reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Stefaa ano to mi sie udalo z mezusiem, ze nie wybrzydza przy sprzataniu i duzo pomaga, a teraz kiedy w ciazy jestem to wszystko prawie za mnie robi :-D

No my wczoraj posprzatalismy, zaslony poprane, dzis poprasowalam. Jade dorobic ostatnie zakupy, bo dzis w nocy tesciowa przyjezdza. A jak wroce ze sklepu to bede pakowac prezenty i mam z glowy. Tylko czekac na swieta i ewentualny porod. Choc znajac mojego pecha bede sie katulac do terminu, albo i dluzej:no: a ja tak bym chciala juz w przyszlym tygodniu urodzic, chyba meza zmolestuje na seksik, zakupie ananasy, bede sie masowac i ogolnie trzeba zaczac dzialac:-D i wywolywac.

buty kupiłam na allegro

a jeśli chodzi o wywoływanie porodu to u mnie super zadziałał olej rycynowy w efekcie czego urodziłam bardzo szybko :) z tym że z piciem czekałam do wyznaczonego terminu porodu, teraz też mam zamiar go pić;-)

Jeśli chodzi o poród to u mnie wywołało (chyba) chodzenie z małym na rękach po schodach ;) Bylismy na weekend u znajomych ze stromymi schodami. Kilka razy musiałam wnieść na górę młodego i urodziłam 2 tyg szybciej.

ja chcialam wywolac pord ale nic nie pomagało chociaz seksik był fajny :D hehe pierwsze dzieci urodzilam chyba 2 tyg po terminie czyli 42 tydzien bleee trzecie dziecko w 39 bo cesarka umowiona byla tak pewnie by jeszcze siedział sobie w moim brzuszku :D

Cześć dziewuszki... teraz dopiero jestem... w pracy byłam do 16, potem godz. w domu i na zebranie... lecę położyć dzieciaki i potem wpadnę
papa:-)

Ostatnia edycja:
Hej,
dzisiaj już nie popiszę, jestem wyczerpana... w pracy dziś niezbyt ciekawie... w sumie nic strasznego... po prostu, samo życie... potem na to zebranie z rady rodziców, bo organizujemy zabawę karnawałową i trzeba wszystko przygotować... do tego praca w domu, wiadomo... dziś i tak nic za bardzo nie zrobiłam, a w sobotę przyjeżdża już na Święta brat z rodziną, w sobotę Natala ma Gwiazdkę w zespole ludowym, w którym tańczy, w niedzielę jestem umówiona z babką, która ma 3 m-czną córkę na sesję zdjęciową i też bym musiała się przygotować, no i potem to już ostatni tydzień przed Świętami... w pracy będzie mexyk, bo oceny muszą być wystawione, bo potem to już niecałe 2 tygodnie, bo woj. Wlkp. ma pierwsze ferie, do tego robimy "Sylwestra" w szkole dla dzieci 28 grudnia i będą dzieci może w szkole spać (taki bajer, fajnie będą mieć :-D) i też trzeba przygotować wszystko... no, jest trochę tego... aż głowa pęka... ale co zrobić, dobrze, że w ogóle praca jest :tak:
odnośnie porodów... ja miałam z Natalą wywoływany oxytocyną i poszło expresowo, a z Matem cc

Liza, podczytuje Cię ktoś, żeś taka tajemnicza? Bo mnie braciszek pewnie czyta... :-D jak w ciąży byłam to też z bb wyczytał i moja mama nawet się od niego dowiedziała, a nie ode mnie... no nic... tak to już jest... dlatego też jakby co, to też bym na otwartym nie napisała... więc piszę to, co mogę :-):-):-) czyli o pracy, o prezentach, o d*** Maryni :-D:-p

Koralowa mama, witam nową mamusię...:-)

resztę też witam, mówię dobranoc ... i pozdrawiam :-)

No ja nie wiem czy w Irlandii jest taki olej. Corke po schodach nosze kilka razy dziennie od samego poczatku ciazy...choc moze teraz juz cos to da.

Leze teraz i czekam na meza az przyjedzie z tesciowa. Dobranoc mamuski.

reklama
ja przy pierwszym synku piłam napar w liści malin. urodziłam w 38 tc. a drugi synek miałam cc bo miałam cholestazę i rozwiązanie natapiło w 36 tc. na szczęście nie miał żadnych oznak wcześniactwa i po 3 dniach wyszliśmy.

prezenty już prawie wszystko kupione, cieszę się na te święta :)

Do góry