reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witam

Liza teraz to juz normalnie sie obsliniłam cała :-D popoludniu smigam po pomidorki i papryke cukinie mam (uwielbiam) i bede robic :p a z paprykąco robisz?? tylko w słoiki czy w jakiejs zalewie?? i powiedz mi czy jak juz zrobisz w słoikach to potem je gotujesz?? czy tylko zamykasz i do góry nogami stawiasz? wiem ze to głupie aleja nie umiem zagotowywać słoików :-D zawsze mi sie otwieraja;/;/
Papryke robie w zalewie :
1szkl octu
3 szkl wody
1 szkl cukru
1 łyz. soli. ( ja to robilam x4)

Papryka myjemy i przekrawamy na pół i w pionowe pasy (jak kto woli). Wkładamy do słoika dosyc ciasno. Dodajemy po łyżce oleju na słoik i przyprawy ( gorczyca [koło łyzki plaskiej na słoik] , ziele angielskie,goździk [po 2-4 ziarenka]).
Zalewamy gorącą zalewą, i pasteryzujemy koło 15-20min.
(jeśli chodzi o pasteryzacje to jak zalewasz zalewą zakręcasz to przechylam słoiki do góry nogami i sprawdzam czy nie leci jesli nie to ok jesli leci to dokrecam nakretke i jak ciagle leci to zakladam nową nakretke, badz tez sloikmoze byc do d**y :-D, i tak zakręcne słoiki wkładam do wrzącej sie wody w saganie, wody ma byc gdzies pod nakrętke a sie tez zdarzy ze jak są mniejsze sloiki to wpadną cale ale to nic no i tyle, po 20min wyciągam, stawiam dnem na kilkadziesiąt minut i kuniec) Mam nadzieje ze pomogłam:D

maks-olo super ze sie odezwałas!!! tylko jakos malo o was napisałas;P
Julisia moje starszaki tez zrezygnowaly z dziennej drzemki cos kolo wieku twojej Milenki ;/ za to nocki byly juz wtedy oki:)

Dobra jem sniadanie i wyjde na dwor z chlopakami bo mi tu juz wyje mlody, do tego ja chora wrrrrrrrrrrrrr............ :(

reklama
Hej dziewczyny.Mam tu troszkę zaległości:/
R od nd na szkoleniu w Poznaniu a ja walcze sama z chłopakami.Kuba gile do kolan,całe gardło zapchane,gorączla.Wiktor też już ciaga nosem.Nocka cała byla w plecy,co chwilę lulałam jednego lub drugiego:(Lekarz przyjedzie dopiero wieczorem.
Wczoraj się R wygadał przez tel,ze to szkolenie to bardziej urlop:sauna,siłownia,basen,grill codziennie,alko za free-fajnie co?????Przykro mi troche,ale co tam...
Obiecałam sobie,ze jak wróci w pt to ja wybywam sama gdzieś na weekend,ale wiadomo,ze nie zostawię dzieciaków:/
Z koncertem George'a też się pożegnałam.Zdecydowalismy,ze Wikus jest jeszcze za mały na taką rozłakę.W listopadzie bedzie koncert w Berlinie.Dużo bliżej,więc moze wtedy się wybierzemy?Na Maleńczuku było super!!!
Julisia-zazdroszcze dnia.Ja jakos nie potrafie tak fajnie całego dnia zoorganizowac z chłopakami.U na zazwyczaj ekspresowy spacer,bo jeden albo drugi zaczyna protestować:eek:
na-tuska-w pełni rozumiem Twoje obawy.Mamy z Kuba za sobą kilka pobytów w szpitalu w tym jeden gdzie miał robiony rezonans jak miał 4 m-ce.najgorsza z tego wszystkiego jest przygoda z narkozą.Obyście miały to za sobą jak najszybciej!!!!!Trzymam kciuki:)
Nickie-na pewno podjęliście z mężem dobrą decyzję,której nie bedziecie żałować!!!Brawo dla Kacpra za pokonanie strachu przed przedszkolem!!!
Liza-mmmm leczo mniam,mniam!!!ja własnie najbardziej lubię takie z kiełbachą,ale nie robie bo R nie lubi.Dla niego robię leczo z kurczakiem wg.przepisu jego mamusi;-)Ja za nim nie przepadam,bo jest za mdłe.Za to u nich żadne świeta się nie odbędą bez tego dania!!!
Super,że masz taką dzielną córeczkę!!!
maks_olo-kurde trzymam kciuki kochana,zeby w końcu się ułożyło u Wa wszystko!!!kiedyś przecież musi nie?!
remari-a gdzie ro się wybieracie????pochwal się:)
Emilia-jak dziewczynki?zdrowe juz???

