reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

hej
zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków

dzisiaj będę miała sajgon na maxa bo po południu ma wejsc ekipa wymienic okno w kuchni a żeby tam się dostali to muszę połowę kuchni wyniesc :)))
dzisiaj pobudka 5.30 bo Kuba nasikał w łózko no i już nie spimy a dzień się długi zapowiada

a gdzie tu jeszcze wszystko do świąt przygotowac lodówka pusta bo dzisiaj ja musze rozmrozic i wystawic kupowac dopiero jutro będę mogła a zrobic co kolowiek??wszystko na ostatnią chwilę tak mnie urządzili mieli montowac tydzień temu

reklama
Witam ...

Aga, u nas też dziś pobudka o 5 ... ale młoda już padła na drzemkę ;-)
mam nadzieję, że ten dzień przeleci szybko i bezboleśnie :tak:
Emilia, gratulacje dla Natalki :tak:
a co do sandałków, to kupiłam wczoraj, ale jednak nie w Deichmanie ...
Emel - Sandałki dla dzieci, model 391119 | Prima Strada - sklep internetowy
mamy takie ... dużo bardziej mi się podobają, bo są leciutkie, miękkie i mają super elastyczną podeszwę ... no i całkiem fajną cenę :-)
niby jest jeszcze trochę wcześnie, ale u nas buty w przyzwoitych cenach rozchodzą się jak ciepłe bułeczki i potem zostaje wybierać z Ecco, Geoxów, Primigi czy Bartków :dry:
na-tuska ... i ja zazdroszczę działeczki !!!
a co do porodu, to mój pierwszy był całkiem 'przyjemny', tyle, że wywoływany ...
i tak chciałam podpytać jak to było u Was ... bo ciągle żyję nadzieją, że drugi zacznie się sam i nie będę musiała co chwilę dyndać do szpitala na KTG ;-)

Witam kobitki.Ja wczoraj tak się zachłysnęłam tą pogodą,ze trochę przegiełąm ze spacerowaniem i wieczorem się bardzo źle poczułam.cały czas sie wszystkim chwaliłam jak się dobrze w tej ciąży czuję(fizycznie oczywiscie;-)) a wczoraj na prawdę się przestraszyłam.spacery,zabawy ze starszakiem,ogarnianie chaty w czasie jego drzemki i tak w kółko.muszę trochę przystopować tylko jak nie ja to kto się tym bajzlem zajmie??chyba muszę trochę odpuścić i zdać się na domowe umiejetności i chęci M (nieduże,bo nieduże,ale trudno:)
na-tuska-marzę o takiej działeczce rekreacyjnej!!!może kiedyś?:)
JoL-ja z porodem nie pomogę.pierwszą miałam cesarkę i teraz też będzie.
Emilia1983-BRAWO dla Natalki za spacer bez pampka!!!!:)a to,ze nie chce robić siusiu na dworze to dobrze-prawdziwa kobietka:)
aga27g-u mnie pobudka o podobnej godzinie-tylko,ze u nas tak codziennie.na szczeście rano małym zajmuje się M a ja mogę jeszcze troche poleżeć.współczuje bajzlu.wiem jak to jet.w zeszlym roku przechodziłam przez 2-miesieczny remont (w wysokiej ciąży).i u mnie też jeszcze świeta "w lesie":tak:
maks_olo-butki pierwsza klasa!muszę też młodemu jakieś sprawić.tylko,ze on jeszcze nie chodzi,wiec nie wiem czy jest sens inwestować w jakieś "lepsze" czy kupić tylko takie zwyklasy do wózka?
Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego dnia!!!!

HEJ! Pogoda piękna!!!
Chłopcy zdrowi i brojący :)
Odnośnie finansów – postaram się skrobnąć na zamkniętym...
Mamy dziś REWOLUCJĘ!!! położyłam spać chłopców w jednym pokoju!!!! Oluś pierwszy, zasnął o 19:20, potem zaprowadziłam Maksia do łóżeczka, a ten powiedział „Maksio śpi z Olkiem. Mama nie.” Pytam go, czy mam wyjść, a on mówi „wyjdź”!!!! SZOK! Ostatnio zawsze chciał, aby była przy nim, aż zaśnie... zobaczymy co przyniesie noc ;) 3majcie kciuki!!!!

