reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

magda2591 sto lat dla Kubusia!!! ale z tym uciekaniem z domu to jeszcze trochę czasu mam :-D

Nickie zdróweczka dla dzieciaczków!

niestety przespana nocka to jak na razie jednorazowy numer ale mam nadzieję że będzie mi wycinać coraz wiecej takich numerów :blink:

reklama
hej hej
święta święta i po świętach
meldunek z rana po dwudniowym obżarstwie zajrzę później bo na razie dwie piskwy uwieszają się na mnie:O))

Hej Kobity!!!!
Święta przecudne!!! Spokojne, bez szaleństw, bez stresów, bez Teściowej.... ;) Brakowało mi takich dni
nocki są już lepsze. Oczywiście nadal wstaje raz do jednego raz do drugiego, ale wysypiam się, więc chyba udała się nam rewolucja ;)
byliśmy za okularami dla Maksia, ale kicha :/ w tym tygodniu pochodzimy i mam nadzieję, ze coś znajdziemy...
w niedzielę zrobiliśmy grilla z moimi Rodzicami. Nawet Maksio jadł kiełbasę!!!!!
w lany poniedziałek byliśmy na lodach i w parku
dziś byłam na urodzinach siostry - szampan o 13:00!!!!! ;)

Nickie, jak tam dzieciaczki?

Eliza, jak Daniel i uszko?

Magdo najlepsze życzonka dla Kubusia!!!!!!!!!

No i w ogóle buziaki dla WSZYSTKICH dziewczyn i dzieciaczków :)

Hej,
Dzieciaki lepiej, nadal na antybiotyku i nadal mają katar i kaszlą byle jak. Siedzimy w domku, chciałabym ich wykurować, bo za chwilę majówka i chcieliśmy jechać na Mazury. Ten wyjazd planujemy już od miesięcy i jak nie wypali to się wkurzę.

O właśnie o czymś takim marzę. Działeczka, grilik, kiełbaski.
maks_olo piszesz, że Maksio NAWET zjadł kiełbaskę. Mój Kacper uwielbia kiełbaski z grilla.
Po majówce w kolejny weekend zaczynamy działać na działce. Przynajmniej w lato będzie gdzie jeździć.

Nie wiem, czy Wam pisałam, ale moja Asia to wymarzone dziecko do rozszerzania diety. Pięknie nauczyła się jeść łyżeczką. Kaszka - bardzo proszę, zupka jarzynowa - bardzo proszę. Teraz będziemy wprowadzać mięsko. Aż miło się z nią "współpracuje":-). Tylko ostatnio nie zjada z piersi tyle, ile powinna i laktator stał się znowu niezbędny. ALe tak sobie myślę, że może to i dobrze, bo jak wrócę do pracy to będzie miała moje mleko zamrożone.

W święta, z "okazji" siedzenia w domu, zrobiłam porządek ze zdjęciami. Przesłałam do wywołania ponad 600 zdjęć, a to tylko półrocze Asi. Dziś już mi napisali, że wysłali zamówienie. Mam fioła na punkcie takich pamiątek jak albumy, pamiętniki itp. Ale Kacper z całego roku pierwszego miał wywołane ponad 700 zdjęć, a tu Aśka tylko z półrocza 600. Delikatnie przesadziłam, ale może część oddam dziadkom, babciom itp.

To tyle u nas. Pozdrawiamy

myśmy chcieli na długi weekend jechać nad morze, ale jak pomyślę ile będzie ludzi, to odechciewa mi się... nienawidzę tłumów :/

Nickie zawsze było tak, że jak Maks zobaczył kiełbaskę z grilla, to miał odruch wymiotny.... a teraz szamał aż miło, a za to Oluś nie ruszył :p
Moi chłopcy też byli super przy rozszerzaniu diety - jedli wszystko i zawsze było mało ;) Olusiowi to zostało :)

Ja też przyszykowałam zdjęcia - 300szt z roku :) Ale okroiłam baaaardzo, bo nie mamy kasy, aby szaleć. Maks przez rok swojego życia ma 5 wyklejanych albumów... a gdzie wywołujesz zdjęcia?

Witam i ja :tak:

Jakoś teraz mniej czasu na forum. Ładna pogoda, to na dworze siedzimy, do tego myszki nie mam i się bez niej źle operuje :-(. jak zwykle Natalia popsuła. Jutro pójdę po nową.

Mam do Was pytanie. Justysia jest bardzo wrażliwa na słońce. Czy stosowałyście jakiś bloker do cery dla takiego małego dziecka?? Smaruję ją specjalnym kremem z filtrem ale nic nie daje. Dzisiaj znowu cała czerwona.

