reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

No i kurcze od rana się przymierzam - 100 LAT HANECZKO!!!!! :)))

Dzień taki średni, bo pogoda do d**y :/ Jutro mam trochę załatwiania...

Pojawił się "problem" - lewa ręka mi cierpnie... mam mrówki... pobolewa... nawet w nocy :/ moja mama miała coś takiego i dopiero rehabilitacja pomogła :/ w środę idę do lekarza...

maks_olo-kolejka super sprawa!ja tez sie powoli co dla czortom sprawić.Wiktorowi moze jakąś nianię co by go nosiła dzien i noc?Chyba to by mu najbardziej pasowalo:-)

Mi mamaa (mimo,ze super mamy układy) to samo gadała o tych zupkach:ze niedobre,mdłe i zesie nie dziwi,ze dzieci tego nie chca za bardzo jeść.Tez sie na nia zawsze o to wkurzalam,ale w sumie jest w tym coś,bo rzezcywiście niektore te dania są wstretne.
bardzo współczuję tak szybkich pobudek, ale pocieszę Cię, że mnie to też nie ominęło ;)
co do kolejki, to Maksio chciał taką plastikowa TOMICA, ale podejrzewam, ze Olek by ją połamał ;) Myślę, ze Wiktor nie byłby zadowolony, bo to Mamusia musi nosić ;)
co do dań ze słoiczka - moi chłopcy uwielbiali!!!! wszystko!!!! :)

diagnoza jest taka ze ona so:sorry2:bie wykombinowała i wymusza ten dziwny stan :sorry2::dry::tak: jestem zadowolona mimo wszytsko bo sprawdziaąłm wiem ze nie jest to jakies chorobowe :tak: i boje sie ze skoro ona teraz jest w stanie wymyslec soboie takie metody zwracania uwagi to co bedzie pozniej robic??? :szok:
całe szczęście, że to "tylko" wykombinowane ;) 3mam kciuki, aby Ci odpusciła ;)

graz z Szymusia, to chyba niezły urwis co? ;)

dla chłopaków taka kolejka to będzie strzał w dziesiątkę, moja Mili dostała taką małą kolejkę od prababci na roczek i jest zachwycona. ja juz mam pomysły na prezent dla dziewczyn - Mili dostanie zestaw Duplo farmę albo zoo, a Eli dostanie taką kulę z tinylove, a pod poduchę dostaną Teletubissie lub baranka Timmy :-)
Mamy Duplo farmę :) chłopcy uwielbiają :) szczególnie Olek. Jednak mamy całe pudło duplo, dlatego chcę coś innego, no i już dziś wypatrzyłam drewnianą kolejkę w TESCO i chyba jutro kupię :) jeszcze myślę czy nie kupić każdemy po chomiczku zhuzhu pets ;)
Uczę chłopców od małego, ze dostają jeden duży wspólny prezent albo 2 mniejsze osobne i jak na razie to się sprawdza :) bo jak sobie przypomnę mojego chrześniaka, który na wszystkie urodziny i swięta dostawał masę zabawek, a tak naprawdę jedna go tylko cieszyła, to łapię się za głowę... On ma cały pokój w zabawkach, nawet jeszcze takie, które dostał jak miał 2 latka (a ma 7)... Moja siostra wydaje, wyrzuca po trochę, jak ten jest w szkole, bo inaczej to nie ma szans ;/

reklama
Liza-no właśnie:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRUNI!!!!Wow-5 lat to już poważna panna!!!!Czas Ci pewnie zleciał błyskawicznie co?

na-tuska-jutro ci napisze o co kaman z tą candidą,bo teraz juz padam na twarz.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANI!!!

Pojawił się "problem" - lewa ręka mi cierpnie... mam mrówki... pobolewa... nawet w nocy :/ moja mama miała coś takiego i dopiero rehabilitacja pomogła :/ w środę idę do lekarza...