Elizo współczuje bardzo Danielowi, biedaczek. 3Mam kciuki, aby już lepiej było.
No a coś Ty myślała Kochana, że Miki zawsze będzie takim śpiącym Aniołkiem? ;) dasz radę :)

Maks_olo ... fajne te sandałki z Bartka ... byłam nawet wczoraj oglądać, ale kosztują 159, a to trochę ponad nasze możliwości ...
całkiem fajne wydaja mi się Elefanten z Deichmana ... ale jeszcze pochodzę i poszukam zanim kupię :tak: myślę, że do 100zł znajdę coś przyzwoitego ;-)
W zeszłym roku kupowaliśmy dla chłopaków bartki po 129zł za sztukę, więc masa kasy poszła na same buty... a tu jeszcze t-shirty, bezrękawniki, szorty itd... w tym roku włączyliśmy tryb oszczędzania i zobaczymy jak będzie ;)

maks_olo sandałki fajne. Mi bardzo podobają się buty z Ecco, ale mniej już podobają mi się ceny :wściekła/y:
Co do ECCO też podobały mi się na necie, ale na żywo nie przypadły mi do gustu. Jak ubrałam Olusiowi na nóżkę, to „latały”, a nogę ma sporą, więc nie bardzo wiem dlaczego... A cena faktycznie zabija...
3mam kciuki za Kacperka – niech zdrowieje nasz kochany łobuz ;)
Co do świąt, jak Mąż będzie chciał, to pojedzie z chłopcami do Mamy, ja Teściowej nie chcę oglądać... także pewnie święta w domu, albo pojedziemy sobie nad morze... ;)

Maks-olo nie lubie nudy, smutków itd nawet z problemów staram sie robic ubaw :p czego mi wiecej trzeba??? mam zdrowe dzieci a reszta mi wisi :p

aga, Jol nie zazdroszcze porodów :p:p ale sie nie oddzywam co by maks-olo nie stresowac :-D

Filipod dwóch dni ma temp ok 35,5 :baffled: nie wiem co z nim jest ale jak do piatku nie wroci mi moj wariat to smigam do lekarza :)
pogrubione zdanie - będę starała się pamiętać je, kiedy dopadnie mnie dół :tak:
Ty to masz kondycję :p
Kochana, co do porodów – miałam 2 cesarki, więc cud, miód i orzeszki ;)
Moja mama ma całe życie niską temperaturę ciałąa i to nic groźnego, ale śmigaj z synkiem do lekarza – sprawdzić nie zaszkodzi :)

maks_olo moja to by z chęcią po przymierzała wszystkie buty w sklepie jak jesteśmy, zresztą w domu jest to samo. Kto nie przyjdzie i zostawi buty na środku to później Natalka w nich paraduje :-D:-D:-D
No i się pochwalę, Natalka chodzi na dworze bez pampersa :tak:, ale sikać nie chce na dworze, tylko trzyma do domu. Nie wiem czy to tak dobrze
no.gif
. Mówi, że chce siku, chcę ją wysadzić, a ona mówi że w domu zrobi a tu nie. Ale i tak super się cieszę, bo tylko nocki nam zostały.
co do butów, to Maksio też mierzy wszystkich gości ;)
Gratulacje dla Natalki!!!! A Ty się ciesz, że wytrzymuje na dworze!!!!!

aga 3mam kciuki, aby szybko okno wymienili ;)

maks_olo-butki pierwsza klasa!muszę też młodemu jakieś sprawić.tylko,ze on jeszcze nie chodzi,wiec nie wiem czy jest sens inwestować w jakieś "lepsze" czy kupić tylko takie zwyklasy do wózka?
magdusiu dbaj bardziej o siebie!!!!
ja myślę, że jak tylko do wózka, to nie ma się po co za wiele rzucać. Nawet nie da rady ich zniszczyć....