Nickie zdrówka dla Was. A Asia po prostu mamy nie chce denerwować, bo wie że i tak ma ciężko z dwójką :-p

maks_olo moja też lubi kiełbasę, a jak się obudziła rano w poniedziałek to się darła "Chcę basę" :tak:

Przepraszam, że tylko tyle odpisuję, ale czytam tylko ostatnią stronę, zaraz postaram się resztę doczytać.

Moje już śpią, Natalka znowu w dzień nie spała, ale jak wyszliśmy o 11 z domku, to wróciliśmy o 15 na obiadek i znowu na dwór. A wróciliśmy o 19. Dzieci padnięte, ale wybawione na maxa. Jutro powtórka jak będzie ładnie :-)

maks_olo chłopcy jak bliźniaki wyglądają, ale mieliście intensywne Święta, ale to tak jak my.

I jeszcze chciałam coś wtrącić, bo widziałam że moderator ma się zmienić. I trzeba dać propozycję. Moim skromnym zdaniem powinna być maks_olo

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.Dzięki za życzenia dla jubilata!!!:)Powiem Wam szczerze,że jestem po tych świetach megawypoczeta!!!tylko w niedz.bylismy na szybkim obiadku u mojej mamy a tak to całe te wolne dni leniuchowalismy:tak:wczoraj urządziliśmy sobie super spacerek.brakowało mi właśnie takiego czegoś.normalnie M pracuje do późnych godzin a ja biegam za młodym cały dzień z przerwami na ogarnianie chaty.zresztą Wy to pewnie to znacie;-)już dziczałam przez tą rutynę i brak wspólnie spędzanych chwil.trochę doładowałam baterię i mam zamiar to powtórzyć w majówkę-mimo tego,ze spedzamy ją u teściów!babci dam się wykazać i nacieszyć wnukiem a ja nozki do góry i opalanko:)
Nickie-trzymam kciuki za dzieciaki.oby do majówki wyzdrowiałY!!!!ja też wywołuję fotki hurtowo,ale na rossmann.pl.muszę sprawdzić czy ceny nie są wyzsze niż na superfoto.
maks_olo-z tym morzem to musiałabyś naprawdę znaleźć jakieś odludzie,żeby było spokojnie.my w sobotę zdecydowaliśmy się pojechać na cały dzień.nie dość ,że dzikie tłumy to tak nas wywiało,że szybciej wsiedliśmy do auta niż wysiedliśmy:)rybka,lody,pare fotek na molo (żeby nie było,ze młody nad morzem nie był:) i do domu.a w torbie spakowane było:koc,olejek do opalania,foremki do piachu, recznik (w razie chęci zmoczenia nóg) i lech free dla mamusi!!!torba ta nawet plaży nie zobaczyła:)
Emilia1983-ja jeszcze nie stosowałam,ale tez planuję taki zakup.z tego co się orientowałam to dobre dla maluchów są kremy na słońce mustela (droga niestety) i iwostin (filtr50)-cena ok.30zl,można go stosowac od 6 m-ca,dostępny w aptekach i chyba własnie go zakupię.
Pozdrawiam dziewczyny!!!

Chyba się przejdę jutro do apteki :tak: i popytam, bo nie chcę krzywdy Justysi zrobić, a przecież w domu siedzieć nie będę z powodu słońca

magda mi właśnie też brakowała tych długich dni na dworze, kiedy nie muszę ganiać za dziewczynkami po mieszkaniu. A tak to ganiam po placu zabaw :-D . Ale i tak wole na dworze siedzieć i do tego się opaliłam dzisiaj :tak:

reklama
I jeszcze chciałam coś wtrącić, bo widziałam że moderator ma się zmienić. I trzeba dać propozycję. Moim skromnym zdaniem powinna być maks_olo
Popieram :tak:

magda oj jak mi brakuje takiego doładowania akumulatorów. Liczyłam, że uda się trochę zregenerować na majówce. ALe te dzieciaczki nadal tak kaszlą. Zobaczymy.

Emilia właśnie ja też się zastanawiam, jaki krem kupić. Dziewczyny, może coś podpowiecie? Ja miałam Chicco, ale nie byłam zbyt z niego zadowolona.

My kolejny dzień w domu. Dostaję zajoba, to samo Kacper, jest mego niegrzeczny.
Na dodatek Asia jest na krytycznym etapie ząbkowania - płacze, wkłada wszystko do buzi. Nie wiem, ile będzie tych zębów, ale ma całą górę rozpulchnioną.

Do góry