reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

maks_olo nie wiem jak dziewczyny, ale bardzo bym chciała, abyś nas "pozanudzała" informacjami od okulisty. Sama zamierzam wybrać się z Kacprem, jak będzie właśnie bardziej rozumny, jak to ujęłaś. Przy tej ilości telewizji, jaką on potrafi obejrzeć, to obawiam się, że okulista będzie nam niezbędny. Teraz to bez sensu iść, bo i tak nie da sie zbadać.
Jestem ciekawa, czego się jeszcze dowiedziałaś.

reklama
Same chciałyście ;)
To, że nasze dzieci oglądają TV, to nie ma większego wpływu na to, że mają wady... Lekarz powiedział, że Maksio odziedziczy po mnie minusy...
Sprawa wygląda tak: Dzieci w wieku 3 lat mają wadę około +3 i oko "dąży" do minusa... Maksio ma +1,5 i cylindry. Patrząc teraz to ma lżejszą wadę niż mógłby mieć, więc w zasadzie super. ALE... Dziecko, które ma +3 w przyszłości osiągnie mniejszą wadę niż Maks... On już pewnie w gimnazjum będzie musiał nosić okulary, a tamte dzieci będą na poziomie zerowym....
Starałam się wyjaśnić najprzejrzyściej ;)
Z cylindrów pewnie wyrośnie. Oczko czasami zezuje, ale wynika to z wady wzroku, a nie wady oka...

Pewnie zauważyłyście, że coraz więcej dzieci nosi okularki, ale nie jest to wpływ komputerów, TV - po prostu teraz takie wady są szybko wykrywane...

Co do noszenia okularów - ja trochę zboczona jestem, bo mam jakieś 12 sztuk :) jak nie założę okularów, to nie dość, że ślepa, to jeszcze naga się czuję ;)

Nickie co do wizyty Twojego Malucha u okulisty, to musisz wyczuć kiedy da sobie zakroplić krople, kiedy da sobie świecić latarką w oczy, kiedy spokojnie położy brodę w maszynie i będzie patrzył na statek... Oluś darł się przy wszystkim i nie dał zbadać nawet na siłę...

Jeszcze pytania? Chętnie odpowiem - Mąż mnie często raczy nowinkami, bo on optyk i optometrysta z zawodu ;)

Ale jestem padnięta!!! Najgorsze, że nic nie robiłam, tylko ciśnienie takie, że głowa boli :/ Nudy dziś straszne. Andrzej cały dzień w pracy, jutro znowu...

Olusia odwiedziła Mama Chrzestna :)

Wybaczcie, ale musiałam zamieścić te fotki :)

Ja tylko na chwilkę, bo spadam spać.
Asia ma drugą dolną jedynkę. Jeszcze tylko 18 zębów i spokój :-).
Jak tak dalej pójdzie, to do końca roku mam nocki załatwione.
Dobrej nocy życzę.

Wybaczcie, ale musiałam zamieścić te fotki :)

no wiesz... więcej, więcej
Sto lat Oleńka

W czwartek byłam w końcu z Asią na szczepieniu - najwięcej płakała, jak zobaczyła Panią Doktor , ale dostała lizaka i było OK

Dziś zaczynam, idę na popołudniu. Mam nadzieję, że sobie poradzę. Bo, że mama da radę, już wiem, bo cały tydzień pilnowała maluchów po 8 godzin, gdy ja chodziła do sklepu.
Dziś rano posprzątałam, poodkurzałam, wyprałam ciuchy z całego tygodnia, aby trochę ulżyć mamie

Ahoj!

już was nie nadrobię :(
U nas hardcore na maxa, Kinga mi bije Renię, Renia miała trzydniówkę, ja mam masę pracy przy nich dwóch a męża nie ma...

Renia mi już wrzeszczy więc znów nie popiszę, wybaczcie...

Witajcie Niedzielnie!!!
Graz1974 będzie dobrze, poradzisz sobie.
Tosiaczek a może Kinia ma bunt dwulatka i dlatego bije Renię? To się kobietko urobisz i do tego płacze i wrzaski co?....Dasz radę to przejdzie i będzie OK.
maks_olo sto lat dla Olusia.
Moi Panowie pojechali oglądać koparki na budowie a ja się wybieram na spacerek do zoo z Jasiem i tam się spotkamy. Świeci słońce ale jest dość zimno. Już nie wiadomo jak się ubierać. Pozdrawki.
:baffled: o Jasiek strzelił właśnie kolejna kupę, znaczy zaraz będzie głodny bo się;-) miejsce zrobiło

hej meldunek po chorobie
nie nadrobie bo nie dam rady
Kuba zdrowy Paulina też ale u Pauliny nie poszło tak gładko bo skończyło się zastrzykami 2 razy dziennie
teraz ślicznie swieci słoneczko więc biegniemy na spacerek
zajrzę jutro:)
życzę wam miłej niedzieli

reklama
cześć mamusie, od niedawna mam dwójkę dzieci i stwierdziłam, że może Wy mi coś poradzicie.
Mam wyrzuty sumienia w stosunku do Olafa, że nie jestem w stanie mu poświęcać tyle czasu ile przed narodzinami Filipa i w stosunku do Filipa, że nie mam dla niego tyle czasu co miałam dla Olafcia…
Czuję się rozdarta, nie wiem z czego to wynika, może z tego, że jestem jedynaczką?
Na dodatek laf robi się coraz bardziej zazdrosny, co prawda nadal głaszcze i całuje Filipa, daje mu zabawki i uśmiecha się do niego, ale w momencie jak Filip płacze, Olaf już wie, że ja do niego podejdę i prawdopodbnie wezmę go na ręce i jest jeden głośny ryk :(
Doszło do tego, że jak Filip śpi a ja bawię się z Olafem za zamkniętymi drzwiami (bo każde rzucenie o podłogę samochodem, każdy pisk wybudza Filipa) i Olaf usłyszy, że Filip wstał i popłkauje to migiem przychodzi do mnie się przytula i całuje, robi wszystko, żebym nie poszła do Filipa :( I co ja mam wtedy zrobić? :(
Tak na prawdę to czas dla Filipa mam tylko wtedu kiedy Olaf ma drzemkę i kiedy już śpi na noc. W chwilach gdy Olaf jest aktywny, Filip śpi zazwyczaj w chuście, bo w koszu jest wybudzany przez starszego brata, jak karmię Filipa to zabawiam książeczkami Olafa, chyba, że Olaf ładnie bawi się sam, ale ostatnio strasznie się interesuje tym karmieniem i wczoraj próbował wepchnąć głowę między moją pachę a głowę Filipa, więc generalnie większość uwagi jest skupiona cały czas na Olafie i tak na prawdę plan dnia Filipa kręci się wokół Olafa.
Wiem, pewnie to normalne, ale ja jakoś źle się z tym czuję ostatnio, od kiedy Olaf zaczął tak gwałtowanie reagować. Chyba jednak jest to za mała róznica wieku …

Do góry