reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Julisia-jak ja Ci zaaaaazdroszcze!!!!Uwielbiamy z R boks,więc na pewno spedzimy sobotnia noc przed tv:)A poza tym to jest takie piekne show!!!!Bardzo bym chciała kiedyś to przezyć.Póki co błagam męża od paru dni ,żeby zabrał mnie na koncert George'a Micheala do Wrocławia.Nie chcę zapeszać,ze chyba juz ma dość jęczenia i się zgodzi;-)

reklama
Witam:)
Dziś juz jestem w formie , położyłam spac mikusia i nadrabiam!
Martaik ja z cc nie pomogę całą trójke rodziłam sn :tak:
Co do pokoju i dzieci to moje do 1 roku byli w naszym pokoju, a do 6-7mies nawet w naszył łóżku ;-) potem przenosiny do swoich pokoi i teraz jest tak ze Hania spi sama w swoim, a chlopaki od 2tyg śpią razem w jedynym, Miki jak sie budzi w nocy z placzem czasem to Daniela nie budzi o dziwo, i odwrotnie tak samo dziala ;-)
Nickie i jak rozmowa?
szóstkowa mama:-D podziwoam cie choc ze starszakami to juz masz luzik pewnie, jedynie masz wieksze problemy ale juz z innego pudełka niz z tymi maluchamy jak my mamy ;-)
A suwaczków wiecej nie wstawisz bo masz zdjęcia, jesli wezmiesz zrobisz sześc suwaczków ale bez zdjęc to ci wejdą wszystkie :-):*
magda wspolczuje upadku młodego! i kciuki trzymamy!:*
Julisia zazdroszcze pójscia na walke!!! my w sobote tez przed tv bedziemy, ale nie zmaierzamy nic placic, bo sorry ale 40zl to duzo za duzo ;/ i obejrzymy wersję z niemiec za darmo ;) pewnie slyszałyscie o tym ze nie bedą kodowac kanału RTL na walke i puszcza normalnie :tak:
Emilia zdrówka!
na-tuska a czemu taka dieta?
Maks_olo hej ho? jak u was?????

Chyba wsio.... <mysli> ;-)
Dzis Hani do szkoly nie puscilam (a ile placzu bylo przez to :dry:) bo jest troszke chora i postanowilismy z M ją przez te 3 dni podleczyc:tak: dostaje w s szkole obiady z GOPSu za darmo i zjada wszystko, do tego dostaja serki badz batoniki wiec juz w domu tylko sniadanko i kolacje jadla a zajecia ma od 8 do 13:30 codziennie pórcz środy :tak: wtedy ma do 13 :-p mała róznica, ale jedno dziecko mniej w domu i tak dzien szybko leci ze niewiem kiedy ogarniam wsio a juz trzeba po nią jechac itd. Ale najwazniejsze ze jej sie podoba i ma juz tam kumpelkę -Julkę :) obie cwaniary takie wygadane ;-) dobrały sie mówie Wam!:tak: :happy:
Miki połozony spac, zaraz lece obrac ziemniaki na obid i bedą z kurczekiem i jakąs surówke zrobie do tego ;-)
Pogoda do bani aleee... od jutra ma byc lepiej! oby!!! :tak:

Witam serdecznie wszystkie multimamy :) Kiedys juz tu udzielalam sie na forum, ale pozniej z roznych przyczyn zaniechalam.
Chcialabym znow sie przywitac :)
Przypomne tylko, ze jestem Mama 4,5-letniej Marysi, 3-letniej Antosi, a w brzuszku mam jeszcze jedno malenstwo, ktore wlasnie wczoraj zaczelo mnie kopniaczkowac :) Plec jeszcze nie znana...

Sencilla, fajnie ze juz czujesz kopniaczki:) tak troszke zazdroszczę:):):) u mnie dopiero 6tc i strach aby szczesliwie przetrwac kolejne 6 tygodni, pozniej bedzie z gorki...

