reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

No i kurcze od rana się przymierzam - 100 LAT HANECZKO!!!!! :)))

Dzień taki średni, bo pogoda do d**y :/ Jutro mam trochę załatwiania...

Pojawił się "problem" - lewa ręka mi cierpnie... mam mrówki... pobolewa... nawet w nocy :/ moja mama miała coś takiego i dopiero rehabilitacja pomogła :/ w środę idę do lekarza...

maks_olo-kolejka super sprawa!ja tez sie powoli co dla czortom sprawić.Wiktorowi moze jakąś nianię co by go nosiła dzien i noc?Chyba to by mu najbardziej pasowalo:-)

Mi mamaa (mimo,ze super mamy układy) to samo gadała o tych zupkach:ze niedobre,mdłe i zesie nie dziwi,ze dzieci tego nie chca za bardzo jeść.Tez sie na nia zawsze o to wkurzalam,ale w sumie jest w tym coś,bo rzezcywiście niektore te dania są wstretne.
bardzo współczuję tak szybkich pobudek, ale pocieszę Cię, że mnie to też nie ominęło ;)
co do kolejki, to Maksio chciał taką plastikowa TOMICA, ale podejrzewam, ze Olek by ją połamał ;) Myślę, ze Wiktor nie byłby zadowolony, bo to Mamusia musi nosić ;)
co do dań ze słoiczka - moi chłopcy uwielbiali!!!! wszystko!!!! :)

diagnoza jest taka ze ona so:sorry2:bie wykombinowała i wymusza ten dziwny stan :sorry2::dry::tak: jestem zadowolona mimo wszytsko bo sprawdziaąłm wiem ze nie jest to jakies chorobowe :tak: i boje sie ze skoro ona teraz jest w stanie wymyslec soboie takie metody zwracania uwagi to co bedzie pozniej robic??? :szok:
całe szczęście, że to "tylko" wykombinowane ;) 3mam kciuki, aby Ci odpusciła ;)

graz z Szymusia, to chyba niezły urwis co? ;)

dla chłopaków taka kolejka to będzie strzał w dziesiątkę, moja Mili dostała taką małą kolejkę od prababci na roczek i jest zachwycona. ja juz mam pomysły na prezent dla dziewczyn - Mili dostanie zestaw Duplo farmę albo zoo, a Eli dostanie taką kulę z tinylove, a pod poduchę dostaną Teletubissie lub baranka Timmy :-)
Mamy Duplo farmę :) chłopcy uwielbiają :) szczególnie Olek. Jednak mamy całe pudło duplo, dlatego chcę coś innego, no i już dziś wypatrzyłam drewnianą kolejkę w TESCO i chyba jutro kupię :) jeszcze myślę czy nie kupić każdemy po chomiczku zhuzhu pets ;)
Uczę chłopców od małego, ze dostają jeden duży wspólny prezent albo 2 mniejsze osobne i jak na razie to się sprawdza :) bo jak sobie przypomnę mojego chrześniaka, który na wszystkie urodziny i swięta dostawał masę zabawek, a tak naprawdę jedna go tylko cieszyła, to łapię się za głowę... On ma cały pokój w zabawkach, nawet jeszcze takie, które dostał jak miał 2 latka (a ma 7)... Moja siostra wydaje, wyrzuca po trochę, jak ten jest w szkole, bo inaczej to nie ma szans ;/

reklama
Liza-no właśnie:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRUNI!!!!Wow-5 lat to już poważna panna!!!!Czas Ci pewnie zleciał błyskawicznie co?

na-tuska-jutro ci napisze o co kaman z tą candidą,bo teraz juz padam na twarz.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANI!!!

Pojawił się "problem" - lewa ręka mi cierpnie... mam mrówki... pobolewa... nawet w nocy :/ moja mama miała coś takiego i dopiero rehabilitacja pomogła :/ w środę idę do lekarza...