Mamy Duplo farmę :) chłopcy uwielbiają :) szczególnie Olek. Jednak mamy całe pudło duplo, dlatego chcę coś innego, no i już dziś wypatrzyłam drewnianą kolejkę w TESCO i chyba jutro kupię :) jeszcze myślę czy nie kupić każdemy po chomiczku zhuzhu pets ;)
idź koniecznie do lekarza bo samo z pewnością nie przejdzie. moja mama też tak ma i że ręka jej drętwieje, boli, nie moze nic utrzymać itp nazywa to się "łokieć tenisisty" i jej po rehabilitacji i noszeniu takiej specjalnej uciskowej opaski przeszło, tzn. czasami jak nadwyręży rękę to wraca ale ponosi trochę opaskę i jest dobrze.
te chomiczki to te co są rozmiarów jak normalne i można w takich tunelach puszczać? jeśli tak to są świetne moje siostrzenice mają i je uwielbiają już od roku są nr 1

Witam

Julisia lekarze kazali dopuscic ja do mementu az zemdleje przy takim "ataku" bo wtedy iescie robia sie wiotkie i zacznie łapać powietzre, ja sie boje wiec tego nie zrobie :baffled: wole reagowac od razy i miec czyste sumienie, a nie siedziec i czejkac , zaskoczy-niezaskoczy :baffled:
OMG:szok: w życiu bym się nie zdecydowała dopuścić do zemdlenia:szok: może to i jest jedyny sposób ale na pewno nmatka nie jest w stanie go przeprowadzić

my zaraz na spacerek a po południu jedziemy na spotkanko z koleżanką Milenki z bb ale się cieszę :-D

Cześć dziewczyny,

Na początku spóźnione ale najszczersze życzenia dla Hani. Zdrówka, spełnienia marzeń i jeszcze raz zdrówka. 5 lat to już taki poważny wiek. Jak pomyślę, że za trochę ponad dwa lata mój syn też osiągnie tak „sędziwy” wiek, to mnie ściska w gardle.

Graz witamy ponownie. Super, że takiego gadułkę masz w domu. Mój dopiero od dwóch miesięcy poważnie się rozgadał, a że kazał na to tak długo czekać, to mogłabym go słuchać non stop.
Śliczne masz dzieciaczki, no i córcia ma piękne imię :tak:

Na-tuska super wieści. Dobrze, że nie musiałyście nocować w szpitalu, no i dobrze, że już po wszystkim. Młoda cwana rośnie jak nie wiem, skoro już takie akcje robi…

Maks_olo kurcze piszesz o prezentach na gwiazdkę. Ja dopiero co zdołałam opanować temat prezentu urodzinowego, o Gwiazdce jeszcze nawet nie pomyślałam.
Powinnaś chyba odwiedzić lekarza, co?

Magda pamiętam, ze Aśka chyba jak była w wieku coś około Twojego Wiktorka to też wybierała sobie takie godziny na kupę. Potem zaczynała gadać, no i zaczynaliśmy dzień. Załamka.

Julisiu dobrej zabawy życzę.

My po pasowaniu. Zdjęć brak, tylko kilka zrobiłam, ale jest film. Mąż nagrał całe pasowanie, które mój synek spędził u mnie na kolanach, niestety. Wyszedł i był tak przerażony tymi błyskami, tyloma gapiami, że zrobił podkówkę, zaczął płakać i przyszedł się przytulić. No i było po występie mojego dziecka. Ja go świetnie rozumiem, bo jako dziecko nienawidziłam takich występów. Zresztą do tej pory tak jest i nie mam zamiaru go zmuszać do niczego.

U nas przygotowania do rodzinek Asi po raz drugi. Asia ma katar i kaszelek , ale mam wrażenie, ze to wszystko przez wychodzące trójki. Tak ją męczą, że aż nie mogę patrzeć. Ślina leci, palce cały czas w uszach, wodnisty gil. No i maruda rączkowa przez to. Mamy weekend imprezowy, bo jutro przychodzą znajomi do Asi na urodziny (zliczyłam wszystkich i okazuje się, że będzie 15 osób dorosłych i pięcioro dzieci :szok:).
W niedzielę ruszamy do mojego ojca na imieniny. Kupiłam mu sweterek i 10 par skarpet, bo on z tych, co nigdy nie potrzebują sobie nic kupić, a potem chodzą w porwanych.