Uciekam kochane wycierać gile z dywanu:/

Maks_olo mam nadzieję ze wszystko się u Was ułoży &&& a z przeprowadzką się nie martw, w końcu odetniesz pępowinę ;-) dasz radę
i tak jak piszesz każdy jest inny ty domatorką a ja taką "powsinogą" jak tylko 2 dni z rzędu mamy takie spokojne że tylko domek i przydomowe spacerki to już mnie nosi :-D

Liza nie strasz mnie z tą drzemką, mam nadzieję że znowu jej się ona unormuje, już raz tak mieliśmy, przemęczyłyśmy się tydzień i wszystko wróciło do normy, mam nadzieję że tym razem będzie tak samo

Ramari o kurcze przypomniałaś mi też muszę dziewczyną paszporty wyrobić.

zupka już gotowa, uciekamy na spacerek
papa

Magda współczuję choróbska chłopaków, trzymaj się i zdrówka dla nich! z tymi spacerkami to wcale nie jest tak kolorowo, bo jak nie jedna to druga na rękach, a np na placu zabaw to Mili sobie biega a ja za nią z Eli na rękach, ale rozniosłaby mi dom gdyby nie spacerki i ja też bym zwariowała. szkoda z koncertem ale rozumiem bo też bym na cały weekend nie zostawiła dziewczyn, u nas było to tylko parę godzin.

Witajcie mamusie:)
Mój nerw na szczęście odpuścił , sama nie wiem chyba chwilowo dopadła mnie jakaś jesienna deprecha ....
U nas z nowości tyle,że Kamilka sama ładnie staje w łóżeczku i się bardzo rozgadała nic tylko ba ba , dada, mama , nawet tata jej wychodzi wiem ,że to jeszcze nie świadomie , ale i tak się bardzo cieszę
Natomiast Mateusz ostatnio zaczął też więcej mówić , bo do tej pory na wszystko mówił mama . Skubany potrafił na spacerze zaczepić jakąś babkę i do niej z tekstem mama......,a zazwyczaj tak robił jak był z moim P.na spacerze , więc było trochę śmiechu:)
teraz mówi tata , daj , susu, baba itp. aaaaaaaa no i mówi sporo w nikomu nie znanym swoim języku:)
Maks olo nie przejmuj się jestem pewna ,że się odnajdziesz w nowym miejscu i w nowej sytuacji , zaradna z ciebie babka, więc na pewno dasz radę :)

Magdo dużo zdróweczka dla dzieciaczków , trzymam kciuki żeby choróbsko jak najszybciej odpuściło :)

Natusko strasznie współczuję ci tego pobytu z małą w szpitalu , moja też jest taka córunia mamuni i nikt inny nie ma prawa jej dotykać , na pewno wszystko bedzie dobrze i szybko będziecie miały ten problem za sobą...

Julisiu super ,że tak fajnie udaje ci się zorganizować dziewczynkom czas na dworze , u nas wyglada to tak ,że czekam na mojego m jak wróci z pracy wtedy on bierze Mateusza , a ja Kamilę , bo niestety nie posiadam blizniaka i nie ma opcji żebym sama zabrała się z dwójką:(
U nas też była jakiś czas ,ze Mateusz strajkował ze spaniem w południe ,ale ja bardzo pilnuję tego ,żeby maluchy mi spały w dzień i to najlepiej w tym samym czasie bo wtedy mogę cokolwiek zrobić w domu

Emilko dużo zdrówka dla dziewczynek :)
Liza fajny przepis wypróbuję bo uwielbiam paprykę w occie :)

No cóż u mnie wieści takie,że muszę się na jakiś czas przebranżowić-czyli od dziś do odwołania będę pielęgniarką we własnym domu.Jutro zasuwam do rodzinnej,by przebadała moich synków i mnie przy okazji.Dziś mój 17 miesięczny Franulec obudził się z zalepionymi oczkami,gorączką i katarem na dodatek.Kurczę,a ja jeszcze muszę stołowy pokój odświeżyć(czyt.pomalować),osiemnastka mojej najstarszej latorośli:szok:Jak to mówią,że jak nie urok,to sraczka,przemarsz wojsk i zapalenie paznokci:-D

Witam,
Melduję się, że żyję, ale co to za życie...
Przepraszam, jak będę w lepszej formie, to poodpowiadam.
Na dzień dzisiejszy Kacper znowu chory (katar, kaszel, stan podgorączkowy). Był dziś w przedszkolu, ale nie wiem, czy jutro Go puścić. Całą noc krzyczał, wybudzał się.
Dwie noce z rzędu śpię po dwie, trzy godziny - czyli standard. Boli mnie głowa, jest mi niedobrze i bardzo, ale to bardzo chce mi się spać. A tu młodsza latorośl właśnie się mnie uczepiła. Spadam, bo brak sił...

Witam :-) Jak widać na suwaczkach będę po raz drugi mamą.Jak urodzi się dzidziuś to córeczka będzie miała 1rok i 8 miesięcy.I zastanawiam się jak będę chodzić na spacery z dwójką maluchów.Jak poradziłyście sobie? Pozdrawiam

reklama
Hej
na-tuska oki zaraz to zrobie!
szóstkowa mama kurcze ale masz duze te dzieci:-) najstarsza Twoja jest młodsza odemnie tylko 5 lat ;P
annusia201 Gratulacje!!!! i jak tam czujesz sie? dzidzia planowana?:-) napisz cos o was :-)
Nickie zdrówka!

Kurcze mnie łamie dalej, ale jakos daje rade...
Na dworze za to dzis zimno i mi Miki marudzi, chyba dolna czwórka wyjdzie ;/ tydzien byl spokoju i znow ehhhhhhhh....
Do tego zeby było weselej ciagle plamie (chyba od tych tabsów) no nie mam sily....:( mam nadzieje ze przestane bo jak nie bede musiala tabsy zmienic ;/

Do góry