reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witam porannie
dzisiaj dzieciaki zafundowały mi pobudkę o 5,15 ja już nie wiem o co im chodzi wczoraj byliśmy 3 godziny na działce wybiegali się wybawili wróciliśmy po 20-tej zasnęli po 21-szej a już wyspani ja się wczoraj narobiłam bo wszystko trzeba porządkowac po zimie a oni nawet odespac nie dali:(
migotka 3137 super że jesteście już w komplecie duże gratulacje za dużego synka:)) no i szybkiego powrotu do formy aby szybko sie wszystko ładnie zagoiło
na-tuska u mnie to samo z praniem dobrze że jest ciepło i mogę pranie na balkon wyrzucic

reklama
migotka gratuluję synka! fajnie że już w domu i mam nadzieję ze wszystkich kłopotów pocesarkowych już koniec &&&&

Milusi idą górne 4 i mamy masakrę :sorry2: pół nocy ryczy a w dzień mega marud, a do tego mi coś uciska w krzyżu i ledwo chodzę, a przy tej pogodzie dziecka w domu nie utrzymam więc i tak wlekę się na spacer :sorry2: wytrzymać jeszcze dwa tygodnie i mogę rodzić ale najpierw jeszcze trzeba wszystko przygotować a na to mi aktualnie brak siły

Brawo dla Kacpra za odsmoczkowanie! Chylę czoła! Sama nie wiem jak się do tego zabrać...

Maks_Olo dla Was też brawo, ze chłopaki śpią razem ;) i możesz sie wyspać ;)

Migotka gratuluję!

Byliśmy u pediatry.
Olafcio ok, mamy mu zrobić profilaktycznie badania moczu i krwi, za 1,5 miesiąca będziemy się szczepić. Jak zwykle wielki krzyk był w trakcie badania, moje dziecko nie lubi lekarzy…a szkoda bo bardzo fajna Pani doktor!
Olaf waży 13,6 kg i mierzy 85,5 cm, wagowo tradycyjnie ok. 97 centyla a wzrostowo ok. 90 centyla.
Filip waży 5830 g, nie zmierzono go bo nie widzieliśmy jeszcze ortopedy.
Filipek ma obniżone napięcie mięśniowe więc mamy skierowanie do poradni neurologicznej i na rehabilitację :( Z tego powodu mamy przełożone szczepienie. Dziś tylko wzw b.
W przychodni spędziliśmy w sumie 2,5 godz. Byłam z Danielem a jestem wykończona. Spacer dziś będzie tylko popołudniu.

Hej.Mój pierworodny postawił dziś pierwsze kroki.co prawda dopiero przy meblach,ale mamusia i tak się cieszy:)coś czuję,że niedługo ta radość mi przejdzie jak załapie w pełni o co w tym chodzi i już w ogóle nie usiądę ani na chwilę.
migotka-dużo zdrówka dla synka a dla Ciebie cierpliwości i jak najszybszego powrotu do formy!!!moje pierwsze cc zupełnie bez powikłań i mam nadzieję,że drugie też takie będzie.
Julisia-mojemu też właśnie wylazły trzy czwórki (na raz) i idzie piątka.na szczęście u nas ząbkowanie od początku kuba przechodzi zupełnie bezobjawowo(no może poza 1 zarwaną nocą)-tfu,tfu...ja też już się czuję do doopy.to już niestety ten etap ciązy:(boję się tylko,żeby przez tą moją bieganinę dzieć nr 2 nie postanowił powitać nas wcześniej.kuba się urodził w 36 tyg i miał przez to trochę problemów,więc dziękuję za ponowny dwutygodniowy pobyt w szpitalu i strach jakiego się najedliśmy.
na-tuska-jak znajdziesz jakąś dobrą pomoc domową to możesz mi wypożyczyć-zapłacę podwójnie!!!:)przydałaby się,oj przydała....tak się nakręciłam prze Ciebie na tą działkę,że już męczę M.początkowo mnie wyśmiał,ale widzę,że pomysł mu się też podoba.myślę,ze jak dzieciaki podrosną to pomyślimy o tym poważniej.
aga27g-dzieciaki w pełni wiosnę poczuły!!ja już się nie łudzę,że mlody im później zaśnie tym dłużej rano pośpi:(już to wypróbowałam.czy zasypia o 19 czy 21 to i tak pobudka 6rano!

magda gratulacje :-) fajne takie pierwsze kroczki :tak: ja czekam jeszcze u Mikiego, moze za miesiac dwa sie doczekamy ;-)

