reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej mamusie:)
Dzisiaj byłam z Mateuszem u pediatry bo znowu dostała czerwone plamy na buzi tyle ,że dużo gorsze niż ostatnio i wyszło na to ,że ma pózną skazę białkową , więc czeka nas rezygnacja a wszelkiego rodzaju nabiału:-( . Natomiast Kamili parę dni temu dałam danonka i ma czyściutką buzię . Ogólnie mówiąc jak nie urok to ......:-)Do tego Mateusz ostatnio wogóle nie chce jeść mi obiadów tzn. zupek. Jak widzi talerz z daleka to zaczyna płakać , ale kanapkę w tym czasie w sunie ,aż mu się uszy trzęsą , nie wiem co mu się porobiło:-(
Julisia super sobie radzisz , a z czasem możesz być pewna ,że będzie coraz lepiej . Milenka też przyzwyczai się do siostrzyczki tylko potrzebuje na to trochę czasu . U nas Mateuszek na początku bardzo dobrze przyjął Kamilkę za to teraz odstawia, spycha mi ją z kolan zabiera zabawki i ogólnie wszystko jest na nie ... Oj coś czuję ,że zaczyna się ten cały bunt dwulatka:tak:
Liza 100 LAT kochana . Dużo zdrówka szczęścia i spokoju:-)
Maks olo śliczne fotki . Oluś potrafi się brawurowo usmolić podobnie jak Mateuszek :-)
Agatko co do wypadających włosów u małej nie pomogę bo nie miałam takiego problemu także najlepszym rozwiązaniem tutaj będzie dermatolog.
Magdo tez miałam u Mateuszka problem z oczkiem . Praktycznie przez cały pierwszy rok życia mu ropiało . Brał różnego rodzaju krople i nic , dopiero krople zyrtec pomogły i do dziś nie mapo tym śladu.
Emilko udanej pracy ci życzę przy przetworach:-)

reklama
ja tak z doskoku
przepraszam, ze wszystkim nie odpisze, wszystkie po polonistyce:blink:takie referaty piszecie:-D

Liza blizniaczko zycze Ci wszystkiego, co Ci zyciu potrzebne

bylo cos o wlosach
nie wiem z jakiej przyczyny wypadaja, moze zmiany hormonalne
natomiast mnie zawsze maska z apteki pomagala WAX sie nazywa
moze pasta z jajek, plukanka z pokrzywy albo szampon z rzepy by pomogl

mojej malej zabie kolejny zabek wyszedl a nastepny w drodze...

Hej dziewczyny,
My mieliśmy, a w zasadzie Kacper miał (a kto inny ???!!!) wypadek. Spadł ze schodków, którymi wchodził na placu zabaw na zjeżdżalnię. Z samej góry. Tak gdzies pewnie ok. półtorej metra!!! Powiem szczerze, że gdyby dorosły tak spadł, to co najmniej ręka złamana jak nic!!! Na dodatek spadł na szyję, tak bokiem. Pierwsza myśl, że kark złamał!!! A on tylko popłakał i popędził dalej. Wyglądało to tragicznie i tak go cały czas obserwuję, czy nie ma jakichś niepokojących objawów. Mówię Wam, że nie nadążam za nim.

Hej dziewczyny.Widzę,że tu produkcja rusza nocną porą jak jak już śpię:)))Czuje sie w miare ok.dobrze,ze upalow nie ma.mam nadzieje,ze w pon bedzie wlasnie taka pogoda.jak pomysle o upale w szpitalu to .....brrrr
max_olo-deja vu widziałam-super film,uprowadzona już trochę mniej mi sie podobał a "złodzieja"nie widziałam.generalnie jakoś nie mam ostatnio weny na filmy,chociaż obejrzeliśmy parę dni temu"kac vegas 2".niezły,ale nie to co pierwsza część.co do słodyczy to przez całe życie mogły dla mnie nie isntnieć dopóki nie zaszłam w pierwszą ciążę.po porodzie mi przeszło i teraz mam to samo.mam nadzieję,ze znowu samo przejdzie.za to mój M jak nie jest na diecie to potrafi słoik nutelli na raz wciągnąć!aż mnie skręca w srodku jak to widzę!
nickie-jeny jak ja się boję właśnie takich akcji!!!!jak sobie pomyślę to aż mam dreszcze.moi to chyba bedą chodzić poobwijani jakimś styropianem,zeby sobie krzywdy nie zrobili!:)
rusałka-a może to jednak niekoniecznie od razu skaza?lekarze często w tym temacie zagalopywują.trzymam kciuki,zeby to jednak nie było to!a z tymi oczkami kuby to właśnie chodzi o to,ze mu nie ropieją tylko ma całe czerwone białka i trze je.widać,że mu przeszkadzają.jak mu do jutra nie przejdzie to znowu okulista:/
liza-co do wieku to się przyznam,ze mam 27,5:)w grudniu bedzie 28.nadeszly czasy,ze sie zaniża wiek:)

Właśnie chodzi o to, że każda mama, którą spotykam (nawet potrójna), nie może się nadziwić, że on taki szybki jest. Nie posiedzi ani minutki, non stop bieg. A na tą zjeżdżalnię wchodził nie raz, nie dwa, ani nie trzy razy. A teraz sobie wymyślił, że się odwróci, a został mu tylko jeden stopień do końca. Ma podrapane nogi i ręce, bo zaczepił o schodki upadając, ale najgorsza ta głowa. Upadł na lewą połowę twarzy, na połowie nosa siniak. Naprawdę dziwię się, że tylko strachem się to skończyło.
magda no chyba zostają tylko takie drastyczne środki typu styropian :-). Nie da się chyba uniknąć, a przynajmniej ja nie potrafię, takich sytuacji. Ja nawet stałam przy tej zjeżdżalni i patrzyłam, jak Kacper wchodzi, tylko co z tego, jak nie zdążyłam zrobić kroku.

Co do wieku, to ja się zaczynam przy Was czuć jak babcia :zawstydzona/y:. W tym roku kończę 31.

reklama
agata - Ty masz suwaczki oki, jak masz jakies watki na ktore wchodzisz i ci antywirus szaleje to skopiuj moja wiadomosc i im napisz jak nikt tego nie zrobil, bo tak sie nie da zyc...:p ehhh

Przelecialam do tylu kilka stron i Livastrid ma te suwaczki z wirusami :/ mi szaleją teraz tylko Multimamy wlasnie...:p

Do góry