reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej mamusie
widze że ząbki dokuczają no u nas Pauliuna też strasznie marudzi więc może to i też zęby ale ja się już u niej pogubiłam bo tak dziwnie jej wychodzą jeszcze do niedawna miała tylko górne jedynki i dolne potem wyszły górne 4 potem zaczynały wychodzic górne 2 ale chyba się rozmyśliły bo stanęły i wyszła za to jedna dolna dwójka
Kuba w tym wieku miał całą buzię ząbków i wychodziły w książkowej kolejności dlatego na ostatniej wizycie pytałąm lekarki ale powiedziała że tak może byc
też myslałam o zapisie Kuby do przedszkola ale u nas jeszcze nie przyjmuja zapisów

wczoraj kupiliśmy Kubie hulajnogę trzykołową chłopak szczęśliwy jeżdzi tak jak umie:))) ale jakoś do przodu się przesuwa :)))to już taki prezent świateczny dostał bo stwierdziliżmy że w święta będzie dostawał znowu od innych i nie chce powtórki z Bożego narodzenia jak to dzieciaki dostały po kilka wielkich paczek(od dziadków wujka cioci bo wigilia u nas była) i największą frajdą było ich rozpakowywanie a nie zawartośc jak czegoś dużo to nie cieszy

reklama
Ja się tylko witam :tak:

Żyjemy i mamy się dobrze :-D.

Justysia z Natalką dokazują, ale mąż na zwolnieniu do jutra to korzystam :tak: i sprzątam mieszkanko dokładnie.

Poczytam wszystko w sobotę jak pójdzie do pracy, to na spokojnie będzie :tak:.

U Was też się tak pogoda popsuła?? Wieje i leje :szok::wściekła/y:

Hej! U nas kolejny deszczowy dzień :-( a pizga, że uszy bolą :wściekła/y:

Na-tuska ja nawet kwiatów nie mam, bo nie wzrusza mnie to ;-)
tylko wiesz ja nie wstaje w nocy do dziecikaów, czasami tylko do FIlipa dam mu butlei heja a EMilka przesypia całe noce odkąd skończyła3 tygodnie :) takzenaleze do szczesliwców którym dzieci pozwalają sie wysypiac :)
weź skończ się chwalić!!! :-p przecież wiesz, że Ci tego zazdroszczę ;-)
gratuluję kompletu ząbków :-)

JoL gratuluję zapisu dziewczynek do przedszkola :) ja chciałam Maksia dać do państwowego, bo mam pod blokiem, ale Oluś i tak pójdzie do prywatnego, bo go do państwowego nie przyjmą, więc nie widzę sensu, aby ich rozdzielać...

u nas ząbkowanie, to już przeszłość :-) Olusiowi jeszcze coś tam musi wyjść, ale on pierwsze zęby odchorowywał, a potem nie wiedziałam nawet, że wyszedł kolejny ;-) także dziewczyny - trzymam za Was kciuki, aby dzieciaczki nie dawały za bardzo w kość :tak:

Julisiu, aż się boję jak będziemy Maksowi okulary robić – na pewno zdecyduję się na kilka par :-D

Nickie u nas spanie dzieli się na tygodnie... z Maksem nie jest tak źle. Budzi się jak chce pić albo siusiu. Ale z Olkiem są jazdy... Np. 3 tygodnie noce są piękne - Oluś zasypia sam bez krzyków, śpi całą noc, rano nie można go dobudzić i najlepiej w dzień spałby jeszcze z 3godz... a potem przychodzą tygodnie, że wieczorem nie chce zasnąć, w nocy budzi się co godzinę, wstaje skoro świt, a cały dzień marudny i nie chce spać... może coś się zmieni, jak zabiorę mu smoka...

Nickie cieszę się, że Młody tak dobrze znosi przedszkole :-) 3mam kciuki, aby było tak dalej... Maksio kocha przedszkole, ale bywają takie dni, że jak ja go zawożę, to płacze i nie chce się ode mnie odkleić:-(

aga ja też chcę dla chłopaków hulajnogę ;-) Mam podobny pogląd na prezenty jak Ty. Teraz na urodziny, jak robiłam zaproszenia, to napisałam ZBIERAMY NA ROWERY... Tłumaczyłam, że chłopcy marzą o rowerach i chcemy, aby dostali wymarzony prezenty, a nie kilka... Niektórzy się oburzali, ale większość popiera taki pomysł :-) No więc za pieniążki kupimy rower i hulajnogę, kaski, ochraniacze. Za to co zostanie - kupię ciuchy, bo mamy braki na lato... Jak chłopcy byli mali, to rozpuszczałam ich strasznie:zawstydzona/y: teraz naprawiam błędy ;-) ja zawsze byłam rozpieszczana, dostawałam masę zabawek i tak naprawdę zawsze było mi mało...:zawstydzona/y:

Na Wielkanoc dostaną zestaw ciastoliny ośmiornica, czy jakoś tak (kupione na zimowej wyprzedaży zabawek w CF :-p)

u nas noc super :)
no i muszę się pochwalić - nie założyłam dziś Maksiowi na noc pampersa i mój synuś wytrzymał całą noc :) przyszedł do mnie o 6:30 i ślicznie zrobił pisiu na kibelek :) nie myślałam, że odpieluchowanie tak łatwo pójdzie :) ale to mnie utwierdziło w przekonaniu, że nie warto zaczynać szybko, szybko, tylko kiedy dziecko samo zrozumie :)

Byliśmy dziś rano z Olkiem na pobraniu krwi i ryk straszny :/ no ale dało radę pobrać, jeszcze w poniedziałek będę łapała siuśki ;)

Maksio katar i kaszel :(

Pogoda do dupy, więc znowu w domu :/

Witam ...

u nas też pogoda byle jaka :dry:
mała już poszła na drzemkę, bo balowała dziś od 6 rano ...
a ja mam chwilkę na kawkę i BB ;-)

Maks_olo, gratulacje dla Maksa !!! jestem po dużym wrażeniem, że wytrzymał całą noc !!! sporo starsze dzieci, które znam są jeszcze wysadzane w nocy na śpiocha ;-)
zdrówka dla chłopaków !!!
pomysł z prezentami popieram !!! ja milion razy wolałabym coś konkretnego niż 10 lalek albo autek ;-)

Julisia ... no niestety przykre to jest, ale u nas z opieką nad dziećmi poniżej 3 lat za rozsądne pieniądze jest bardzo kiepsko i już w ciąży trzeba kombinować ...
ja na ten moment planuję powrót do pracy na wrzesień przyszłego roku, więc w grę wchodzą tylko żłobki albo to jedno jedyne prywatne przedszkole a grupą żłobkową ...
mają tylko 15 miejsc, więc wolałam już klepnąć miejsce niż zostać na lodzie ;-)
bo na niańkę dla dwójki małych dzieci pewnie nawet nie zarobię :-p

na-tuska, super, że dzieciaki tak ładnie śpią !!! moja Zuzu też z gatunku całkowicie bezproblemowych i po ciuchu liczę, że Lila pójdzie w jej ślady ;-)
a co do przeprowadzek, to nam raczej przez nastepnych kilka lat zmiana mieszkania nie grozi ... no chyba, że wygramy w lotka :-pale wtedy to i opieką nad dziećmi nie będę musiała się martwić :-D

hej mamuski
jutro jedziemy na 18-tkę m jest chrzestnym
ile się teraz daje na taką impreze?
Chrześniak chce pieniadze bo powiedział że zbiera na samochód:))))dużo nie damy bo nie możemy
no i beksa wisi mi na kolanie i to ta większa beczy o smoka no nie moge go oduczyc

Hej dziewczyny
Później postaram się nadrobić.
Wpadłam tylko się przywitać i pożalić, że nocka u nas spędzona na izbie przyjęć w szpitalu bielańskim. Kacper mi się rozłożył, gorączka, dostał około północy takich dreszczy, że nawet się nie zastanawiałam tylko do szpitala. Na dodatek jesteśmy bez samochodu, bo Daniel w delegacji. Znajomy nas zawiózł. Koszmar.
Właśnie czekamy na lekarza, bo oczywiście na izbie kretynka-lekarka zasugerowała mi, że jestem jakaś nienormalna, że z dzieckiem które ma tylko gorączkę przyjeżdżam do szpitala. GDyby to była tylko gorączka to by mi to nawet do głowy nie przyszło. Ale te dreszcze były straszne, dzieciak cały dygotał i był półprzytomny.
Odezwę się do Was później.

reklama
Witam ........
U nas pogoda po prostu tragiczna wieje , pada i ogólnie lipa także dzisiaj nici ze spacerku a szkoda......
Nickie strasznie ci współczuje takiej nocy i takiej lekarki no ale wiadomo są ludzie i taborety......dużo zdrówka dla Kacperka :tak:
Na tuska u nas podobnie nocki mam super Mateusz odkąd skończył 7 miesięcy przesypia całe a Kamila czasami raz budzi się na jedzenie albo karmie ją w okolicach 4 na śnie . Także oby tak dalej :-)
maks olo na mnie kwiatki też nie działają i nie posiadam takowych w domu i dobrze mi z tym:-). Super ,ze Maksio daje radę przespać całą noc bez siusiania dzielnego masz synka:-)

Do góry