reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
hej
juz po zakupach na jutro:)

ha u mnie tez dzis pobudka o 6.30.....Darus przyszedł i mówi "mamo to ja Darus....wstawaj"..:/.....

Maks-olo-super te wyrka..jak jest malo miejsca to swietne rozwiązanie....u mnie bracia mieli pietrowe i jakos nigdy nie pospadali ale to juz zalezy od pomyslowosci dzieci...tez bym wolala takie które mozna rozłozyc pozniej na dwa....no własnie kurcze ciekawa jestem co u Black..mam nadzieje ze wszystko ok....

ja Darusia teraz to smaruje tylka po kąpieli a kąpiemy sie 3 razy w tyg....codziennie smaruje buziaka....Jula teraz smaruje tym lipikarem zeby mu plamy poschodzily....

Witam

Nie było mnie bo Natalka wylądowała w szpitalu z czwartku na piątek w nocy. Po upadku na głowę zaczęła w nocy wymiotować i zawiozłam ją do szpitala. Dzisiaj wyszliśmy. Na karcie trzeba było popisać że na własne żądanie a to oni kazali nam wyjść :wściekła/y:. Normalnie się z lekarką pokłóciłam i powiedziałam co sądzę na temat służby zdrowia. Zrobili RTG czy czaszka nie pękła i tyle. Mamy obserwować dziecko i jak coś to wracać do nich.

Wtrącę się co do szczepionek. Jak pisałam moja Natalka była szczepiona najpierw państwowymi. Ale za drugim razem dostała uczulenia. Dokładnie chodzi o to szczepienie w rękę. Wtedy pielęgniarka powiedziała, że jest to bardzo stara 20 letnia szczepionka używana tylko w Polsce i że już dawno nie powinno jej być. Ja ekspert nie jestem i się na tym nie znam, ale jej zaufałam i Justysię od początku szczepię tymi płatnymi.

Co do szczepionka na rota to też słyszałam że można być zaszczepionym i zachorować. My to przechodziliśmy Natalcią Byliśmy 8 dni w szpitalu. Odwodniła się w kilka godzin. A organizm ni chciał przyjąć nawet łyżki wody i była cały czas na kroplówkach. Potem doszła okropna biegunka i gorączka. Koszmar.

Co do łóżek my zakupiliśmy dziewczynkom piętrowe. Justysia śpi jeszcze w normalnym dziecięcym. Natalka od września w dole piętrowego. Jak Justysia skończy rok to postawimy zamiast małego górną część piętrowego, ale normalnie na podłodze. A jak dorosną to będzie jedno na drugim.

To tyle bo muszę Justysię uśpić bo maruda się powoli robi.

graz, ale ja nie napisałam, że boisz się dyskusji ;-) chodziło mi o to, że ogólnie wiele tematów jest kontrowersyjnych i na wszystko jest wiele teorii, ale kulturalna wymiana zdań, to jest to ;-)

a łóżko pewnie będzie kosztowało jakieś 2.000zł... bez materacy... :eek:

mamaola, ja też bym chciała, żeby rozkładało się na dwa, ale w sumie, to nie mamy miejsca na dwa :-D

a jaki Black ma opis na gg?, bo na NK nie jest zły...

Emilia bardzo współczuję!!!! 3mam kciuki, aby już wszystko ok było...
a podpisałaś ten papier o wyjściu na żądanie? bo jak ja urodziłam i pojawiały się komplikacje i leżałam tydzień, to też już zaczęli coś do mnie mówić, że mam się wypisać na własne żądanie, ale wyśmiałam ich i popukałam się w głowę!!! bo gdybym wyszła i coś się ze mną działo, to nie musieliby mi już pomóc...

a powiedz mi jak to zrobiłaś, że Natalka nie wychodzi Ci z łóżka? bo gdybym ja wsadziła Olka do łóżka bez ograniczeń, to zwyczajnie nie poszedłby spać... :-D

Mnie chyba przeziębienie łapie, bo kicham jak szalona i gardło boli :-(

Kupiłam dziś w TESCO kaszki BoboVita z promocji "3 za 2", czyli za jedną kaszkę zapłaciłam 4,66zł :-)

Dziewczyny mam pytanie!!! ;-)
co dajecie swoim dzieciakom na kolację? Pytam o takie dzieciaczki, które mają już skończony rok...