A Danielem u laryngologa oki, ucho juz wyleczone ;-)
Miki dzis spal tylko 2h od 10! i do tej pory nie spi, juz go przetrzymalam tyle to musi wytrzymac do tej 18:30... chcialam go polozyc o 15 to nie chcial... :dry:
Jejku ale czuje sie wypluta... M od dzis do niedzieli włacznie w pracy 18-6... ehhhhhh

Dziubasku sama jestem zdziwiona, że to odsmoczkowanie już za nami. Jeszcze "tylko" pozbędziemy sie pampersa i mam "dorosłe" dziecko :-).

magda gratulacje dla synka. Pamiętam, jak Kacper stawiał pierwsze kroki to z wrażenia nie mogłam utrzymać aparatu w rękach.

na-tuska dermosan piszesz - wypróbujemy. U mnie z tym praniem tak samo, ciągle pełny kosz. No i to prasowanie. Już ograniczyłam do minimum i prasuję tylko to co muszę.

Eliza dobrze, że zdrówko wróciło. Podzielam Twój nastrój - wypluta na maksa. Dzieci nic ostatnio nie robią tylko płaczą. A to ząbkowanie, a to pełny nosek, a Kacper to juz nie wiem zupelnie czemu wyje.

My dziś byliśmy na spacerku. Dzieciaki wciąż bardzo kaszlą, ale taka pogoda, że grzech siedzieć w domu. Szczerze, to mam dosyć wyciągania glutów z nosa, wiecznego pochlipywania i ryków.
W sobotę Mazury witajcie. Nie liczę na wypoczynek, ale przynajmniej trochę klimat zmienię. No i nie będę musiała dymać z podwójnym wózeczkiem, tylko otworzę drzwi i wypuszczę siubra starszego do piaskownicy. No i grill, stawik i ...sok jabłkowy.
Niestety czytałam, że pogoda na weekend ma się zepsuć :wściekła/y:

Witam

Nie ma mnie na BB, bo całymi dniami na dworze siedzimy. Wracamy na chwilkę na obiadek tylko. Ale dzięki temu dziewczyny chodzą spać między 19.30 a 20 i śpią do 7 :tak:.

Natalka ładnie się bawi z dziećmi na placu zabaw, tylko czasami coś jej odbija i się drze, pyrga nogami, rzuca i chce wracać do domu :sorry2:. Ale nie za bardzo zwracam na to uwagę i w końcu jej przechodzi i zapomina o wszystkim :szok:

Justysia cały czas chce tylko stać, chodzi przy meblach, albo czym kolwiek co się da załapać :tak:, raczkuje po placu zabaw i rwie się do zabawy :-).

Eliza_eM ja Natalkę też uczyłam zasypiania tą metodą, też jak była mała i poskutkowała bardzo szybko, na Justysie nic działa - smok musi być i zasypia w 5 sekund :-D.

Super, że Daniel już zdrowy :tak:

Nickie trzymam kciuki za przyjęcie do przedszkola :tak:. Myśmy też przechodzili wstawanie nocne, ale sobie na szczęście odpuściła :tak:
Gratuluję odsmoczkowania :-)
Udanego weekendu majowego :tak:

rusałka 29 super, że imprezka udana, a że w kościele się darła, będziecie mieli co opowiadać jej :-D
gratulację ząbka, ale szybko wyrósł pierwszy :tak:

aga27g napisz mi proszę z jakiej stronki korzystałaś przy robieniu tych albumów. A co odsmoczkowania, ojej aż się boję bo mnie to też pewnie będzie czekać, bo nie liczę na cud, że Justysia sama odrzuci smoka :cool2:
Ja to też czasami nie wiem o co chodzi dzieciakom. Wybiegają się, wybawią, a spać dłużej nie śpią :sorry2:

migotka3137 gratulację. Pisz jak tam u Was jak się ogarniesz :tak:

na-tuska zazdroszczę działeczki, my na plac zabaw chodzimy, czasami siedzimy u nas w ogródku, ale on za duży nie jest :sorry2:.
Dzięki za info o kremie :tak:

Julisia wytrzymaj jeszcze troszkę i ząbki wyjdą :tak:.
A ty już widzę na wylocie jesteś :-)

dziubasek08 ale Olaf duży chłopak :tak:, a Filipek goni brata :-D. Dobrze, że wykryli to napięcie, szybciej będziesz chodzić na rehabilitację, to szybciej przejdzie :tak:

magda2591 gratki za kroczki :tak:, a ty jak się czujesz?? Brzuszek przeszkadza??

No chyba wszystkim odpisałam :tak:

maks_olo gdzie się podziewasz??