Ja jestem w trakcie załatwiania spraw w związku ze zmianą dowodu. Muszę wszędzie pozmieniać swoje dane osobowe. Dużo tego załatwiania jest strasznie.

To tyle u nas. Zbieram się, bo zaraz śmigamy po Kacperka.
Miłego popołudnia.

Witam

Troszkę mnie znowu nie była, ale czasu brak. Dziś byłam z dziewczynami z forum i dzieciaczkami w BUGi - kiedyś pisałam że mamy taką fajną salę zabaw. Ale mi się dziewczyny wybawiły :-D, myślałam że spać pójdą po tym ,ale nici z tego :baffled: i rozrabiają na całego.

Katar znowu cieknie, ale to akurat dobrze, niech w końcu zatoki się opróżnią. Za 2 tygodnie idziemy na posiew z gardła i noska.

Liza przepraszam, że dopiero dzisiaj - Wszystkiego najlepszego dla Hani :tak:

na - tuska :szok::baffled: no w szoku jestem, takie małe dziecko a tak kombinuje?? :cool: Wesoło będziesz mieć :sorry2:

graż Witamy z powrotem, te Twoje dzieciaczki to jak bliźniaki :-)

maks_olo kiedyś Ci pisałam że moja mam miała operację na tą rękę, teraz ma mieć na drugą, bo znowu to samo. Idź jak najszybciej do lekarza. Ja też już o prezentach mikołajkowych myślę.

Nickie może to rzeczywiście przez ząbki, u nas tak zawsze gdy wyłażą :baffled:

magda ale masz pobudki :szok: - wspólczuję

Julisiu jak spotkanko??

A gdzie się podziewa agata??

A i jeszcze jedno - moje dzieciaki wstały dziś o 9.30 :szok::-D - ale super :tak:

Liza-no właśnie:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRUNI!!!!Wow-5 lat to już poważna panna!!!!Czas Ci pewnie zleciał błyskawicznie co?

na-tuska-jutro ci napisze o co kaman z tą candidą,bo teraz juz padam na twarz.
Tak szybko zleciało... za szybko... juz jej 6-ty rok leci... naprawde nie wierze w to.... :tak:
super ze sukienka doszla ;-)

Witam sie.
Ja bylam u dentysty dzis na 10:30 wiec nie mialam keidy zajrzec, weszlam i tak wisialam :p
Potem zachcialo mi sie warzywnej salatki, i gotowalam wsio i potem kroilam, i teraz sie chlodzi, zaraz spróbuje,bo daaawno nie jadlam :-D zrobilam miske tego :-D hehehe

Przepraszam ze nie odpisuje wszystkim ale rano nadrabialam a teraz dzieciaki mi za bardzo nie daja odpisac ;P

Hej Kobietki!!!! Ale mam kaca i głowa boli.... wczoraj kolega zawiózł mnie do koleżanki na wino, no i dziś są skutki ;) na szczęście chłopaki dali pospać :)

Dziś pogoda do bani... Kumpela wyciąga mnie wieczorem na imprezę, ale to nie dla mnie ;)

idź koniecznie do lekarza bo samo z pewnością nie przejdzie. moja mama też tak ma i że ręka jej drętwieje, boli, nie moze nic utrzymać itp nazywa to się "łokieć tenisisty" i jej po rehabilitacji i noszeniu takiej specjalnej uciskowej opaski przeszło, tzn. czasami jak nadwyręży rękę to wraca ale ponosi trochę opaskę i jest dobrze.
te chomiczki to te co są rozmiarów jak normalne i można w takich tunelach puszczać? jeśli tak to są świetne moje siostrzenice mają i je uwielbiają już od roku są nr 1
Moja mama też to miała.... :/w środę mam umówioną wizytę
Tak, to te chomiczki ;) na allegro znalazłam całkiem niedrogie, więc może dostaną ;)