Mamy Duplo farmę :) chłopcy uwielbiają :) szczególnie Olek. Jednak mamy całe pudło duplo, dlatego chcę coś innego, no i już dziś wypatrzyłam drewnianą kolejkę w TESCO i chyba jutro kupię :) jeszcze myślę czy nie kupić każdemy po chomiczku zhuzhu pets ;)
idź koniecznie do lekarza bo samo z pewnością nie przejdzie. moja mama też tak ma i że ręka jej drętwieje, boli, nie moze nic utrzymać itp nazywa to się "łokieć tenisisty" i jej po rehabilitacji i noszeniu takiej specjalnej uciskowej opaski przeszło, tzn. czasami jak nadwyręży rękę to wraca ale ponosi trochę opaskę i jest dobrze.
te chomiczki to te co są rozmiarów jak normalne i można w takich tunelach puszczać? jeśli tak to są świetne moje siostrzenice mają i je uwielbiają już od roku są nr 1

Witam

Julisia lekarze kazali dopuscic ja do mementu az zemdleje przy takim "ataku" bo wtedy iescie robia sie wiotkie i zacznie łapać powietzre, ja sie boje wiec tego nie zrobie :baffled: wole reagowac od razy i miec czyste sumienie, a nie siedziec i czejkac , zaskoczy-niezaskoczy :baffled:
OMG:szok: w życiu bym się nie zdecydowała dopuścić do zemdlenia:szok: może to i jest jedyny sposób ale na pewno nmatka nie jest w stanie go przeprowadzić

my zaraz na spacerek a po południu jedziemy na spotkanko z koleżanką Milenki z bb ale się cieszę :-D

Cześć dziewczyny,

Na początku spóźnione ale najszczersze życzenia dla Hani. Zdrówka, spełnienia marzeń i jeszcze raz zdrówka. 5 lat to już taki poważny wiek. Jak pomyślę, że za trochę ponad dwa lata mój syn też osiągnie tak „sędziwy” wiek, to mnie ściska w gardle.

Graz witamy ponownie. Super, że takiego gadułkę masz w domu. Mój dopiero od dwóch miesięcy poważnie się rozgadał, a że kazał na to tak długo czekać, to mogłabym go słuchać non stop.
Śliczne masz dzieciaczki, no i córcia ma piękne imię :tak:

Na-tuska super wieści. Dobrze, że nie musiałyście nocować w szpitalu, no i dobrze, że już po wszystkim. Młoda cwana rośnie jak nie wiem, skoro już takie akcje robi…

Maks_olo kurcze piszesz o prezentach na gwiazdkę. Ja dopiero co zdołałam opanować temat prezentu urodzinowego, o Gwiazdce jeszcze nawet nie pomyślałam.
Powinnaś chyba odwiedzić lekarza, co?

Magda pamiętam, ze Aśka chyba jak była w wieku coś około Twojego Wiktorka to też wybierała sobie takie godziny na kupę. Potem zaczynała gadać, no i zaczynaliśmy dzień. Załamka.

Julisiu dobrej zabawy życzę.

My po pasowaniu. Zdjęć brak, tylko kilka zrobiłam, ale jest film. Mąż nagrał całe pasowanie, które mój synek spędził u mnie na kolanach, niestety. Wyszedł i był tak przerażony tymi błyskami, tyloma gapiami, że zrobił podkówkę, zaczął płakać i przyszedł się przytulić. No i było po występie mojego dziecka. Ja go świetnie rozumiem, bo jako dziecko nienawidziłam takich występów. Zresztą do tej pory tak jest i nie mam zamiaru go zmuszać do niczego.

U nas przygotowania do rodzinek Asi po raz drugi. Asia ma katar i kaszelek , ale mam wrażenie, ze to wszystko przez wychodzące trójki. Tak ją męczą, że aż nie mogę patrzeć. Ślina leci, palce cały czas w uszach, wodnisty gil. No i maruda rączkowa przez to. Mamy weekend imprezowy, bo jutro przychodzą znajomi do Asi na urodziny (zliczyłam wszystkich i okazuje się, że będzie 15 osób dorosłych i pięcioro dzieci :szok:).
W niedzielę ruszamy do mojego ojca na imieniny. Kupiłam mu sweterek i 10 par skarpet, bo on z tych, co nigdy nie potrzebują sobie nic kupić, a potem chodzą w porwanych.

