reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Nektarynko Mateuszek jest wręcz zachwycony dostawką .Przypięłam ją do wózka przodem do Kamili i obydwoje mają radochę . Po drodze się wygłupiają , śmieją i żadne się nie nudzi , także szczerze polecam . Ja nie miałam podwójnego wózka , ale za to mam mamę w domu i zawsze razem wychodziłyśmy z dzieciakami na spacery , ale teraz poczułam się bardzo niezależna , bo wychodzę sama z maluchami kiedy chcę :tak:. Zakupy i przychodnia już nie są żadnym problemem.

Maks olo tak jak myślałam chłopcy dali radę , a teraz z dnia na dzień będzie tylko lepiej:tak:

Na tuska jeżeli masz taką możliwość to ja bym chyba na twoim miejscu zaryzykowała i wysłała już teraz Filipka do przedszkola , tym bardziej , że to dałoby gwarancję miejscówki na wrzesień.

Liza jeżeli chodzi o telewizję to u nas głównie leci minimini :-), a swoją drogą chyba nigdy tak nie byłam z bajkami na topie jak teraz:-D

reklama
Maks_olo zazdraszczam :D już sobie wyobraziłam, cisza spokój, pyszna kawka i książeczka:D a najlepiej jeszcze na balkoniku w sloneczku... ach jeszcze trochę i też się tego doczekam ;)

Na-tuska jak masz taką możliwość to próbuj oddać Filipa do przedszkola, zobaczysz jak chłopak się nie zaaklimatyzuje (w co wątpię ;)) to go zabierzesz a jak tak to macie zagwarantowane miejsce w przedszkolu. próbuj! u nas ruszają zapisy na przyszły rok ale niestety Milena nie ma najmniejszych szans bo rocznikowo jest za mała, podłamałam się tym bo zależało mi.

Rusałka u nas dokładnie tak sama jak już tv włączony to na dziecięcych programach i też teraz obyta w bajkach jestem :D

Hej Dziewczyny!

Sto lat dla OLUSIA! Teraz to przede wszystkim życzenia superowych zabaw w przedszkolu i żeby inne dzieci były zawsze miłe, nigdy wredne! (tak jak to tylko starsze już dzieci potrafią)

Zdrówka dla Wszystkich!

Podczytuję wątek, ale czasu brak, by coś napisać sensownego.
Jestem mega zmęczona ostatnio, a do tego "mały szpital" w domu. Nie lubię, jak ze względu na katarzysko nie możemy wyjść :dry:. Tak jak mi Młody wcale nie chorował przez 1 rok życia, tak teraz walczymy już 3 raz z cieknącym nosem. Poza tym od dłuższego czasu budzi się w nocy z płaczem. Zęby już wszystkie się przebiły, a na "5" to chyba jeszcze za wcześnie, nie wiem o co chodzi? Koszmary nocne w tym wieku są możliwe? Jakie obrazy senne mogłyby go tak przerażać? Nie ma okazji do oglądania strasznych scen na jawie. Powinnam pogadać o tym z pediatrą? Czekać aż samo minie? Miała Któraś z Was podobny problem?

A co do podwójnego wózka... mnie się wydawało, zanim urodziłam, że sobie poradzę bez. Zmieniłam zdanie, jak Maluszek pojawił się na świecie. Nie wyobrażam sobie, jak bym funkcjonowała bez naszego "piętrowca" ;-)

Uciekam, Mały się obudził.
Oby do szybkiego!

