reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Julisiu coś w tym jest, że najwygodniej z dzieciakami jest we własnym domu, bo jest najbardziej przystosowany do małych dzieci. U kogoś to albo trzeba przemeblowanie robić, albo non stop latać za dzieckiem. Wiesz, o tyle masz dobrze z rodzicami, że jeśli mają czas, to pomogą i nie napsują Ci przy tej pomocy nerw, tak jak to jest u mnie. Ja sto razy wolę sobie sama poradzić, niż korzystać z pomocy rodziców.

reklama
Hej ja sie tylko witam , nadrobilam troszku ale nie wiem co napisac, troszke roboty mam, bo krupnik robie i ubzduralo mi sie by przestawic łożko i łóżeczko u chlopaków, wiec ide dzialac, akurat ogarne troszke a po poludniu jak Miki wstanie bede sprzatac ubranka spod łóżka ktore bede mogla wydac a ktore sa w lepszym stanie to moze i sie uda sprzedac? ale watpie bo juz nie raz próbowalam i nikt sie nie odzywal :-(
Dzis dzien zleci szybko bo M w pracy du brata do 16:30 bo ja mam do dentystki na 17:15 ;]

czekam na @ wiec moze jak sie pomecze troche z przestawianiem to przylezie wreszcie :no:
no lece Kochane:*:)

Dzień dobry,
Ogłaszam wszem i wobec (chyba jakoś tak się to mówi :)), że dzisiejszej nocy spałam od 22.00 do 04.40 czyli prawie siedem godzin bez pobudki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pierwszy raz od ponad ośmiu miesięcy chyba. Ale się cieszę :-):-):-).

Wiem, że dzisiejszy dzień raczej nie sprzyja takiej radości, ale nie mogłam się powstrzymać.

My dziś postanowiliśmy, że Daniel pójdzie na mszę na grób swojej mamy sam, a potem ja pojadę wieczorkiem zapalić znicze do swoich dziadków. Nie uśmiecha mi się ciągnąć dzieci na cmentarz i tak nie wysiedzą całej mszy. Poza tym u nas pochmurnie i co chwila kropi. A na koniec wybierzemy się na spacerek na cmentarz jeszcze raz na grób teściowej, abym i ja mogła zapalić Jej znicz.

Tylko samych pozytywnych refleksji życzę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam.

Hejka

Anka napewno bedzie dobrze! &&&&&&& :*
Nickie to super ze taka noc zaliczylas dzis! :-)

My dzis juz zaliczylismy dwa cmentarze, na jednym tesciow spotkalismy a ze jechali do domu juz to wzieli starszaki ze sobą a my jak mlody wstanie pojedziemy na nastepny cmentarz i pojedziemy po dzieciaki :tak:
Dzien ogolnie spokojny, wyspalam sie, dostalam wczoraj @ bo juz w nerwach chodzilam ze jej nie ma.... :dry:
Czytałam ostatnie posty wczoraj, i przepraszam ze nie odpisuje wszystkim! :****
Po przemeblowaniu super, pokój lepiej wyglada ;-)

Milego dnia życze....

Witam!
Cmentarze dziś zaliczone 2 razy. Chłopcy oczywiście jeszcze nic nie kumają - krzyczą, biegają, wchodzą na groby... :/

Wczoraj byłam u ginekologa, obeszło się bez badania, przepisał mi dalej tabsy i tyle ;)

Wczoraj kupiłam kolejkę dla chłopców na Święta KOLEJKA DREWNIANA 100 ele. + SKRZYNIA + DVD gratis (1895459826) - Aukcje internetowe Allegro za 100zł w TESCO i jeszcze 300pkt premii :)
Jest naprawdę fajna i nie mogę się doczekać, aby ją rozłożyć ;)

Julisiu
jestem w identycznej sytuacji... z chłopcami non stop, w nocy pobudki... :/ 3maj się!!!!

maks-olo to miałąm towarzystwo w nocy :) ja jak sie tylko z filiepm to jestem poturbowana:tak:
To była ostatnia nasza wspólna noc ;) nigdy więcej :p już wolę chrapanie A ;)

W ogóle Kacper od kilku nocy zasypia około 21, budzi się już o 23 z takim krzykiem, jakby ktoś go ze skóry obrywał. Jedną noc to prawie całą przekrzyczał, na drugą dałam mu przeciwbólowy, bo nie wiedziałam co robić. I pomógł. Już sama nie wiem. W tym tygodniu zrobię mu komplet badań łącznie z kałem, jeśli uda się rano złapać.
Skąd ja to znam... Też dawałam leki przeciwbólowe, uspokajające.... Nasz pediatra powiedział, ze dzieci tak mają, że to taki etap... że zostawić w nocy, nie zapalać światła itd.... Najgorsze, ze ja to wszystko robię, a on wrzeszczy tak, że sąsiadów budzi.... :/ Też mieliśmy badania i nic... ehhh