Ja jestem w trakcie załatwiania spraw w związku ze zmianą dowodu. Muszę wszędzie pozmieniać swoje dane osobowe. Dużo tego załatwiania jest strasznie.

To tyle u nas. Zbieram się, bo zaraz śmigamy po Kacperka.
Miłego popołudnia.

Witam

Troszkę mnie znowu nie była, ale czasu brak. Dziś byłam z dziewczynami z forum i dzieciaczkami w BUGi - kiedyś pisałam że mamy taką fajną salę zabaw. Ale mi się dziewczyny wybawiły :-D, myślałam że spać pójdą po tym ,ale nici z tego :baffled: i rozrabiają na całego.

Katar znowu cieknie, ale to akurat dobrze, niech w końcu zatoki się opróżnią. Za 2 tygodnie idziemy na posiew z gardła i noska.

Liza przepraszam, że dopiero dzisiaj - Wszystkiego najlepszego dla Hani :tak:

na - tuska :szok::baffled: no w szoku jestem, takie małe dziecko a tak kombinuje?? :cool: Wesoło będziesz mieć :sorry2:

graż Witamy z powrotem, te Twoje dzieciaczki to jak bliźniaki :-)

maks_olo kiedyś Ci pisałam że moja mam miała operację na tą rękę, teraz ma mieć na drugą, bo znowu to samo. Idź jak najszybciej do lekarza. Ja też już o prezentach mikołajkowych myślę.

Nickie może to rzeczywiście przez ząbki, u nas tak zawsze gdy wyłażą :baffled:

magda ale masz pobudki :szok: - wspólczuję

Julisiu jak spotkanko??

A gdzie się podziewa agata??

A i jeszcze jedno - moje dzieciaki wstały dziś o 9.30 :szok::-D - ale super :tak:

Liza-no właśnie:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRUNI!!!!Wow-5 lat to już poważna panna!!!!Czas Ci pewnie zleciał błyskawicznie co?

na-tuska-jutro ci napisze o co kaman z tą candidą,bo teraz juz padam na twarz.
Tak szybko zleciało... za szybko... juz jej 6-ty rok leci... naprawde nie wierze w to.... :tak:
super ze sukienka doszla ;-)

Witam sie.
Ja bylam u dentysty dzis na 10:30 wiec nie mialam keidy zajrzec, weszlam i tak wisialam :p
Potem zachcialo mi sie warzywnej salatki, i gotowalam wsio i potem kroilam, i teraz sie chlodzi, zaraz spróbuje,bo daaawno nie jadlam :-D zrobilam miske tego :-D hehehe

Przepraszam ze nie odpisuje wszystkim ale rano nadrabialam a teraz dzieciaki mi za bardzo nie daja odpisac ;P

Hej Kobietki!!!! Ale mam kaca i głowa boli.... wczoraj kolega zawiózł mnie do koleżanki na wino, no i dziś są skutki ;) na szczęście chłopaki dali pospać :)

Dziś pogoda do bani... Kumpela wyciąga mnie wieczorem na imprezę, ale to nie dla mnie ;)

idź koniecznie do lekarza bo samo z pewnością nie przejdzie. moja mama też tak ma i że ręka jej drętwieje, boli, nie moze nic utrzymać itp nazywa to się "łokieć tenisisty" i jej po rehabilitacji i noszeniu takiej specjalnej uciskowej opaski przeszło, tzn. czasami jak nadwyręży rękę to wraca ale ponosi trochę opaskę i jest dobrze.
te chomiczki to te co są rozmiarów jak normalne i można w takich tunelach puszczać? jeśli tak to są świetne moje siostrzenice mają i je uwielbiają już od roku są nr 1
Moja mama też to miała.... :/w środę mam umówioną wizytę
Tak, to te chomiczki ;) na allegro znalazłam całkiem niedrogie, więc może dostaną ;)