Chłopaki odebrane, a teraz siedzą i oglądają spragnieni Cars 2 ;)
Oluś dziś popłakiwał, ale mniej niż wczoraj, bardzo ładnie zjadł śniadanie i obiad, nie zsiusiał się, więc są sukcesy :)
Maksio mówił, ze tęsknił za mną, ale jest szczęśliwy :)
maks_olo - ja też czytałam Cobena ;-) fajne są te książki z Myronem, dowcipny język.
Ja czytam Cobena już którąś książkę, ale niestety nie udaje mi się po kolei, bo biorę te które akurat są w bibliotece ;) teraz czytam grubą MISTYFIKACJĘ. Uwielbiam jeszcze Sparksa
powiem Ci ze zaczełam sie zastanwiam czy nie dac Filipa tez teraz :tak: w tym naszym przedszkolu jest niby jedno wolne miejsce, a moze i dzieki temu bedzie miał zagwarantowane pojscie od wrzesnia? :confused::tak:
No i prawidłowo myślisz! Ja mówię do Andrzeja - po co mam dawać Olka, jak nie wiadomo czy od września się dostanie, no ale przecież to z automatu przechodzi ;) A przez to, że Olek już chodzi, to Maks jako rodzeństwo też będzie miał pierwszeństwo :) nie zastanawiaj się, tylko próbujcie, a zobaczysz jaki Fifi będzie szczęśliwy :)
Maks_olo zazdraszczam :D już sobie wyobraziłam, cisza spokój, pyszna kawka i książeczka:D a najlepiej jeszcze na balkoniku w sloneczku... ach jeszcze trochę i też się tego doczekam ;)
też tak sobie marzyłam, a tu zimno jak cholera!!!! :wściekła/y::-D
Poza tym od dłuższego czasu budzi się w nocy z płaczem. Zęby już wszystkie się przebiły, a na "5" to chyba jeszcze za wcześnie, nie wiem o co chodzi? Koszmary nocne w tym wieku są możliwe? Jakie obrazy senne mogłyby go tak przerażać? Nie ma okazji do oglądania strasznych scen na jawie. Powinnam pogadać o tym z pediatrą? Czekać aż samo minie? Miała Któraś z Was podobny problem?
Mieliśmy to samo - jeden i drugi. Nie ma rady. Trzeba przeczekać. Ja chwilami dawałam syrop na uspokojenie - czasami pomagał. Ale ogólnie, to wyrośli z tego.

dziewczynki ja tez calkiem powaznie myslę o podwójnym wózku... myślę, że może się przydać.

dziś pochodziłam z Hesią na spacerze i boli mnie brzuch. normalnie odmawia mi ciało posłuszeństwa. oby to dzidzi nie szkodziło.

maks_olo - ja przeczytałam wszystkie jesgo książki, no i za każdym razem jak się nowa pojawia to od razu czytam :-) chociaż ta ostatnia była taka średnia.
teraz wydaje jakieś swoje książki napisane wiele lat temu, a nie wydane.
ja część ściągałam z internetu i czytałam na komputerze.
teraz czytam książki camili lackberg. a millenium czytałaś?

Bufka - możliwe że 5-tki. mojemu Bartkowi wyszła jedna 5-tka ostatnio. taki sam czubeczek wystaje.

na_tuska - jak masz możliwość to pewnie że poślij go do przedszkola! :-)

chciałabym go dac :tak: tylko problem jest dieta :-( w przedszkolu nie beda dla niego przeciez osobno gotowac (maja kuchnie) a jak bedzie dostawał cos innego to najnarmalniej bedzie mu przykro... musze pomyslec... no i musiałabym go codziennie wozic 10 km w ta i spowrotem ;/ chyba ze rowerem :-p

Bufka tez przerabiałam nocne akcje ;/ to minie, u nas była taka sytuacja ze jak Filip obudził sie w nocy, z mega płaczem, oczami jak 5 złotych i nie mogłam go obudzic (chyba jeszcze spał) nic do niego nie docieralo... zachowywał sie jakby kogos widzial i sie panicznie bał... zdazy,lo sie to tylko raz na taka skale (swoją droga bylo to krótko po smierci moejj kolezanki), zazwyczaj budzi sie płacze ale po jakims czasie sie uspokaja :tak:

Future na pewno sie przypa podwojny wozkek:tak: ja musiałam całą rodzne przkonac (wszyscy twierdzili ze po co?) a ja chcoaąłm bym niezalezna, wyjsc kiedy ja chce a nie czekac az bede miec taka mozliwosc... zreszta przy moich kilometrówkach to chyba bym oszalała w domu :-p

maks-olo jak fajnie ze chlopcy tacy zadowoleni :) Olus z dnia na dzien stał sie taki dorosły :) pieluchy, przedszkole - fiu fiu :-)

u moich dzieci zeby chyba idą z mega puznieniem . tzn jedynki mieli oboje w wieku 6 miesiecy, 2 okolo 9 miesiecy, 4 okolo roku, u Filipa 3 wyszly jak miał niecałe 2 lata ( Emila ma dopiero jedną ledwo przebijajaącą sie) Filipowi teraz zaczeła wychodzic pierwsza 5-tka, a Emila pewne tez sobie jeszcze poczeka :p dlugo co?:confused:

mojemu małemu wyszło 8 zębów na raz - 4 na górze i 4 na dole jak miał 6 miesięcy i do tej pory cisza, a ma jż rok i 3 miesiące.
gdzieś tam się w międzyczaie przebiła jedna 5-tka, ale ledwo co wystaje, może na 2-3 milimetry...

na_tuska - oj, moja rodzina też uważała, że podwójny wózek to jakaś moja fanaberia. ale uparłam się i potem wszyscy stwierdzili, że jednak miałam rację ;-)

heja
Bufka trzymaj sie :*
Maks_olo super ze chlopcy tacy dzielni :tak: oby tak dalej ;-)

Ja nie mialam podwójnego wózka, i dałam rade, ale ja to zawsze inna jestem :dry: :-) kazda robi jak uwaza :-)
A Miki zaraz konczy rok i 10 mies a od 3 mies ma 16 zebów i stoi, zadnej piatki nie ma jeszcze.... ciekawe kiedy wyjdą...
Pogoda dzis sie popsula, wczoraj na dworku bylismy, bylo super nawet 20 stopni! :tak:

reklama
No i co!?! I lipa... Maksio dziś w nocy budził się co godzinę, to kupa, to pisiu (nawet się spisał w łóżku...). Rano przyszedł ze łzami w oczach, że go brzuszek boli, no i sprawdzam - gorączka... :/ Zjadł trochę biszkoptów i mówił, że już go brzuszek nie boli, ale gorączka nadal :( Teraz właśnie usnął biedaczek :( Olka Andrzej odprowadził do przedszkola, tylko problem, jak go odebrać? Chyba poproszę sąsiadkę czy by Maksia na kwadrans nie wzięła.... Andrzej nie chciał Olka dać, ale mówię, dlaczego Olek ma opuszczać skoro zdrowy, no i na pewno nie dałby spać teraz Maksiowi.... ehhhh

teraz czytam książki camili lackberg. a millenium czytałaś?
Jeszcze nie ;) dziś zaczęłam "jedyną szansę" Cobena
chciałabym go dac :tak: tylko problem jest dieta :-( w przedszkolu nie beda dla niego przeciez osobno gotowac (maja kuchnie)
maks-olo jak fajnie ze chlopcy tacy zadowoleni :) Olus z dnia na dzien stał sie taki dorosły :) pieluchy, przedszkole - fiu fiu :-)
u moich dzieci zeby chyba idą z mega puznieniem .......... dlugo co?:confused:
Mój chrześniak był alergikiem i gotowali dla niego osobno w przedszkolu - musisz to zaznaczyć w karcie zgłoszeniowej :)
No nie poznaje tego mojego Oleczka. Już się nauczył kilku nowych słów :) Zaczyna też składać krótkie zdania - cze tata; papa dzieci; nie mam mamy :)
duma mnie rozpiera :)
Co do zębów - nie powiem, bo ja chyba w ogóle nie myślałam o wychodzących zębach - jak szły to ok, a jak była przerwa to też dobrze ;)

Do góry