Liza
Fanka BB :)
Papryke robie w zalewie :Witam
Liza teraz to juz normalnie sie obsliniłam całapopoludniu smigam po pomidorki i papryke cukinie mam (uwielbiam) i bede robic
a z paprykąco robisz?? tylko w słoiki czy w jakiejs zalewie?? i powiedz mi czy jak juz zrobisz w słoikach to potem je gotujesz?? czy tylko zamykasz i do góry nogami stawiasz? wiem ze to głupie aleja nie umiem zagotowywać słoików
zawsze mi sie otwieraja;/;/
1szkl octu
3 szkl wody
1 szkl cukru
1 łyz. soli. ( ja to robilam x4)
Papryka myjemy i przekrawamy na pół i w pionowe pasy (jak kto woli). Wkładamy do słoika dosyc ciasno. Dodajemy po łyżce oleju na słoik i przyprawy ( gorczyca [koło łyzki plaskiej na słoik] , ziele angielskie,goździk [po 2-4 ziarenka]).
Zalewamy gorącą zalewą, i pasteryzujemy koło 15-20min.
(jeśli chodzi o pasteryzacje to jak zalewasz zalewą zakręcasz to przechylam słoiki do góry nogami i sprawdzam czy nie leci jesli nie to ok jesli leci to dokrecam nakretke i jak ciagle leci to zakladam nową nakretke, badz tez sloikmoze byc do d**y
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
maks-olo super ze sie odezwałas!!! tylko jakos malo o was napisałas;P
Julisia moje starszaki tez zrezygnowaly z dziennej drzemki cos kolo wieku twojej Milenki ;/ za to nocki byly juz wtedy oki
Dobra jem sniadanie i wyjde na dwor z chlopakami bo mi tu juz wyje mlody, do tego ja chora wrrrrrrrrrrrrr............