reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
na-tuska - mój Jasiek dostał namiot na 2-gie urodziny i teraz to hit :-)

graz - szkoda, żejuż sprzedałaś..... :-(

rusałka - prześliczne masz dzieciaczki :-)

Nickie - gratuluję decyzji o ślubie :-) i rzeczywiście fajnie, że impreza 2w1 to zawsze mniej zamieszania iż organizować 2 oddzielne imprezy :-)

Emilia - ja mam 172 cm i też bym chciała ważyć 68 kg. dobrze się czułam w takiej wadze... ale na razie sięnie udaje. ważyłam tyle na studiach i przed ślubem, po ślubie już w ciążę zaszłam i nigdy do tej wagi nie zeszłam...

mój mały śpi już ponad 4 godziny :szok: byliśmy na 14:00 na usg bioderek (wszystko OK), potem go nakarmiłam w przychodni, poszliśmy na ok. godzinkę na spacer, wróciliśmy, postawiłam go w wózku na dworze i tak śpi ciągle.. :-) ale za to zdążyłam obiad zrobić i zjeść, pobawić się z Jasiem :-)

Cześć Dziewuszki :-)

Wczoraj wygadałam się trochę z sąsiadką, jedno winko poszło i zaraz lżej na duszy :-D

Andrzej wziął dziś skierowanie na badanie krwi i moczu i musimy chłopcom zrobić, aby sprawdzić czy nie ma powikłań po szkarlatynie.

Andrzej podpisał dziś umowę przedwstępną na wynajem lokalu, więc od przyszłego miesiąca, jak dobrze pójdzie, to wracam do pracy!!!! :tak:

Emilio, to masz małą wstydnisię;-) u nas przeciwnie – jak jest jakiś gość w domu, to Maks nie pójdzie do łazienki ze mną, tylko z gościem :-D

jaki wymyśliłaś prezent dla Męża? Ja wymyśliłam co chcę dla chłopaków na urodziny – laufrada i laptopa edukacyjnego. Dostaną tylko te 2 prezenty, ale będą korzystać z nich obaj. Nie chcemy dla nich żadnych prezentów, tylko pieniądze na te 2 rzeczy. Chcę uniknąć ich rozpieszczenia do bólu...

Mnie męczą rozstępy na biodrach, ale nie nabyłam ich przez ciążę, tylko jako nastolatka, kiedy gwałtownie schudłam :wściekła/y:

Nickie gratulacje z okazji ustalenia ważnej daty :-) U nas chrzest Olka był połączony z roczkiem Maksia ;-)
co do ubioru – pierwsza fotka z kościelnego, druga z cywilnego- może Cię zainspirują :-p

Tosiaczku współczuję 3dniówki (z Maksiem przechodziłam), no i tego, że Kinia nie dostała się do przedszkola :-(

Na-tusko u nas namiot tez robi furorę ;-)

Dominiko, to pewnie dziś wesoło do późna będziecie mieli :-p

Spadam czytać książkę, bo bardzo wciągająca :tak:

Ostatnia edycja:
Tosiaczek a ty chodziłaś po prywatnych czy państwowych?? Bo jak nie było miejsc. W państwowych nabór się zaczął, a prywatne miejsc nie mają?? Czy jak??

na-tuska my mamy taki domek i Natalka go bardzo lubiła, na razie go złożyliśmy ale pewnie bliżej lata się wyciągnie, co by się razem bawiły :tak:

Dominika widzę, że też masz śpioszka jak moja Justyś. Ona pierwsze jakoś 3 miesiące spała i jadła i nic więcej :tak:. Super że z bioderkami OK :-)

maks_olo robimy puchar dla najlepszego taty, już mam zakupione potrzebne rzeczy. I jeszcze wydrukuję kilka naszych zdjęć (dziewczynek , moich i męża) ponaklejam na karton, poprzyklejamy z Natalcią jakieś serduszka i oprawimy w antyramę :tak:. Myślę, że bardzo będzie mu się podobać :tak:

A myśmy byli dzisiaj na zajęciach adaptacyjnych w przedszkolu :-). Będziemy chodzić co środa od 15 do 17 :tak:. Natalka na razie się bała, ale to pierwszy raz. Mam nadzieję, że później będzie lepiej :tak:.