Witam mamusie,

Magda 16 miesięcy i pierwszy upadek!!! WOW!!!!!! Chciałabym, aby moje dzieci były choć w dziesiątej części tak ostrożne. Był czas, że Kacper ćwiczył upadki tzn. leciał z łóżka przodem, tyłem i sprawdzał, jak się leci. Specjalnie.
Jak Wiktorek po szczepieniu?

Na-tuska tylko jaka decyzja będzie odpowiednia??? Chyba Daniel odmówi i zaczniemy intensywniejsze poszukiwania w naszym regionie. Nie wyobrażam sobie takiego weekendowego tatusia i widzę, że on też nie. Dzieci za dużo na tym stracą. Dziś już wysłałam aplikację w jedno miejsce – zobaczymy.
Przechlapane z tą dietą – nie ma co.

Julisiu ja co prawda nie jestem fanką boksu, ale fajnie, że możecie się wybrać na walkę na żywo, skoro to lubisz.

Liza od jakiegoś czasu Twoje posty są po dwa razy. Co do pracy to tak jak pisałam wcześniej. Pewnie ją dostanie, ale na miesiąc trzy tygodnie go nie będzie w domu. Chyba będziemy szukać dalej. Nie wiem sama….
Zdrówka dla Hani.

Sencilla witamy Cię serdecznie. No i gratuluję kopniaczków, trochę zazdroszczę …

Martaik ciesz się dziewczyno tym czasem i nie martw się na zapas. Nic to nie da, a może tylko zaszkodzić. Wszystko będzie dobrze, tak jak napisała szóstkowa mama (a ona na pewno wie co mówi :tak:).

A ja od wczoraj walczyłam z deklaracją zusowską i SUKCES!!! Udało się wypełnić i zapłacić. Jeszcze tylko urząd skarbowy do 20-tego.
Dziś kolejny dzień w domku, bo pogoda byle jaka. Kacper musi do niedzieli posiedzieć w domu, zwłaszcza jak tak wieje, ale od poniedziałku ponownie przedszkole.
Czyli ponownie stres :-(

Nickie, macie rację, muszę wyluzować:) Poprzednia ciążą nie moglam sie nacieszyc, poniewaz byla trudna, wiec moze tym razem sie uda:)

Witam

U mnie szpital. Wszyscy oprócz mnie zakatarzeni. Mąż jęczy że się źle czuje. Dobrze, że teraz śpi to mam chwilkę wolnego :-D. Byłam wczoraj z dziewczynami u lekarza. Nic im w zasadzie nie jest. Natalia ma mega katar i czasami pokasłuje. Ogólnie jest maruda bo górne piątki wychodzą i ten katar to też prawdopodobnie z tego.

Justysia ma dziwne migdały. Lekarka była zdziwiona jak je zobaczyła. I też katar ale mniejszy niż u Natalki, i też oczywiście zęby wychodzą.

A co się będzie mama nudzić, niech obie marudzą :dry:

na-tuska
ja nie za bardzo w temacie. Ale zawsze mi się wydawało że na celiakę robi się badania. A od kiedy Twoje dzieci mają takie kupy??

Liza jak Hania?? Nie zaraziło się rodzeństwo??

martaik będzie dobrze, trzeba się cieszyć z dzidzi a nie zamartwiać. Na pewno będzie OK :tak:

Julisiu ja też boksu jak dziewczyny nie lubię, ale na taką imprezę też bym się wybrała. Fajne przeżycie musi być :-)

Sencilla Witam :tak:

magda jak synek?? W zasadzie jeden i drugi, pierwszy po upadku a drugi po szczepieniu??

agata a ty gdzie się podziewasz??

Nickie tak sobie teraz przypomniałam a Kacper miał gorączkę?? Bo podobno z zapaleniem ucha można wychodzić i do przedszkola też, bo to nie zaraża, a tylko żeby na dworze uszy były osłonięte.

