reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

magda2591 gratulacje dla córci, pierwsze kroki to poważna sprawa :)

Co do napięcie to Olaf miał wzmożone, Filip ma obniżone i nie wiem "z czym to się je"...
Dziewczyny a jak odpieluchowałyście Wasze dzieci?

reklama
Hej dziewczyny.ja tylko na chwilę.wczoraj wieczorem zdechł mój pies i dół jeszcze trochę mnie trzyma:(był najwredniejszym jamnikiem na świecie,ale za to jedynym zwierzem jakie w życiu miałam i kochałam.miał 15lat i był bardzo chory.kuba go uwielbiał...
dziubasek08-kuba miał po urodzeniu stwierdzone obnizone napiecie.wszystko (jezeli chodzi o rozwój)przychodziło mu trochę później.chodziliśmy na rehabilitacje metodą vojty przez 8 m-cy-dużo jest kontrowersji na temat tej metody,ale jest naprawdę skuteczna.kuba super sobie na niej radził i dużo mu to pomogła.dzisiaj właśnie idziemy do naurologa skontrolować te jego mięśnie:)

magda gratuluję pierwszych kroków szykuje wam się prawdziwa rewolucja :-) od kiedy moja mała zaczęła chodzić sama to nie mogę się nadziwić jaka ona "dorosła" jest i tak jakby od tego chodzenia rozumku jej przybyło :-D zupełnie inne dziecko
współczuję straty ukochanego pupila, 15 lat to piękny wiek i skoro był chory to najważniej by nie cierpiał.

Eliza_eM super że z uszkiem już wszystko dobrze! i dużo siły życzę! teraz bez choróbsk będzie lepiej! a mówiłam Ci że moja córeczka prawdopodobnie będzie miała tak jak ty na imie, czyli Eliza? (prawdopodobnie bo to był nasz pierwszy i długi typ ale ostatnio pojawił się jeszcze jeden - Nikola- i małe wahanie jest)

Nickie fajnie Wam z tym odsmoczkowaniem! ja jeszcze sobie nie wyobrażam braku smoczka, ale moja Milusia dużo go nie używa bo tylko do spania, ale oczywiście teściowa-dobra-rada już marudzi że za długo jest na smoku :sorry2: miłego wypoczynku taka zmiana klimatu dobrze Wam wszystkim zrobi a takii wyjazd to zawsze frajda dla dzieciaczków - miłej zabawy!

na-tuska ty to masz zdrowie i siłę 10 km na działeczkę i później jeszcze tam tyle szaleństw - podziwiam! fajnie mieć takie miejsce dla siebie! milej zabawy w weekend

maks_olo kolejna co ma mega powera!:-D super dziewczyna!

dziubasek znajomych córeczka też miała stwierdzone obniżone napięcie, rehabilitowali ją metodą Voyta i teraz mała ma 2 latka i śmiga aż miło :tak: także powodzenia życzę na pewno i u was wszystko się ładnie ułoży!

Milusiowe czwóreczki już prawie na wierzchu takze chyba będzie lepiej :-):-) tyle że ja coraz gorzej sie czuję czytaj coraz mniej siły a jeszcze tyyyyyle do zrobienia, najgorsze że mi na nerw coś uciska i jak chodzę to gwiazdki widzę ale nie ma rady a z dzieckiem trzeba chodzić a z takim małym uciekinierem to coraz szybciej:-D
weekend majowy mamy już zaplanowany :tak: dzisiaj małe zakupki, jutro imieninowy grill taty, w niedzielę ze znajomymi jedziemy do zoo, w poniedziałek do niemczech wyjazd na zakupy, a we wtorek ze znajomymi wyjazd/spacer nad jeziorko, także będzie się działo!
miłego weekendowania wszystkim mamuśką!

Julisia super:-) Moje imie jest naprawde rzadkie ;-) i ładne :-)

Ale dzis super pogoda:-) kurcze az strach pomyslec ze idzie ochlodzenie do nas... :dry: ehhh

na-tuska córka Twojej kolezanki miała zapewne wzmożone napięcie mięśniowe. Mój Olaf je miał, ale małe na szczęście ;) Filip ma obniżone napięcie.