My po pasowaniu. Zdjęć brak, tylko kilka zrobiłam, ale jest film. Mąż nagrał całe pasowanie, które mój synek spędził u mnie na kolanach, niestety. Wyszedł i był tak przerażony tymi błyskami, tyloma gapiami, że zrobił podkówkę, zaczął płakać i przyszedł się przytulić. No i było po występie mojego dziecka. Ja go świetnie rozumiem, bo jako dziecko nienawidziłam takich występów. Zresztą do tej pory tak jest i nie mam zamiaru go zmuszać do niczego.
Kochana! Z Maksem było tak samo!!!! Jak zobaczył tylu ludzi, to w ryk i do mamy ;) Całe pasowanie na moich kolanach ;) Ale nie martw się - na przestawieniu z okazji Dnia Matki było już ok ;)

Katar znowu cieknie, ale to akurat dobrze, niech w końcu zatoki się opróżnią. Za 2 tygodnie idziemy na posiew z gardła i noska.
A i jeszcze jedno - moje dzieciaki wstały dziś o 9.30 :szok::-D - ale super :tak:
Chodzisz z katarem na place zabaw?
U mnie nigdy się nie zdarzyło, żeby dzieci tak długo spały, no ale ja tez bym nie mogła spać tak długo ;) Optymalną godziną jest godzina 8 :)

Potem zachcialo mi sie warzywnej salatki, i gotowalam wsio i potem kroilam, i teraz sie chlodzi, zaraz spróbuje,bo daaawno nie jadlam :-D zrobilam miske tego :-D hehehe
Zrobiłaś mi ochotę i też sałatkę warzywną zrobiłam :p

Witajcie mamusie:)
Przepraszam,że tak rzadko się odzywam ,ale nawet nie mam kiedy . Mateusz ostatnio przechodzi sam siebie , jest taki nie dobry i nieposłuszny ,że szok.Ten bunt dwulatka nie długo mnie wykończy fizycznie , a psychicznie to już na 100%:tak:
Kamila za to to złote dziecko całe dnie bawi się na dywanie tyle tylko żeby była najedzona i miała sucho obok siebie ma zawsze picie i kiedy chce to sama się obsłuży . Mateusz ciągle zabiera jej zabawki , a ona nawet nie zapłacze tylko weznie sobie następną:-)
Mamusie mam do was pytanie kiedy wasze starsze szkraby się rozgadały bo u Mateusza to tylko mama, tata , baba, kaka, czasami susu i to by było na tyle . Tak się zastanawiam czy on nie powinien już mówić więcej ...
może panikuję , ale co zrobić już taki mam charakter:tak:
Liza spóznione , ale bardzo gorące życzenia urodzinowe dla Haneczki
100 lat ,zdrówka , szczęścia , uśmiechu na buzi i samych pogodnych dni:-)
Na tuska dobrze ,ze już macie to całe zamieszanie ze szpitalem za sobą i że w sumie Emilka jest zdrowiutka , ale charakterek pierwsza klasa:-)
Magda strasznie ci współczuję tych porannych pobudek. Ostatnio Kamila też zaczyna się rozbudzać w okolicach 4 30 , ale biorę ją do siebie i śpimy dalej:-)
Maks olo szoruj do lekarza bo to na prawdę może być coś poważnego...
graż śliczne dzieciaczki i faktycznie gdybym nie wiedziała ,że jest między nimi rok różnicy na pewno pomyślałabym ,ze to blizniaki
Emilko dużo zdrówka dla dziewczynek, i trzymam kciuki za badania...
Nickie udanej zabawy życzę urodzinowej i imieninowej:-)
Ząbków na szczęście pozostało już nie wiele do wyjścia , więc jeszcze troszkę męczarni i wszystkie nie przespane noce odejdą w zapomnienie...:-)
Julisiu daj znać jak po imprezie...

reklama
rusałko już wiele razy się to przewijało... ;) Synuś ma jeszcze dużo czasu na mówienie!!! Olek jest starszy, a mówi tyle co Twój synek... Maks był identyczny. Nie martw i ciesz ciszą.... ;)

Do góry