reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witaj Agatko! współczuję podwójnego ząbkowania

dzisiaj pogoda masakryczna cały dzień leje i to czasami nawet śnieg :szok: śnieg w maju tego bym się nie spodziewała
ale w sumie nie narzekam bo troszku pogotowałam, upiekłam ciasto - z przebojami bo mój skarb przekręcił mi temperaturę na 250 stopni co zauważyłam dopiero jak ciasto było czarne :-D a teraz nadrabiam zaległości w prasowaniu i jeszcze mam plana zrobić rekonesans ubranknowy małej by w tym tygodniu zrobić jeszcze potrzebne zakupy, cały weekend był zabiegany rozrywkowy wiec takie wyciszenie na koniec jest dobre, wrzucę Wam fotkę mojego skarbusia pełnego fascynacji w czasie weekendowego wyjścia do zoo (ten fioletowo-biały hippcio to jak pewnie sie domyślacie ja ;-))
DSC01020.jpgDSC01034.jpgDSC01043.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewuszki.Ja juz w domu.Szału nie było,ale trochę odpoczęłam.Teściu jak zwykle próbował za wszelką cenę wyprowadzić mnie z równowagi (to jego hobby),ale zacisnęłam zęby i się nie dałam.pełna zlewka-jestem z siebie dumna:)mój kuba uskutecznia umiejętnoć stawiania kroków z dnia na dzień coraz bardziej.jestem w szoku jak to szybko następuje!!!!ja się czuję jak słonica.zazwyczaj od mojej tesciowej wyjeżdzamy +3kg,ale teraz to przesadziłam;-)buziaki
agata-witaj.u nas będzie taka sama różnica wieku jak u was.na szczęście ząbkowanie u starszego już na dość wysokim etapie (12 sztuk)
futrzakowa-nie pomogę gdyż karmiłam piersią tylko krótką chwilę;/
julisia-ja tam żadnego hipcia nie widzę (chyba,ze spojrzę w lustro) a córcia jest przeprzesłodka!!!!
max_olo-dużo zdrówka życzę!!!!

czesc:-) ufff 20... to moja ulubiona godzina... bo dzieci spia:-) no takiego sajgonu jak dzis to ja od narodzin dominika nie mialam..mlody za przeproszeniem ma taka biegunke od tego zabkowania, ze caly worek ma w rankach i pupe, szkoda mi go bardzo bo nawet siedzenie sprawia mu bol, roksana to caly dzien przeplakala, nie no generalnie moje gestapo dalo mi dzisiaj popalic! a z takich pozytywow to moja roksanka nauczyla sie spiewac'' siala baba mak, nie wiedzila jak'' jeju jak to slodko brzmi, nagralam ja telefonem bedzie pamiatka.. jak naucze sie tu wrzucac filmy to pokarze wam usmiejecie sie:-)

Julisia coreczka,slicznotka jak nie wiem, a tobie ojjj sluzy ciaza:tak:

magda2591 ehhh tesciowie znam ten temat moi to sa dopiero ahh szkoda slow...nauczylam sie moich nie sluchac poprostu, widze ze masz synka, a w brzuszku kogo skrywasz?? :-)

maks_olo zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia.... hmm solarium powiadasz ja bylam ze dobre 4 lata temu, ostatni raz...wogole malo czasu mam dla siebie, jak narazie:-(

hej porannie
kurcze znowu pobudka przed szósta a wczoraj zasnęli nie wiem o której ale już bardzo późno było ja juz nie wiem nigdy już się chyba nie wyśpię a o przespanej nocy to już chyba na zawsze muszę zapomniec:-p wczoraj zabraliśmy ich do parku zabaw była fajna promocja bo dzieci poniżej 90 cm za darmo od 91-100 za pół ceny rodzice po 3 zł
tak Paulina weszła za darmo Kuba za połowę było super rodzice mogą tam razem z dzieciakami biegac po atrakcjach więc m zjeżdzał z dzieciakami z ogromnej dmuchanej zjeżdzalni a ja z Kuba gubiłam się w labiryncie przechodziłam rurami trochę się czołgałam wspinalismy się na podesty czasami trochę ciasno było ale dałam radę:-D Kuba sam się bał więc na mnie padło Paulina to normalnie w szoku jestem idzie wszędzie wejdzie gdzie tylko da radę ogólnie dzieciaki się wyszalały jak przyjechalismy padły na moment a potem do chyba 12-tej kicały jak nakręcone :wściekła/y:
Julisia
bardzo ładnie wyglądasz!!!
magda no jeszcze troche i będziesz musiała Kubę gonic:) ja się nabiegałam z brzuchem za moim a biegi skubany ma niezłe
agata no wiesz zazdroszcze ci że dzieciaki o 20-tej spia a o której wstają?

agato współczuję podwójnego ząbkowania!!!! nas to ominęło... Maksio skończył, a Oluś zaczął - jakoś tak było ;)

Julisiu, jaka Twoja córcia jest drobniutka!!!! Słodka! Moi chłopcy, to by jej krzywdę zrobili :(
A Ty hipcio?!? chyba żartujesz! wyglądasz prześlicznie!!!!

czesc:-) ufff 20... to moja ulubiona godzina... bo dzieci spia:-)

mlody za przeproszeniem ma taka biegunke od tego zabkowania, ze caly worek ma w rankach i pupe, szkoda mi go bardzo bo nawet siedzenie sprawia mu bol,

a z takich pozytywow to moja roksanka nauczyla sie spiewac'' siala baba mak, nie wiedzila jak'' jeju jak to slodko brzmi, nagralam ja telefonem bedzie pamiatka.. jak naucze sie tu wrzucac filmy to pokarze wam usmiejecie sie:-)

maks_olohmm solarium powiadasz ja bylam ze dobre 4 lata temu, ostatni raz...wogole malo czasu mam dla siebie, jak narazie:-(
u nas też o 20 błoga cisza... gdyby chłopcy siedzieli dłuzej, to chyba bym oszalała!!!! Dzisiejsza noc nie była taka zła. Niestety Maksio nie poszedł dziś do przedszkola, bo kaszel nadal męczy :(

Maksio tez miał taką chora pupę przy ząbkowaniu, że nie płakał tylko wtedy, jak leżał na mnie z rozłożonymi nogami... u nas pomagała kartoflanka.