Dobra opisałam się i mykam sprzątać kibelek i łazienkę :dry:

Hej mamusie.U mnie jak co tydzień w sobotę rano-odpoczywanko,bo chłopy na spacerze:-)zczepienie poszło szybko i bezproblemowo.Mały(????) waży 6200!!!:szok: a płakał tyle co przy porządnym głodzie,więc nie było tak źle:)Kuba wyglada z tym nosem jak z kryminału.Cały pozdzierany,ale na szczęście go nie boli.Ma jeszcze siniaka na czole,którego zobaczyłam dopiero wczoraj przy kąpieli,bo w dzień zasłaniał go jego bujna grzywa.
R się zgodził na wyjazd do Wrocławia na koncert George'a,ale w sumie się jeszcze zastanawiam czy to nie za wczesnie,zeby zostawiać Wikusia z babcia na cały weekend?Kuba lubi przebywac z moja mamą,ale nie wiem jak malutki zareaguje:/
na-tuska-współczuje tej diety!!!kurde to mnie zmartwiłas trochę,bo jak juz kiedys pisałam mój Kuba jest strasznym kuporobem!wczoraj np.zrobił 3 razy!!!!tyle,ze one nie są jakieś wodniste tylko takie normalne kupska.zazwyczaj robi zaraz po jedzeniu a zwłaszcza po owocach.moze powinnam tez mu jakies badania porobic????pediatra kazała mu dawać priobiotyk.w sumie troche o tym zapominam i raz daję a raz nie.muze zacząć regularnie mu podawać.
Emilia-zdrówka,zdrówka,zdrówka dla rodzinki!!!!a zwłaszcza dla męża,bo jak chłop chory to szpital wiekszy w domu niż przy dziecku (przynajmniej u mnie-R umiera już przy poczatkach kataru:tak:)
Nickie-trzymam kciuki i wierzę,że Kacperek zniesie dzielnie powrót do przedszkola!!!Niedługo pewnie bedzie tak chetnie tam leciał,że bedzie Ci smutno,że za Tobą nie płacze;-)
martaik-co do cc to jak juz pisałam wszystko zalezy od lekarzy.jedni z cc każą czekać na rozpoczęcie akcji a inni planują-najczęściej termin wyznaczaja po skończonym 38tc.miałam tak w obu ciążach(tyle,ze kuba nic sobie z tego nie zrobił i i tak postanowił wyjść miesiąc wcześniej:-D)

Uciekam laseczki na kawkę.
Aha zapomniałam sie pochwalić,że mamusia (czyli ja:) ) ma dzis wieczorem wychodne,więc chłopaki robią sobie męski wieczór.Idę z przyjaciółką na koncert Maleńczuka a pózniej jakiegos drineczka:)Przesyłam sobotnie buuuuuziaki!!!!;-)

reklama
Witam;)
Dzisiaj od rana jakaś znerwicowana jestem , wszystko mnie wkurza .Noooooo jakby ktoś dzisiaj wszedł w drogę to chyba bym zagryzła:wściekła/y:. Oczywiście męża miałam najbliżej i już mu się dostało parę gorzkich słów tak na prawdę to sama nie wiem za co.......
Chyba jakąś melisę sobie zaparzę....

Mateuszka sadzam na nocnik 5 lub 6 razy dziennie i za każdym razem zrobi , a wczoraj nawet co prawda jeden raz , ale zawołał su su:-)
Kamila ma już 8 ząbków , aż sama jestem w szoku bo jeszcze nie dawno były 4 normalnie wychodzą jak burza . Boże jak ja się cieszę ,że to się nie odbija na jej samopoczuciu:-)

Witam wszystkie nowe mamusie i zapraszam do pisania jak najczęściej:-)

Emilko zdrówka życzę całej rodzince . U nas dzieciaki trochę pociągają nosem , mam tylko nadzieję , że na tym się skończy...
Nickie jestem pewna ,ze Kacperek dzielnie zniesie powrót do przedszkola i trzymam kciuki za męża ,żeby jednak nie musiał wyjeżdżać i znalazł pracę w okolicy.
Madziu masz w domu dużego mężczyznę i bardzo dzielnego oczywiście:-)
Zazdroszczę wypadu na koncert. Ja ostatnio wyrwałam się z domu z kumpelą do kina i powiem szczerze ,że bardzo mi tego było trzeba :-)
Na tuska strasznie ci współczuję tej diety , mam nadzieję ,że to przejściowe i maluchy szybko z tego wyrosną.

Do góry