Hej, wpadłam się przywitać i zaraz uciekam, bo padam na twarz
Przeczytałam Was, ale przepraszam, że nie odpiszę, nie mam siły. Postaram się jutro.
Kacper niestety chory na całego. Temperatura, kaszel, jakby miał płuca wypluć, katar. No i MARUDA - wiadomo, jak chory :-(.
Obiecałam sobie, że posiedzi w domu, aż zupełnie nie wyzdrowieje, bo to już drugi tydzień się ciągnie.
Tylko proszę maks_olo nie mów, a nie mówiłam, bo usiądę i się rozpłaczę. Żadnych maratonów, dopóki jest choć mały kaszelek. Oj człowiek całe życie się uczy i mimo, że chce dobrze, to wychodzi jak zwykle.
U Asi ząbkowania ciąg dalszy - nic tylko sobie powtarzać słowa na-tuski. Oby tylko takie choroby nas czekały...

Nickie zdrówka dla Kacperka!

Gratulacje dla Natalki to juz naprawdę duża dziewczynka że tak ładnie bez pampersa wytrzymuje!

aga27g przynajmniej będziesz miała śliczne błyszczące okna, moje nadal brudne mąż się zadeklarował że wymyje i codziennie powtarza "nie chce mi się zrobię to jutro" wiec czekam cierpliwie :dry:

widzę że rozmawiałyście o bucikach - fakt ceny są potworne!!! a my mamy jeszcze do tego problem że moja kruszynka ma zaledwie rozmiar 16-17 a wszystkie zaczynają się od 18 i kupić dla niej coś to graniczy z cudem :sorry2:

Witam,

na-tuska udanego roczku!!! Dzieciaki się wyszaleją :-)

maks_olo dobrze, że piszesz o tych butkach Ecco. Nigdy nie mierzyłam ich na nóżkę Kacperka, bo zawsze tylko w internecie oglądałam. Wyglądają z****iście. Ja i tak nigdy bez mierzenia buta nie kupię, bo mój Kacper ma bardzo wysokie podbicie i często buty nie chcą mu w ogóle wejść na nogę.

Wczoraj mój mąż miał nawet zamiar umyć okna, już się do tego zabierał, ale wietrzenie Kacpra nie jest dobrym pomysłem, więc prawdopodobnie okna zostaną nieumyte na święta.
Kacper cały czas gorączkuje, ciągle czopki, trochę zmniejszył mu się kaszel, ale jest rozbity i pół przytomny. Jak ma lepsze chwile to biega po domu, a za chwilę leży i dyszy.
Najgorsze jest to, że Aśka pokasłuje i zaczyna charkotać jej w nosku.

Szczerze to mam dość. W domu mam p*****nik, prawie całą noc nie spaliśmy, bo prawie całą noc Kacper jęczał, stękał itp.
Nie mam weny na sprzątanie, całkiem możliwe jest, że w święta zostaniemy w domu, jeśli Kacper będzie w tak kiepskiej kondycji. A jak patrzę na to piękne słońce za oknem, na które tak długo czekałam, to zaczynam się dołować :-(

reklama
Witam

ja jak zwykle na chwilkę

Nickie nie denerwuj się. Tak to jest z dziećmi, że często na święta chorują. My też w tamtym roku zostaliśmy w domu, bo Natalia dzień przed Wielkanocą dostała zapalenia spojówek, gardła, uszu i oskrzeli. Ogólnie masakra. Ale coż było zrobić. Posiedzieliśmy e sobą i było fajnie.

Justysia już wyleczyła zapalenie uszu, ale wczoraj dostała jakiejś plamy pod ustami. I ogólnie skóra twarzy taka dziwna. Lekarka mówi, że od razu po niej widać, że ma bardzo delikatną cerą i pewnie uczulenie na pyłki wychodzi.

na-tuska oj uważaj z tym chodzeniem. Wiesz pewnie organizm się zastał po zimie

maks_olo ja to się już kilka razy przekonałam, że buty to ładnie na zdjęciu wyglądają, ale jak się założy to kiszka straszna.

Ja też zawsze dziewczynki biorę na zakupy po buty. Raz Natalce kupiłam bez przymierania, ale kosztowały 15 zł to mi szkoda nie było. Ale Justysi obowiązkowo trzeba mierzyć, bardzo ma wysoką nogę w podbiciu i trudno utrafić. Jak na razie żadne buty po Natalce nie wchodzą i trzeba było zakupić nowe, ale wcale nie żałuję.

Do góry