No i co z tym moderatorem?? Czego nikt się nie wypowiada??

reklama
Hej!!! Jestem, jestem i jak zwykle walnę długaśnego posta ;)

Chłopaki super śpią w jednym pokoju (pewnie dziś dadzą popalić, bo niepotrzebnie chwalę ;))
Pogoda super. Zaliczyłam dziś księgową (dopiero będziemy składać PITa!!!), fryzjera (ścięłam jakieś 10cm włosów i podcięłam grzywkę), ginekologa (kontrola i cytologia), optyka (wybraliśmy oprawki dla Maksia), fotografa (zdjęcie do biletu), bilet miesięczny i już sama nie wiem co ;)
Jutro Gdańsk, spotkania z prawnikami w sprawie odszkodowania dla Andrzeja i robimy rozdzielność majątkową...
Chłopcy broją jak zwykle, ale kiedyś bardziej dawali popalić.

Dzięki dziewczyny za „głosy” na moderatora, ale nie wiem czy się nadaje ;) Ja głosuję na na-tuskę :)

Co do kremów na słońce - Moi chłopcy nie są jakoś specjalnie wrażliwi. W zeszłym roku faktor 50 z Nivea, w tym roku faktor 30 firmy DAX i zobaczymy.

maks_olo-z tym morzem to musiałabyś naprawdę znaleźć jakieś odludzie,żeby było spokojnie.my w sobotę zdecydowaliśmy się pojechać na cały dzień.nie dość ,że dzikie tłumy to tak nas wywiało,że szybciej wsiedliśmy do auta niż wysiedliśmy:)rybka,lody,pare fotek na molo (żeby nie było,ze młody nad morzem nie był:) i do domu.a w torbie spakowane było:koc,olejek do opalania,foremki do piachu, recznik (w razie chęci zmoczenia nóg) i lech free dla mamusi!!!torba ta nawet plaży nie zobaczyła:)
Dzięki za tę historię :) uśmiałam się i chyba podarujemy sobie :)

Charlotte Oluś też męczył się z wysypką na twarzy i nam pomógł Triderm...
Koniecznie musisz Zuzię nauczyć spania samej! Dla dobra wszystkich! Na pewno będzie płacz, histeria i serce będzie się krajać, ale warto! 3Mam za Was kciuki!!!

charlote ja tez mialam problem z samodzielnym zasypianiem Mikołaja... zastosowalam metode 3-5-7 i zadziałało,
ale nie powiem pierwsze 1-2 tyg byly ciazkie.... teraz musze go oduczyc tego ze on chce bym w nocy go do łozka brala...:dry: heh....
Też stosowałam te metodę „po swojemu” ;)
Tak jak piszesz – trzeba przetrwać pierwsze 2 tygodnie, a potem będzie ok i człowiek żałuje, że wcześniej nie spróbował ;)
Ja chłopców nigdy nie brałam do nas do łóżka, a potem żałowałam, bo jak byli chorzy albo ząbkowali, to chciałam ich wziąć do siebie, a oni nie chcieli!!!! ;) i tak źle i tak nie dobrze ;)

Nickie Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia do przedszkolanki, to lepiej się zastanów, żebyś potem nie siedziała w domu i nie główkowała, czy dobrze zrobiłaś.... Ja też nie jestem do końca przekonana do „głównej” Pani Maksia i bywa, że siedzę i myślę...., ale jak na razie niczym mi nie podpadła, po prostu takie wewnętrzne przeczucie...
wielkie brawa za odsmoczkowanie!!!!!! ja na razie nie mam odwagi... ;(
jak tam nasz kochany Kacperek?

Rusałko Witam córcie wśród oficjalnych Aniołków :) No i masz klapsa za ten strój!!!!! Moje chłopaki byli chrzczeni w dresach i spali jak zabici ;p
Gratuluję szybkiego, pierwszego ząbka :)

gratulacje z okazji powiększenia rodziny migotko!!!!
ja po 2 cesarkach, przy pierwszej było źle, bo miałam uczulenie na szwy, a trochę trwało zanim to wykryli. Przy drugiej od razu podali antybiotyk i było ok. Rana jeszcze ciągnęła pół roku po porodzie, ale nie jest to jakieś bardzo uciążliwe. W każdym razie ja nie chcę nigdy rodzić naturalnie ;)
Brawa dla dzielnej Lilki :)

aga współczuję tak szybkich pobudek

Julisia 3mam kciuki, abyś dała radę!!!

magdo Gratulacje z okazji pierwszych kroków!!!!
No i za Ciebie też kochana 3mam kciuki, abyś dzielna babka była :)

Elizo cieszę się, że z Danielem już ok :)
Współczuję, że Miki ograniczył drzemki

Nickie życzę Wam dzikich szaleństw na Mazurach :)

Ostatnia edycja:
Do góry