reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Nadrobiłam Was tylko pobieżnie. Wczoraj na szczęście przyjechała teściowa z odsieczą i całe szczęście, bo mała całą noc się darła i jak ja bym miała z nią spać to bym trupem padła. Starszy też ma ostatnio kryzys antyspaniowy i usypianie go jest straszne i długie, mimo tego, że już w ogóle nie śpi w dzień. Mała też tylko ma 1 drzemkę w ciągu dnia (a nie 2 jak wcześniej) a i tak w nocy baluje.
Z tymi alergiami to niestety wiem coś o tym. Przemek to ma na wiele rzeczy i pokarmowych i wziewnych, jako niemowlę miał rany zakażone na skórze i wyglądał tragicznie, musiał być leczony antybiotykiem doustnym, żeby pozbyć się zakażeń skóry. Ciągle go smaruję strydami i antybiotykami. Kaszle też często, ale już przywykliśmy do tego. Na szczęście młodszą los lepiej potraktował i ma na razie alergię tylko na mleko i objawia się ona tylko lekkimi zmianami skórnymi i rozwolnieniem.

BASIA - życzę Tobie aby wreszcie coś się ruszyło :-) Ja miałam oba porody wywoływane - pierwszy 2 tyg. przed terminem (trwała całość 6h), a drugi 2 dni przed terminem (całość ok. 2h trwała). Drugi poród chyba na ogół idzie łatwiej. U mnie to było tak, że dostałam znieczulenie przy 4 cm rozwarcia i po 15 min od tego jak mi podali znieczulenei to mała się urodziła! W szoku byliśmy, bo nawet nie skorzystałam za bardzo ze znieczulenia, bo od razu parte zaraz miałam, a one i tak bolą. Tyle, że przy szyciu potem nic nie czułam:-)

No i zazdroszczę tym z Was, którym dzieci noce przesypiały przed skończeniem roku. U mnie Przemek pierwszą noc przespał w dniu ukończenia roku, ale to nie było tak, że potem już przesypiał ,tylko zdarzało mu się czasem przespać. Jeszcze teraz nie zawsze przesypia. A Ala znowu zaczęła w miarę przeyspiać jak 2 miesiące skończyła. Wtedy szła spać koło 19-20 i często dopiero o 5 rano sie budziła na karmienie a potem dalej spała (czasem jeszcze jadła koło północy) i ja w szoku byłam, że dziecko tak może. Niestety niedługo to ładne spanie trwało i mała szybko się w tej kwestii popsuła, a teraz jest strasznie.

Ostatnia edycja:
reklama
nice-girl a może to zęby? mojemu w wieku 11 m-cy zaczeły wychdzić czwórki i tez był marudny.

Moja gadzina znowu nie śpi od 21.30, znowu obudziła sie po 30 min spania, nie wiem co jest grane :no: teraz siedzi ze mną na kolanach, śpiewa i próbuje złapać światełka od kompa. A miałam w koncu odpocząć ech :-(

U nas Natala spała dość dobrze w nocy, a pierwszą noc jej nie karmiłam krótko po tym, jak skończyła rok, ale ogólnie, to ona w nocy była grzeczna, za to Mati był w nocy bardzo wymagający, jak miał kolki, potem nie było tak źle, lepiej znosił zęby, Natasia za to gorzej... ot, takie różne dzieci mam :tak::-)

olena - moi też są fanami Dory :-D
chociaż starszemu juz trochę przeszedł ten szał, ale zawsze jak leci to ogląda, śpiewa i pokazuje wszystko :-)

pysia - na minimini leci dora czasami - chyba tylko w weekend - w sobotę i niedzielę ok. 7:30

nice -girl - to cos jest na rzeczy z tymi alergiami...:baffled:
dobrze, że teściowa przyjechała :-)

Basia - jedz, jedz bloki póki możesz bez slrupułów :-D

moi mają jeszcze 2 płyty DVD z tą bajka :-D
ale bajka jest naprawdę godna polecenia :-)
jeszcze na TVP1 w weekend kiedyś leciało, też rano, ale chyba trochę później

usnęła o 23.30 :baffled:

Dominika81 a którą płytę Dory polecasz? Może kupię synkowi w ramach odmiany od Boba Budowniczego i Traktora Toma.

A robicie jakieś ograniczenia na ogladanie bajek? Mój ostatnio by non stop oglądał tzn te swoje ulubione. Nie każemy mu dużo oglądać ale wiadomo teraz zima i i tak wiecej ogląda moim zdaniem niż powinien.

reklama
oj u nas też dziś młodszy źle spał. M do niego wstawał, teraz chyba dosypiają. starszy ogląda dorę. na szczęście w przedszkolu nie ma tv. więc ok godzinkę dziennie wychodzi, że ogląda bajki.

wieje u nas strasznie. pomyśleć, że dziś już znowu piątek i wolny weekend przed nami.

Do góry