Magda ta metoda Vojty trochę mnie przeraża, rehabilitowaliśmy Olafa tą drugą metodą - poprzez zabawę, chyba wolałabym w ten sposób rehabilitować Filipa, ale nie wiem jakie ćwiczenia...bo pewnie inne niż przy wzmożonym.

W weekand majowy podobno nocą przymrozki mają być i ogólnie ochłodzenie ;(

Hejka!!!!
My dziś pół dnia w Gdańsku, ale rozdzielność majątkowa załatwiona. Przy okazji mega zakupy!!! Wszyscy moi faceci obkupieni, aż miło, a ja tylko szorty ;)

Za to ja dostałam inny prezent - WYLOSOWAŁAM 4 BILETY NA EURO W WAWIE!!!!!!!!!!! normalnie cieszę się jak dziecko, bo jeszcze nigdy nic nie wygrałam ;)

dziubasku
Maks odpieluchowany w wieku 2 lat i 10 miesięcy. Wystarczył weekend...
Oluś jak na razie nie łapie o co biega ;)
Więcej znajdziesz tu Drugi i trzeci rok życia dziecka :)

a z sedesu nie zejdzie, mało tego krzyzowki tam rozwiązuje :-D

musze tylko pomyslec jak na działce bedziemy ogarniac sie w tymtemacie bo nocnik odpada a kibelke tam jest turystyczny i Filip sie go boi :-D bedziemy probowac w każdym razie :)
hehe dobre z tymi krzyżówkami :)
na działce kochana podlewać krzaczki piśkami ;) trafiać do celu :)

magdo co tam u neurologa?
no i bardzo współczuję śmierci pieska. Mój też odszedł po 15 latach z nami ;(

Julisiu zazdroszczę tego ZOO!!!! :)

Kochane moje - UDANEGO WEEKENDU MAJOWEGO! MY JESZCZE PLANÓW NIE MAMY, ALE BYĆ MOŻE ZAJRZĘ ZA PARĘ DNI DOPIERO ;) BUŹKA

dziubasek08-pewnie chodzi Ci o metodę Bobath?-też skuteczna.tak jak już pisałam-mój kuba vojtę znosił naprawdę nieźle.albo miał lżejszę ćwiczenia albo taki twardziel z niego:)
maks_olo-gratuluję wygranej i udanych zakupów!mój M to strasznie cięzki w tych sprawach.za nic w świecie nie da się zaciągnąć na zakupy dla niego.tylko buty sam kupuje.tak to ja muszę wszystko wybierać na "oko" a później biegac i wymieniać rozmiary.ehh-taki typ mi się trafił.nic nie poradze:(
u neurologa wszystko ok-taka rutynowa kontrola.następna za pól roku.
Ja także dziewuszki życzę wszystkim miłego długiego weekendu.my się jutro ewakuujemy do teściów (200km),wracamy chyba we wt (o ile mój "kochany" teść nie doprowadzi mnie do takiego stanu,ze wrócę w niedzielę pks-em;-))
aha jeszcze dodam,ze w sprawie moderatora się nie wypowiadam,bo chyba jestem na to za "nowa" tutaj.

reklama
Ja się tylko przywitam

Jestem mega zmęczona. Moja Nataka wypróbowuje mamusi cierpliwość :szok::sorry2:. Ale jakoś dajemy radę.

Justysia ma jakieś plamy na buzi, takie napuchnięte i dostaliśmy steryd do smarowania (na dwa dni) bo nic nie pomaga :-(

A ja Was poczytam na weekendzie. Mój M pracuje (tylko 3 maj wolne - bo urodziny ma pierworodna :tak:), także będę miała czasu, a czasu :-D

Wszystkim życzę miłych wyjazdów, no i mam nadzieję, że padać nie będzie :sorry2:

Do góry