reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej
Ale powstawiałyscie super fotki... :tak:

agata no cóz, szczerze to u nas nie jest cudownie, troszke sie posypało, ale nie to ze miedzy nami jest zle tylko to ze mamy problemy finansowe i to spore.... Jakos to bedzie.... musi byc:-( :sad:

reklama
a u nas leje... i niestety nie jest to żar z nieba, tylko rzęsisty deszcz.... :(

Liza 3mam kciuki za Was!!! no i gratuluję 5 rocznicy!!!! dacie sobie ze wszystkim radę...

Dzisiejsza noc była w miarę udana, Maksio w przedszkolu, a u nas nuuuudy...

Buziaki dla Wszystkich!!!!

Cześć dziewuszki.mam akurat chwilę bo młody drzemkę tnie:)u nas wczoraj późnym wieczorem była burza i wielka ulewa.dzisiaj póki co zapowiada się ładny dzień.
Nickie-nie żartuj!wierz mi,ze brzuch mam ogromny,ale dobrze,ze Kuba jest duży i może go na zdjęciu zakryć:)co do słodyczy to jest też moja zmora.przed ciążą mogły dla mnie nie istnieć a teraz pochlaniam kilogramami!!!a później pewnie będzie płacz...
max_olo-fotki super!oluś w nowej fryzurce jakby trochę zmężniał:)mam nadzieję,że nocki Maxa będą coraz spokojniejsze!
liza-będzie dobrze.chyba każdy wcześniej czy później przechodzi dołek finansowy.odbijecie się i bedzie jeszcze lepiej niż było.zobaczysz!

I ja idę się kimnąć przed planowanym spacerkiem.papapa:)

Hej,
Właśnie wysłałam Kacpra z tatusiem na zakupy, Asia zasnęła więc mam chwilę na kawusię no i obowiązkowo bb.

Agata zapomniałam napisać. No właśnie nie wiem, czego się mógł przestraszyć. Jeszcze myślę, że może coś złego mu się śni. Dziś w nocy Daniel od razu położył się u niego w pokoju, po pierwszym zerwaniu Kacpra i nocka była w miarę spokojna.

Maks_olo z tym kaszlem to jakaś porażka. Moja Asia nadal kaszle. Już zaczynam myśleć, że to jakaś alergia, wszystko teraz pyli.
Ja nastawiam się na obciachanie Kacpra w przyszłym tygodniu, bo teraz to jest tak byle jak przeze mnie obcięty, że nie mogę patrzeć na jego fryzurę.
I chyba sama od razu skorzystam. Tylko ja to całościowo i farba i obcięcie.
Olek to już chyba dogonił Maksa wagowo, co? Wyglądają jak bliźniacy, naprawdę.

Liza współczuję problemów, ale będzie dobrze, przecież musi być. U nas też, jeśli interes nie wypali, to nie będzie za wesoło. Jeszcze dwa tygodnie temu ja miałam gdzie wracać, a dziś dzwoniłam i okazuje się, że ludzie już przyjęci, a mój szef, którego byłam asystentką prawdopodobnie odejdzie z firmy. To dla mnie oznacza brak możliwości powrotu. Ostatnia moja wypłata będzie w czerwcu, Daniela w lipcu, tylko okrojona o pożyczkę, którą wziął na początku roku. A potem będzie jazda, jeśli interes się nie rozkręci. Mamy jakieś oszczędności, ale na długo ich nie starczy. A tu co miesiąc raty hipoteczne płacić trzeba. Na razie się nie martwię, bo wierzę, że ten mój mąż ma głowę na karku i zacznie działać J

Magda ja żeby zasłonić mój brzuch w 33 tygodniu ciąży, to spadochronu bym potrzebowała JJJ

U nas dziś pogoda w kratkę. Nie wychodziłam na spacer, bo co chwila pada i wieje. Sąsiadka właśnie była u mnie ze swoim dwumiesięcznym synkiem, zdążyła wyjść za róg i wróciła, bo zaczęło padać.
U nas po krótce to tyle. Życzę miłego dnia dziewczynki J