Moi chłopcy, to tak jakby kolacji nie jedli... wypijają po 230ml mleka i tyle... wszędzie piszą o kanapkach i mleku, ale skoro się nie budzą z głodu, to chyba im wystarcza?

maks_oloAdam na kolację zjada wymiennie: kaszkę do picia (pije ją przez słomkę), mleko junior 210 ml (jak ma ochotę) i czasem pomiędli wędlinkę, ser żółty, biały, ogórka albo jakieś inne warzywko/owoc. Raz wciąga i kachę i mleko i kanapę a raz samo mleko. Zawsze zjada ile zechce - nie zmuszam go nigdy...bo sama mam w tym temacie traumę z dzieciństwa. Czasem smażyłam placki z jabłkiem, piekłam gofry...teraz to raczej nie:zawstydzona/y:
Ja szczepię rota - Adam przechorował zakażenie rotawirusowe - mam teorię że dzięki szczepieniu przebieg był lżejszy.
Nickie Adam urodził się o 6.25 rano.
Ale wieje, śniegu nie ma tylko wszędzie śmieci i psie k..y - fuuuu najgorszy czas, oby do wiosny. Pozdrawki.

maks_olo jakoś tak sama Natalka nie wychodzi. Ale ona tak od początku uczona, że jak mam mówi spać to idziemy do łóżeczka. Ja czytam książkę i zasypiają :tak:

janadam czy możesz i napisać ja robiłaś racuchy z jabłkiem.

A codo kup na dworze, to masakra jakaś, przejść nie da się normalnie :wściekła/y:

hejka

maks-olo-kurde nie wiem czy tak na otwartym moge pisac jaki Black ma opis...wiem ze sie znacie ale jednak nie chce pózniej jakis nieprzyjemnosci miec....wiesz teraz nie macie miejsca ale pózniej kto wie:)....a po co co kilka lat wyrka wymieniac:)
tanio te kaszki kupilas ja dzis kupowalam prawie po 9 zl...do tego zupki i mleko i inne pierdoły i o bosheeee....szok przy kasie....a Darus od zawsze do teraz na noc dostaje mleko Nan (wczesniej wanilowe teraz o smaku mleka) z kaszka....wypija nawet wtedy gdy chapnie cos przed snem...i rano obowiązkowo tez jest "mlećko"....moje dziecko z tych wybrednych kanapka to tylko z almette albo keciup zupy od wielkiego dzwonu....za to pierogi ruskie bardzo lubi...

Emila-jeju współczuje przezyc...trzymam kciuki za córcie....buziaki i zdrówka życze:)

ale kulturalna wymiana zdań, to jest to ;-)

dokładnie :-)

a łóżko pewnie będzie kosztowało jakieś 2.000zł... bez materacy... :eek:

:nerd: ojejku... co za ceny, ale łóżeczko fajowe, może gdzieś są tańsze

Darusiu Sto Lat!!!

Biedna Natalka, mam nadzieję, że już OK

A co do cen kaszek, to w zależności jakie - ja kupuję te bez mleka, w żółtym opakowaniu, w EKo kosztują 5,50, a w Auchan taniej... tylko rzadko ostatnio tam mąż kupuje.

Asia zjada na kolację zawsze kaszkę, a Szymuś ostatnio płatki na mleku. Jak daję mu kanapki - to robi rozbiór na cześci pierwsze... a potem muszę po całym domu zbierać

reklama
Witam się!!! :-)
U nas słońce piękne i suchutko, ale wiatr taki, że aż głowa boli. Zaliczyliśmy już spacerek, a zaraz do apteki lecę, bo przeziębienie mnie męczy :-(

Janadam fajnie, że Adam wcina owoce/warzywa, bo Maks to nawet nie ruszy... w przeciwieństwie do Olka - je nawet ser feta, ogórki kiszone i cytrynę:-D

co do szczepienie na rota – to oczywiste, że mógł przechodzić łagodniej zakażenie, ale widocznie i na szczęście trafił na szczep, na który szczepionka działa... niestety na wiele nie jest skuteczna:-(

Emilia moje chłopaki od początku byli uczeni, że zostają sami w łóżeczku i zasypiają po swojemu, a to oznacza tysiąc zmian pozycji, gadanie do siebie itp. Gdybym chciała im czytać książki, to nie zasnęliby :-p Maksiowi po 3urodzinach zmienimy łóżko, ale Olek jeszcze za mały

mamaola 100 lat dla Darusia!!!!
u mnie chlebek, to tylko Olek je, Maks ewentualnie bułkę – suchą!:zawstydzona/y:

Graz niestety nigdzie nie widziałam możliwości kupna takiego łóżka, nawet przez neta, no a stolarz zawsze więcej skasuje...
ja kupuje mleczno-ryżowe kaszki i teraz one kosztują nawet 8 zł :wściekła/y:, dlatego na promocji kupiłam 6 opakowań

Do góry