My po pasowaniu. Zdjęć brak, tylko kilka zrobiłam, ale jest film. Mąż nagrał całe pasowanie, które mój synek spędził u mnie na kolanach, niestety. Wyszedł i był tak przerażony tymi błyskami, tyloma gapiami, że zrobił podkówkę, zaczął płakać i przyszedł się przytulić. No i było po występie mojego dziecka. Ja go świetnie rozumiem, bo jako dziecko nienawidziłam takich występów. Zresztą do tej pory tak jest i nie mam zamiaru go zmuszać do niczego.
Kochana! Z Maksem było tak samo!!!! Jak zobaczył tylu ludzi, to w ryk i do mamy ;) Całe pasowanie na moich kolanach ;) Ale nie martw się - na przestawieniu z okazji Dnia Matki było już ok ;)

Katar znowu cieknie, ale to akurat dobrze, niech w końcu zatoki się opróżnią. Za 2 tygodnie idziemy na posiew z gardła i noska.
A i jeszcze jedno - moje dzieciaki wstały dziś o 9.30 :szok::-D - ale super :tak:
Chodzisz z katarem na place zabaw?
U mnie nigdy się nie zdarzyło, żeby dzieci tak długo spały, no ale ja tez bym nie mogła spać tak długo ;) Optymalną godziną jest godzina 8 :)

Potem zachcialo mi sie warzywnej salatki, i gotowalam wsio i potem kroilam, i teraz sie chlodzi, zaraz spróbuje,bo daaawno nie jadlam :-D zrobilam miske tego :-D hehehe
Zrobiłaś mi ochotę i też sałatkę warzywną zrobiłam :p

Witajcie mamusie:)
Przepraszam,że tak rzadko się odzywam ,ale nawet nie mam kiedy . Mateusz ostatnio przechodzi sam siebie , jest taki nie dobry i nieposłuszny ,że szok.Ten bunt dwulatka nie długo mnie wykończy fizycznie , a psychicznie to już na 100%:tak:
Kamila za to to złote dziecko całe dnie bawi się na dywanie tyle tylko żeby była najedzona i miała sucho obok siebie ma zawsze picie i kiedy chce to sama się obsłuży . Mateusz ciągle zabiera jej zabawki , a ona nawet nie zapłacze tylko weznie sobie następną:-)
Mamusie mam do was pytanie kiedy wasze starsze szkraby się rozgadały bo u Mateusza to tylko mama, tata , baba, kaka, czasami susu i to by było na tyle . Tak się zastanawiam czy on nie powinien już mówić więcej ...
może panikuję , ale co zrobić już taki mam charakter:tak:
Liza spóznione , ale bardzo gorące życzenia urodzinowe dla Haneczki
100 lat ,zdrówka , szczęścia , uśmiechu na buzi i samych pogodnych dni:-)
Na tuska dobrze ,ze już macie to całe zamieszanie ze szpitalem za sobą i że w sumie Emilka jest zdrowiutka , ale charakterek pierwsza klasa:-)
Magda strasznie ci współczuję tych porannych pobudek. Ostatnio Kamila też zaczyna się rozbudzać w okolicach 4 30 , ale biorę ją do siebie i śpimy dalej:-)
Maks olo szoruj do lekarza bo to na prawdę może być coś poważnego...
graż śliczne dzieciaczki i faktycznie gdybym nie wiedziała ,że jest między nimi rok różnicy na pewno pomyślałabym ,ze to blizniaki
Emilko dużo zdrówka dla dziewczynek, i trzymam kciuki za badania...
Nickie udanej zabawy życzę urodzinowej i imieninowej:-)
Ząbków na szczęście pozostało już nie wiele do wyjścia , więc jeszcze troszkę męczarni i wszystkie nie przespane noce odejdą w zapomnienie...:-)
Julisiu daj znać jak po imprezie...

reklama
rusałko już wiele razy się to przewijało... ;) Synuś ma jeszcze dużo czasu na mówienie!!! Olek jest starszy, a mówi tyle co Twój synek... Maks był identyczny. Nie martw i ciesz ciszą.... ;)

Do góry