reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

ta wizja domu pełnego dzieci i wnuków to i moje marzenie, więc nie wiem, czy się jeszcze w przyszłym roku nie połakomimy na trzecie :-p ;-)

reklama
no hej

a dziś bylyśmy na szczepieniu z Hesią i była mega dzielna, bo tylko się wkurzyła i zmarszczyła brwi na pielęgniarkę, ale generalnie byla bardzo grzeczna i łezka nie poleciała.

a ja przełożyłam sobie wizytę z 27 na poniedzialek, bo boli brzuch.

sencilla ale gromada ;) fajnie będzie jak bedą mieli po 30 lat, każdy swoją rodzinkę i dzieciaczki male i bedą do was na święta przyjeżdzać hihi.
brawo dla malej :-)
Co do tak licznej rodzinki to ja wiem jak to jest, sama mam trojke rodzenstw- i moi rodzice maja w sumie 10 wnuków juz, i jedno w drodze :-D na swieta nie jest super, najlepiej rozkladac to na dwa dni- dwoje dzieci jednego dnia z wnukami, i drugiego nastepne, bo za glosno i mozna świra dostac :tak: :-D hehehehe

katjusza zdrówka! :-) ja bym sie na trójke dzieci rok po roku nie zdecydowała :-D zwariowac mozna :-D hahaha;-)

A tak to dzis z rana pospiech, maz rowerem pojechal do pracy zpstawil mi auto, Hania na 9 na wycieczke, na 9:30 z Danielem do logopedy... :szok: musialam sie sprężyc sama i wyjechalam z domu z calą trójka na szczescie po drodze rodzice juz wracali to mikolaja wzieli :tak: i bylo oki. Ciekawe jak Hania, czy nie wymiotowala:dry: kolo 16 zadzwonie do kolezanki i sie zapytam,albo sie dowiem dopiero jak wróca kolo 17-17:30 :-)
Rano na dworze bylo az parno, teraz chlodniejszy wiaterek jest, ale i tak termometr pokazuje 19 stopni :-)
Milego Dnia!

Hej dziewuszki.My juz rano zaliczylismy jeden spacer,teraz spią.Jak wstaną to obiad i lecimy na kolejny.Choć mogłoby byc trochę cieplej:/
na-tuska- znalazłaś jakieś buty dla Filipa?My tez szukamy.Wczoraj byłam w Deichmanie i spodobały mi sie te elefanten,ale 120 zl:eek:Pomyślę jeszcze.Nie wiem czy jest sens kupować takie buty (tym bardziej,ze ona jakby z zamszu są),zeby w nich biegał po placach zabaw?Chyba jeszcze troche poczekam i kuoia mu już takie bardziej letnie (z dziurami ;-)).
Liza-to rzeczywiście miałas dzień!A gdzie Hania wyjechała?Mam nadzieje,ze sie bawi wyśmienicie!:tak:
maks_olo-to Was rozłozyło!!!!jak dzisiaj?lepiej troszke?Kurujcie się jak najszybciej!!!Zaraz wiosna bedzie pełną parą,więc wstyd chorować!!!;-)
Sencilla-boskie masz dziewczynki!!!Ja chcę dziewczynkęęęę!!!!;)
Futurre-brawo dla Hesi!!!Dziuelną masz córeczkę!:-)
katjusza-zeby wszystkie mamy żłobkowych i przedszkolnych dzieci myślały tak jak Ty to byłoby pieknie!Mam kolezanke przedszkolankę,która zła jest zawsze jak cholera majac chore dzieci w grupie.A najlepsze jest to,ze co drugie dziecko wg.rodziców ma katar alergiczny a nikt nie przedstawia na to zaswiadczenia od lekarza:/

A ja się ciesze,bo dzisiaj sprzedałam krzesełko do karmienia po chłopakach (mam drugie turystyczne,ktorego uzywamy).Wystawiłam tez wozek pojedynczy (stoi na balkonie i miejsce zajmuje) i chustę,bo juz nie uzywam.Mam nadzieję,ze wszystko sie sprzeda.Trzymajcie kciuki:)
A wczoraj zamowilam Kubie (w prezencie wielkanocnym od babć) rowerek biegowy.Dzisiaj niby ma dojść,więc zaczynamy naukę po przedpokoju.Ciekawa jestem co to bedzie:-D:szok:
Juz niedługo II urodziny Kubusia.Chce mu zrobić w bawialni.Termin zaklepałam na 21.04.Muszę pomysleć o jakiś przekąskach i torta zamówic.
Póki co uciekam.Milego dnia babeczki:)

magda Hania pojechala do teatru ;-) wracac beda kolo 17-17:30 wiec zdam relacje napewno :-)
Jejku faktycznie Kubus za moment 2 lata skonczy :szok: ale to zlecialo :-D hehehehe
moj niby tylko 1,5mies mlodszy ale jakos nie widze go na rowerku biegowym zwlaszcza;P na normalnym po starszakach bedzie jezdzil :-)

no dobra idziemy na dwór znow, choc mi sie nie chce, zmeczona jestem... blehhhh.... :cool:

Witam domowo...
Nocka minęła w miarę spokojnie, choć kaszlał jeden przez drugiego.... :/
Ja zrobiłam pranie, wyprasowałam, zjedliśmy obiad i nie wiem co ze sobą zrobić ;) chciałam babeczki upiec, ale jajek w domu nie mam :p
juz sie bałamze koniec drzemek ale wrocilismy do domu i spi p 3 godziny :eek:
chłopcy przy gorączce teraz spali w dzień i fajnie było - cisza, spokój.... ale jak gorączka przeszła - nie ma spania w dzień ;) ale spokój przed 20stą - coś za coś ;)
ta wizja domu pełnego dzieci i wnuków to i moje marzenie, więc nie wiem, czy się jeszcze w przyszłym roku nie połakomimy na trzecie :-p ;-)
nie no ja na pewno trójki rok po roku bym nie zniosła ;) kiedyś chciałabym trzecie, ale jak na razie finansowo, wiem, ze nie ma szans...
maks_olo-to Was rozłozyło!!!!jak dzisiaj?lepiej troszke?

katjusza-zeby wszystkie mamy żłobkowych i przedszkolnych dzieci myślały tak jak Ty to byłoby pieknie!
Dziś już dużo lepiej :) Broją, aż miło :p Gorączki już nie ma śladu, jedynie katar i kaszel, ale inhalator w ruch i walczymy :)

Co do posyłania zakatarzonych dzieci - pomyślmy o tych mamach, które nie siedzą w domu i nie mają co zrobić z dziećmi....

Rowerek biegowy - super sprawa dla Maksia :))) Olek ma wylane na niego :p 3mam kciuki, aby Kubie się spodobał!!!!!!

Co do butów - Maks ma jakieś adidasy po swoim kuzynie, Oluś dostał trampki z deichmana od Babci, a do biegania kupiłam im trampki po 10 zł za parę ;) teraz rozglądam się za sandałami, bo w zeszłym roku udało mi się kupić za 14zł, więc teraz już też Babcia poluje ;) jak widzę ceny butów dla dzieci, to mnie poraża.... a jak pomyślę, że byłam taka głupia i kupowałam buty za 219zł na jeden sezon, to sama się pukam w czoło.... :p
moj niby tylko 1,5mies mlodszy ale jakos nie widze go na rowerku biegowym zwlaszcza;P na normalnym po starszakach bedzie jezdzil :-)
Maks ostatnio usiadł na rowerze sąsiada i ciesze się, że nie kupiliśmy, bo chłopak sobie nie radzi ;) a na biegowego wsiadł i pojechał :)

FutureMummy mi Hanka kojarzy się z M jak miłość :p ale WITEK? B E A U T I F U L!!!!!! :)))

Ostatnia edycja:
FututeMummy - a Wituś od Witolda czy Wiktora? U nas będzie od Wiktora ;-)

my planujemy tak szybko trzecie bo chcielibyśmy się wyrobić przed czterdziestką :-p a poza tym obawiam się, że jak się szybko nie zdecydujemy to już pewnie nigdy...

reklama
Hej!

Magda pochwal się jaki ten rowerek kupiłaś? ja czaję się dla Mili ale muszę ją w sklepie poprzymierzać co by na pewno dobry był bo ona z tych małych. fakt ten czas niesamowicie szybko leci! moja młodsza gwiazda ma już 10 miesięcy!!! jeszcze trochę i roczek. a tak w ogóle to zaczęła już trenować stanie bez trzymanki! szok jak ten czas leci!
Maks_olo to się trochę poleń jak nie wiesz co robić ;-) ceny butów faktycznie są przerażające, my mamy problem z bucikami bo Mili ma bardzo wąską drobną stopę i po prostu nie wiele butów pasuje :/ ale te zakupy mamy juz za sobą. mamy i fajne adidaski i balerinki (w końcu dziewczynka to nich ma i dziewczęce buciki tym bardziej że parę imprez nam się szykuje więc na pewno się przydadzą).
katjusza my też planujemy mieć 3 dzieci ale na trzecie rok po roku się nie piszę, ostatnio jak mój palnął ze może już te trzecie to myślałam że mu przyłożę, ale jak wieczorem Mili zrobiła aferę pt. nienienie to stwierdził że już mu te dzieci co ma wystarczą ;-) a Wiktor, Witek bardzo fajnie!
Futuremummy dzielna Hesia!
Liza czekamy na relację, mam nadzieję że Hania ładnie zniesie podróż &&&

jak mi ktoś powie że dziewczynki sa grzeczne to zabiję go smiechem!!!! Mili ostatnio taka nieznośna się zrobiła że mam dość!!!! aaaaaaa!!! po prostu masakra!

Do góry