A i coś na-tuska nas nie odwiedza ostatnio. Jakoś się przyzwyczaiłam, że ostatni post dnia należy do niej. A tu cisza J

Dziewczyny, sorki za post po postem, ale mam pytanie do tych mam, których dziecko jest w żłobku, bądź będzie (magda :tak:;-)).
Powiedzcie mi, ile jest Pań na ile dzieci?
Ile płacicie, za ile godzin? (jeśli oczywiście któraś z Was uzna te pytania za wścibskie, to niech nie odpowiada po prostu - rozumiem)
Czy żlobek jest w bloku, czy w domu wolnostojącym, czy jest do żłobka przyporządkowany jakiś teren zielony?

Już tłumaczę, czemu o to pytam. Moja siostra myśli o otworzeniu takiego żłobka w naszym mieście i pomyślałam, że zapytam o Wasze doświadczenia. Bardzo pomożecie mi odpowiadając. Pozdrawiam

Nickie u mnie w mieście nie ma żłobków... Napisze o naszym przedszkolu

Przedszkole jest przystosowane dla 70 dzieci, ale jak na razie są 2 grupy (maluchy i starszaki). W każdej grupie jest mniej niż 20 dzieci. Przeważnie są 3 panie dla grupy maluchów i 2 dla starszaków.
Przedszkole jest czynne od 6:30 do 18:00
Płacimy 500zł +150zł wyżywienie (3 posiłki)
Przedszkole mieści się w domu przystosowanym specjalnie na ten cel. To strona przedszkola ~ Bajkowy Domek ~
Jest ogrodzony teren zielony z placem zabaw.

Jakby co - czekam na więcej pytań ;-)

maks_olo jak tylko weszłam na stronę to od razu żałuję, że nie mieszkam w Starogardzie. Wygląda super, jeśli opieka jest taka dobra, jak dobrze to wygląda, to zazdroszczę.

Nickie każdego dnia cieszymy się z Mężem, że otworzyli to przedszkole :tak:
Właścicielka jest rewelacyjna. Nie chodzi jej tylko o kasę. Udziela się przy dzieciakach, bierze czynny udział we wszystkich przedstawieniach, zawsze ma czas, żeby pogadać... Problemem nie są pampersy, nie jest to, ze dziecko nie może jeść pewnych rzeczy. Jedzenie nie jest z cateringu, tylko mają własną kuchnię i wspaniałą panią kucharkę, która gotuje bardzo zdrowo.
Panie przedszkolanki są wykwalifikowane i mają serce do dzieci. Na początku nie mogłam się przekonać do pani Maksia, ale teraz nie mamy problemów.

Panie do pomocy są rewelacyjne. Jedną jest osoba głuchoniema, którą dzieciaki kochają!!!

Najlepszą rekomendacją jest to, że jak Maks musiał siedzieć kilka dni w domu, to zaczynał rano płakać, ze chcę już iść do przedszkola...

Nickie-tu ich stronka:" TUPTUŚ " – Profesjonalna Opieka Nad Dziećmi w Szczecinie. Prawobrzeże, Zdroje, Słoneczne, Dąbie, Majowe, Bukowe, Podjuchy, Kijewo, Klucz. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiały znajdujące się na stronie są własnością firmy TUPTUŚ
Opłata: jak do 5 godzin to 500zl jak powyzej to 650.wykupienie wyżywienia (zupa+drugie+podwieczorek)+200zł.no i wpisowe 200.my na razie bierzemy opcje do 5godz.z własnym wyżywieniem.złobek jest w bloku (wiezowcu) na parterze.maja przyłączony ogrodzony ogródek z jakąs tam piaskownicą.panie są 4 na 16 dzieci.przychodzą w róznych godz-w zależności jaka jest frekwencja dzieci w danym dniu.jak cos pominelam to pytaj smiało!

reklama
aha i zajęć dodatkowych są:rytmika,angielski i zajecia z logopedą.oczywiscie dodatkowo platne.wiem tylko,ze rytmika 5zł na 1 zajecia.reszty nie wiem ,ale sie dowiem:)

Do góry