Czekam na śpiewającą Roksankę!!!! :)

na solarium jeździmy z Mężem, wtedy kiedy chłopcy zasną, a mama siedzi w drugim pokoju ;)

aga, chciałabym Cię zobaczyć w tym labiryncie :)

Miłego dnia Babeczki!!!! ja znowu uziemiona w domu :(

Hej

Julisia mala jest słodka a Tobie ciąża słuzy ;-)
Maks_olo zdrówka zycze!

U nas tez juz cisza o 20 a czasami juz o 19:30. a rano dzieciaki (starszaki oczywiscie) wstaja kolo 7. z Mikim mam przejsca teraz:no: ciagle mama i mama, nie moge nic zrobic, nie chce nic jesc, na cycku by wisial ale nie moge mu tak dawac bo ja przeciez w tym mies pod koniec chce juz zakonczyc karmienie, by tak do roczku skonczyc cycowanie:tak: niewiem czy wypali przez te zeby :-( normalnie jak zasiadam do kompa to od razu ryk, placz, i przychodzi do mnie... :no: naprawde niewiem juz o co chodzi, w nocy tak samo, zasypia ladnie w łóżeczku a potem jak sie przebudzi to do lozka go biore :-( musze go tego oduczyc ale nie mam sily.... dobrze ze starszaki cale noce juz przesypiaja i znimi nie ma takich problemow.....

Do tego zimno w domu bylo, na dworze zimnica choc slonce swieci :no: gdzie ta wiosna... :dry:

czesc dziewczyny:)ja wlasnie wrocilam z roksana z labolatorium krew pobierana byla.. nawet ni niezaplakala moja kokocha:-) dzielna dziewczyna hehe krew pobieralam jej bo wloski zaczely jej wypadac i nasze pediatra podejzewa ze to moze byc anemia w piatek wyniki zobaczymy....

aga27g roznie wstaja tzn standardem jest 6 ale ostanio dominik o 5 budzi sie ,takze wczesne pobudk mam, czasami mlody w nocy przebudzi sie zle rzadko, a ja zeby walilo sie palilo, klade ich o 20 musze jakos choc troche dbac o swoj stan psychiczny:-D

maks_olo musze z tym filmem cos pokombinowac bo jak zrzucam na laptopa to mi bez glosu odtwarza, chyba jakis inny program do odtwarzania jest mi potrzebny... ale ja sie na tym wszystkim znam tyle o ile...dzisiaj rano lecialam do apteki bo mlodemu rany sie pootwieraly i az krew leciala, kupilm bephanten zobaczymy...

I DZISIAJ USWIADOMILAM SOBIE ZE JESTEM CHYBA UZALEZNIONA OD KAWY:szok: WYPIJAM JEJ TYLE ZE AZ MNIE TO PRZERAZA ALE, TRZA JAKOS FUNKCIONOWAC PRZECIEZ HEHHEHEH WCZORAJ POBUDKA O 5 TO DOLICZYLAM SIE 6 KUBKOW....

Witam

Ja to dzisiaj zwariuję :wściekła/y:, Justysia krzyczy od rana. Zęby idą i nic nie pomaga. Wrzaski straszne. Na chwilę się uspokoiła po posmarowaniu dziąseł, a później ryk znowu. Teraz na szczęście śpi. Dobrze, że Natalka grzeczna.

Później poczytam i opiszę wczorajszą imprezkę.

reklama
Dziewczyny dziękuję za miłe słówka aż się zaczerwieniłam :zawstydzona/y:

Julisiu, jaka Twoja córcia jest drobniutka!!!! Słodka! Moi chłopcy, to by jej krzywdę zrobili :((
zdziwiłabyś się bo niby mała i delikatna ale "w kaszę sobie nie da dmuchać" i jeszcze by twoich chłopaków po kątach rozstawiła ;-)
Zdrówka dla twoich chłopaków, to już końcówka :tak:

aga27g super dzionek mieliście też bym chciała zobaczyć ciebie w tych tunelach ;-)

agata dzielna twoja Roksanka! jeżeli faktycznie to anemia to szybko sobie z nią poradzicie, powodzenia.
śliczne twoje dzieciaczki a śpiewająca Roksana stała się ulubienicą mojej Mili która do niej śmiała się jak szalona :-)

Emilia współczuję małego krzykacza, trzymaj się dzielnie, zbęby w końcu kiedyś wyjdą

u nas spanie to tak dopiero ok 21 ale dzięki temu śpimy rano prawie do 8, a jak ją kładłam wcześniej to o 6 była pobudka :baffled: więc mi taka wersje bardziej odpowiada, bo nie lubię rano wstawać
śnieg już dzisiaj nie pada ale jest potwornie zimno bo tylko 5 stopni, ale i tak trzeba będzie wyjść na jakiś spacer bo ile można dziecko trzymać w domu?

Ostatnia edycja:
Do góry