac... Corka juz lepiej, dzis zrobila tylko jedna kupke, probiotyk podaje, lekarka kazala nawet dwa razy dziennie.
Nasza pediatra powiedziala, ze to najprawdopodobniej zbieglo sie zabkowanie z rozszerzeniem diety, musze przyznac, ze Maja ostatnio duzo nowosci probowala i pewnie delikatny brzuszek troszke przyszwankowal.

Dzis moj maz obcial mi wlosy :-D nawet jestem zadowolona hehehe

Moja corcia jest coraz bardziej niedobra, i bije nas po twarzy jak jej cos nie pasuje lub jej sie zabroni cos albo zwroci uwage na cos, marszczy brwi.

Maja tez lubi komputer, moj tablet i telefony...ona jeszcze za mala na wlasny, choc szybko sie uczy az jestem w szoku ;-)
Super, że z córą już lepiej.:tak: Mój Krystek to już obcykany w komputerze i naszych telefonach, a Radek zaczyna uczyć się od brata.

reklama
Teraz ta elektronika to norma...niedlugo to dzieci nie beda umialy trzymac dlugopisa...:confused: a kaligrafie wprowadza do szkol.
No ale coz ja tez jestem uzalezniona od mojego tabletu, wiec co mam sie dziecku dziwic, jak mnie widzi z nim to chce i koniec.

Zmykam spac bo jestem wykonczona.

u nas aż tak elektronika nie. wiadomo kochają bajeczki ale jak babcia zajmuje się młodszym cały dzień nawet tv nie włączy a jak starszy w przedszkolu nie mają telewizji.

moje dzieci dziś po 6 się obudziły. dziś przyjdzie do nich babcia na kilka godzin a my jedziemy na zakupy odzieżowe dla siebie i na jakiś 2 osobowy obiad. popołudnie tylko ze sobą ::-)

Hej Olena, moi też dziś wcześnie na nogach... zimą to pewnie byśmy ciągnęli, ale że się jasno robi wcześniej, to pewnie przez to... choć żaluzje mamy...
a u nas słonko już ładnie świeci... my sobie kawkujemy, dzieci minimini, mama bb:-D, M zaraz idzie demolkę w domu robić :shocked2::-D:-p (musimy przygotować ściany pod remont, czyli odkuć stare płytki i takie tam...), no i rower przyszedł z allegro, trza skręcić. A ja sobie poprasuję, trochę do roboty muszę się przygotować, bo mamy tę kontrolę, najważniejszą od kilku lat :shocked2:

Hej dziewczyny, ja tez juz nie spie choc jeszcze w lozku :-D
Olena o jak masz fajnie z ta babcia:tak: zycze udanych zakupow i obiadku. Nalezy wam sie odpoczynek i troche czasu we dwoje. Zdaj relacje co fajnego kupiliscie.
Pysiu milej sobotniej pracy:-)
My tez sie wybieramy do miasta, zobaczymy jak nam pojdzie pierwszy raz w czworke.
My tez staramy sie jak najmniej tv wlaczac, Maja patrzy w reklamy jak zaczarowana, najczesciej to w dzien mini mini albo moj D. sobie serial na blurayu oglada po odcinku jak jest chwila. Od komputera ja gonimy, bo by mogla siedziec caly dzien i klikac:sorry:

Jestem niewyspana, ale jeszcze sie slaniam, zajrze pozniej.

pobudka 5.30 :-D niewiem co im się dziś stało. teraz męczą dorę.

fajny wczoraj był dzień. zakupy dosyć spore ale przede wszystkim dla M. ja sobie kupiłam tylko 2 pary jeansów bo w H&M mieli za 50 zł i torebkę. ale M obkupił się konkretnie i jest bardzo zadowolony. to najważniejsze. potem obiad i tak szybko wolne popołudnie minęło.

chłopcy dostali czapki i bluzki. starszy oczywiście z tym spał. co dostanie nowego to cały dzień z tym chodzi a potem śpi.

Olena, fajnie, że zakupy udane... nic tak nie poprawia nastroju, jak buszowanie po sklepach... :-)

mój M też dostał w tym tygodniu parę rzeczy, bo miał urodziny, i kupiłam mu 2 koszule do garnituru :tak: Natasia też kilka ciuszków z allegro dostała, no i ten rowerek wczoraj złożyliśmy, żeby sprawdzić, czy doszedł w całości :-D, ale jest dobrze, ładny jest, Młoda zachwycona, wczoraj sobie już jeździła,a dziś słońca nie ma, więc nie wiem, czy na rower wyjdzie, bo ma lekki katarek (być może alergiczny, bo jesteśmy w środku pylenia leszczyny, ale lepiej dmuchać na zimne), tylko Mati nic nie dostał, no i jak zwykle ja :baffled::dry: ale to standard chyba nie tylko u mnie... jeszcze sobie odbiję :-D
A Matowi muszę jakieś spodenki kupić, bo nie dość, że powyrastał, to jeszcze poprzecierał na kolanach i nie ma za bardzo w czym do przedszkola chodzić :baffled: i jeszcze garnitur muszę mu kupić, bo na wesele 31 marca idziemy do mojego brata, a garniturki na jego rozmiar to albo szyć, albo przez allegro niestety, bo nawet nie mam czasu, żeby jechać do Poz, zresztą, cena i tak podobna niestety

pobudka o 5.30 poskutkowała że od 11 do tej obaj nadal śpią. pewnie wstaną niesamowicie głodni.

jeszcze byliśmy przed spaniem na spacerku to już w ogóle wymęczeni bo młodszy mimo, że ma niecałe 2 latka nie akceptuje już wózka. więc chodzimy już z dwoma za rączki.

To super, ze zakupy udane, my bylismy wczoraj w centrum i obskoczylam dwa domy handlowe. Zajelo nam to niecale 3h wiec w tempie ekspresowym :-D
Dzieci byly grzeczne, Mateuszek spal i na szczescie kupe nawalil dopiero jak do domu zajechalismy.
Ja juz dawno sobie nic nie kupilam, ale to norma albo nie moge znalesc albo nic mi sie nie podoba...teeraz to najpierw schudnac musze a potem bede ewentualnie kupowac ubrania.
Dzis tez dzien zlecial nie wiem kiedy...a wczesnie dzis wstalismy wszyscy.

reklama
A my właśnie wróciliśmy ze spaceru... słońce cudowne, Młoda szalała na rowerku...:-) jestem bardzo zadowolona z zakupu, daliśmy jej już teraz, choć urodziny ma dopiero za miesiąc, i muszę przyznać, że jej chyba na większym rowerku łatwiej się nauczyć jeździć, niż na małym:tak:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 25
  • 2.jpg
    2.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
Do góry