Byłam też rano u gina. Bo mam ciągle krwawienie, a ostatnio to aż się chodzić nie dało. Dostałam jakieś leki. Lekarz powiedział, że pierwsza tabletka pomoże i pomogło, ale muszę wziąć całe opakowanie. Jak wróci znowu to niestety szpital, ale mam nadzieję że się już wszystko unormuje :tak:

maks_olo a wyście najpierw brali kościelny?? Tak można?? Zdjęcia super:tak:

Emilio, dziś dzwoniłam do naszego państwowego przedszkola i jeśli będziemy chcieli Młodego dać do niego, to musimy podejść i wypełnić podanie - czyli sprawa jeszcze nie jest zamknięta. A do naszego prywatnego przedszkola jest jeszcze masa wolnych miejsc...

świetny pomysł na prezent - nie omieszkam użyć go w październiku na urodziny Męża ;)

Oluś też się bał na takich zajęciach, więc reakcja Twojej córci - całkiem normalna ;) Oluś pójdzie normalnie do przedszkola w sierpniu - będzie miał 2 lata i 3 miesiące - zobaczymy :)

Trzymam kciuki za sprawy ginekologiczne ;)

A co do ślubu - najpierw mieliśmy cywilny 13.10.2007, potem kościelny 27.12.2008, tylko zdjęcia odwrotnie wstawiłam ;)

Cześć dziewczyny! na bb buszuję już od dłuższego czasu ale dopiero teraz zobaczyłam że tu taki fajny wątek do którego chyba będę pasować co?:-) może jeszcze nie teraz ale od maja to już "pełną gębą" a raczej z pełną 2 dzieciaczków :-)
jak w suwaczkach widać jestem szczęśliwą lutówką 2010 i będę majówką 2011
na razie się tylko witam ale będę częściej zaglądać

maks_olo to trzymam kciuki za to by Maksia przyjęli z państwowym przedszkolu :tak:

Julisia Witaj, chyba też będziesz mieć 2 dziewczynki jak ja :-)

A ja robię ciacho, i jeszcze zaraz za obiad dla M się zabieram bo pewnie głodny z pracy wróci :sorry:

witaj Julisio :) zaglądaj i pisz! :)

Emilio, nadal zastanawiam się czy przenieść Maksia do państwowego przedszkola, bo:
1. myślę, że Olkowi będzie łatwiej jak razem będą chodzić
2. żal mi przenosić Maksia, bo lubi to przedszkole, jest przyzwyczajony
3. trochę bez sensu jednego zaprowadzać tu, a drugiego zawozić tam

Są też plusy:
- państwowe przedszkole jest bliziutko (ale z drugiej strony i tak trzeba będzie zawozić Olka)
- byłoby trochę taniej...

noc u nas super!!! :) Spaliśmy sobie smacznie do 7! :)
pogoda do dupy, bo pada, więc trochę dołek... niech już będzie piękna wiosna! :)

MIŁEGO DNIA :)

reklama
maks_olo mój mąż właśnie to samo mówi co ty, że wolałby żeby razem chodziły :tak:. I podobno od 2012 roku do przedszkola będą szły dzieci 2 letnie, To przy dobrych wiatrach od przyszłego września razem byśmy je posłali. Ale u nas w prywatnym jest tak, że jak jest dwójka to jest zniżka. Może się spytaj o to :tak:

na-tuska dokładnie tak samo sobie pomyślałam o maks_olo jak ty :-D

Ja nie dawno wstałam :-)

Mąż mi wczoraj niespodziankę zrobił. Zapalił świeczki w pokoju, winko kupił, byłam w szoku że mój mąż taki romantyczny :-D. Muszę spadać na zakupy a taka paskudna pogoda że mi się tyłeczka z domu ruszać nie chce :sorry:

Do góry