Julisiu coś w tym jest, że najwygodniej z dzieciakami jest we własnym domu, bo jest najbardziej przystosowany do małych dzieci. U kogoś to albo trzeba przemeblowanie robić, albo non stop latać za dzieckiem.
Właśnie dlatego ja nie chodzę w gości z dziećmi... Zawsze wszyscy znajomi "wpadnijcie, pogadamy"... ale jak skoro jeden ściąga wazony, a drugi leci po schodach do piwnicy.... :/ Dopiero jak widzieli na żywo, to zaczynali rozumieć... Teraz już z Maksem mogę iść do ludzi, ale Olek jeszcze nie ;)

Dzień dobry,
Ogłaszam wszem i wobec (chyba jakoś tak się to mówi :)), że dzisiejszej nocy spałam od 22.00 do 04.40 czyli prawie siedem godzin bez pobudki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pierwszy raz od ponad ośmiu miesięcy chyba. Ale się cieszę :-):-):-).
GRATULACJE!!! :)

na-tusko gratuluję aż tylu sukcesów ;) masz powody, aby być mega dumną ;) u Olusia to tylko z tym jedzeniem mamy sukcesy ;p

Ostatnia edycja:
na-tuska gratulacje dla synka. Dzielny chłopak Ci rośnie. Super, że rower tak mu się podoba. Mąż się przekonał do słuszności zakupu?

maks_olo jak Kacper tak krzyczy często, to zdarzyło się, że się na Niego wydarłam po próbach tłumaczenia, pytania, co się stało, czy coś Go boli. Ale wydarcie tylko pogorszyło sprawę. Teraz czasem się z nim kładę, on się uspokaja i zasypia. A po 10 minutach to samo. Odpukać ostatnią noc spał nieźle.
Ja odstawiłam tabletki, bo kiepsko się po nich czułam. I teraz się męczę z pierwszą od prawie dwóch lat @.

My popołudniu pojechaliśmy na groby do moich dziadków, pradziadków itd. Pojechaliśmy wszyscy, bo mąż chciał jechać i się umęczyliśmy, bo Aśka płakała. Ona nie lubi jeździć w tym foteliku dla najmłodszych. Przymierzamy się do zakupu fotelika dla Kacpra z przedziału 15-36, a Aśka będzie miała obecny Kacprowy.
Na cmentarzu była z nami moja siostra. Kacper dzielnie z nami chodził, zdmuchiwał zapałki po odpaleniu znicza. Obok grobu moich dziadków jest kilka małych grobków. Na wszystkich oprócz jednego paliły się znicze. Tak mi się przykro zrobiło, że o tym jednym dzieciątku nikt nie pamiętał nawet w taki dzień i zapaliłam mu znicz. Potem jak dalej szłyśmy to zrobiło mi się przykro, bo tyle jest takich małych grobków, o które nikt nie dba. Smutne to...

Hej dziewczyny.Długi weekend minął zdecydowanie za szybko.Cały spędziliśmy w domu,ale było bardzo fajnie-rodzinnie.Ze względu na to,ze na cmentarzu w Sz-nie nie mamy nikogo a dopiero dzisiaj oddają nam nasze auto to nigdzie nie jechalismy.Wybieramy się na weekend do teciow i wtedy odwiedzimy groby.Mam nadzieję,ze mój tatus mi to wybaczy;)Pierwszy raz nie odwiedziłam go 1.11,ale za to cały dzień świeciła się w domu świeczka dla niego.
na-tuska-gratuluję rezolutnego synka!!!
Julisia-kurde podziwiam Cię dziewczyno.Musi Ci być na prawdę ciezko.Ja czasami tez zostaję sama z dziećmi jak R wyjezdza,ale jeszcze nigdy nie wyjechal na tak dlugo jak Twoj mąż.Wierzę,ze jest Ci smutno.Tulę mocniusio!!!:-D
Nickie-no najwyzszy czas,ze Asia dała w koncu pospac mamie:)A dzisiejsza jak minela?
maks_olo-kolejka superowa-bedziesz miała co zbierac z podłogi;-)

Dziewczymy kupiłam sobie wide hoop.To to nowoczesne hula hop.Zna ktoras?Ja pitole jaki to jest kosmos!!!Bolą mnie wszystkie czesci ciala od tego,ale podobno o to w tym chodzi:tak:Od paru dni cwicze i czekamna efekty:)

reklama
Do góry