reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Nickie ja mam podobny problem Kamilce na policzkach pojawiły się takie drobniutkie krostki zadzwoniłam do położnej jak zobaczyła małą to stwierdziła ,że to może być alergia na mleko i zaproponowała zmianę z bebiko na nan pro ha więc zmieniłam i teraz czekam czy te krostki znikną.

reklama
na-tuska-mój Julasek ma skaze i u niego obiawiala sie mega szorstkimi czerwonymi i polikami i uszkami...biedny byl strasznie musialo go to swędziec okropnie bo drapał sie niemiłosiernie...do tego krosteczki...nasza pediatra pinda jedna nie chcial dac recepty na bebilon pepti ale inna dala i jest mega porawa...niestety u nas mleka typu HA nie zdały egzaminu....co do mandarynki to raczej wątpie zeby to mialo związek...a na co zwrócic uwage...przedewszystkim zrezygnowac z mleka krowiego i jego pochodnych czyli serów,jogurtów twarogów itp....no i cielęcina jest niewskazana....bo to tez z krówki mięsko i posiada to niecne białko....

Ahoj!

Nie nadrobię was już w całości, przeczytałam ostatnie posty tylko...
Widzę nowe mamy i witam się :-)

na-tuska widzę, że o mnie pytałaś i dzięki za pamięć!

Ja jeżdżę teraz do pracy 2 dni w tyg i czasu brak.
Mąż siedzi z dziewczynkami jak ja jestem w pracy.
Reni wyrzynają się ząbki i marudna jest. Jedynka u góry już na wierzchu, jeszcze jedna została :-) Dolne wyszły ponad miesiąc temu i już mocno nimi ciacha.
Dziś nawet zauważyłam, że ma ranę na górnym dziąśle od jedynki na dole!

No i dostawiłyśmy się całkiem od cyca. Aż taką matką Polką nie jestem, co by cycki do gryzienia do krwi nadstawiać!

Teraz skoro już nie karmię zastanawiam się nad metodą anty...

Elizka i jak Twój M, znalazł pracę? Mam nadzieję, że tak. I dużo zdrówka dla was!

Witajcie nowe i „stare” Mamy,
Ja w przelocie i w pośpiechu. Byliśmy dziś na rodzinnym saneczkowym spacerku - ale fajnie Adam szalał. Jasiek spał w wózku. Sytuacja z dzieciaczkami powoli się klaruje, choć oczywiście nie jest łatwo. Znalazłam fajną, młodą studentkę do Adama i w poniedziałek rano przychodzi. W sobotę była 2 godz i Adam fajnie się bawił. Jasiek ostatnio po południami strasznie płacze- czyżby kolka:-(. Mam też własną teorię że to może głód. Czy miałyście wrażenie karmiąc piersią że po południu macie mniej pokarmu? Głowa mnie boli od rana i jestem już zmęczona nocnym wstawaniem a przecież to dopiero początek :baffled:
Tosiaczek fajnie że z domu do pracy wychodzisz, wracasz stęskniona i gra gitara.
Nickie – czy twoja Asia ma już okresy dłuższego czuwania czy raczej je i śpi. Nie wiem kiedy się tego u Jasia spodziewać – zapomniałam. Czuwa przy przewijaniu, chce być na rękach ale chyba szybko się męczy bo płacze.
Wydawać by się mogło że powinnam pamiętać co i kiedy u takiego maluszka się dzieje - ale niestety tak nie jest. A do tego każde dziecko inne jest :confused:
Pozdrawiam i do napisania.

hej
Tosiaczek super ze pracujesz;-) przynajmniej na chwile sie wyrywasz z tego codziennego gwaru z dziecmi:-)

Ja jutro jade z sąsiadka dowiedziec sie jak to jest z tym przedszkolem wkoncu w tym roku, bo cos mnie sluchy naszly ze hania moze isc juz w tym roku ale nieobowiazkowo a za rok tez jeszcze nie musi isc do szkoly, a poczekac rok i takim sposobem hania z danielem by mogli do jednej klasy chodzic.... ?:confused:
no niewiem, jutro jedziemy i sie dowiem:-)

Maz robi kolacje, ide przebrac Mikiego i odpoczywamy:-)
Mikiemu chyba górne zeby wychodza bo jest nieznosny... :dry: ehhhhhhhhhhhh
Milej reszty wieczorka zycze;-)

janadam zarówno Kacper jak i Asia może pierwszy miesiąc mieli taki, że jedli i spali, choć Kacper nawet w pierwszym miesiącu potrafił mieć godzinne okresy czuwania. PAmiętam, bo prawie cały pierwszy miesiąc spędziliśmy w szpitalu i pamiętam, jak woziłam go po korytarzu w tej wanience, po karmieniu, oglądał lampy na suficie.
Aśka potrafi spać mi w dzień 3x po pół godzinki tylko :-(. Od trzech tygodni noce to też same pobudki, tak 8-10 razy. Jest strasznie marudna, i nie wiem, czy to już zęby !!!!!, bo ślini się, wtyka rączki do buziaka. Tylko, że Kacper też długo się ślinił, a pierwszy ząb wyszedł dopiero w siódmym miesiącu. Jak wstaję rano, to chce mi się płakać, boli mnie głowa, na dodatek odstawiłam kawę, bo leję do niej duuuużo mleka, a bez mleka nie lubię. A w związku z tymi krosteczkami na policzkach odstawiłam mleko i przetwory.

hej

janadam-u mnie chyba Julek tak około 3 miesiaca zaczoł ładnie w nocy spac ale jak byl taki tyci to ładnie mi w łuzeczku leżal nie plakał tak ze ja mialam luzzz....z darusiem mialam gorzej bo jako ze to pierwsza dzidzia to każdy jego jęk mnie budzil a teraz bylam spokojniejsza i tak sie nie zrywalam....co prawde teraz odkąd zaczoł sie przekrecac na brzuch to wstaje po kilka razy w nocy bo maruda sie denerwuje jak mu sie kocyk poplącze...no i zębyyyy.....

od dwuch dni nawet sam mi zasypia na noc w łuzeczku:):)...bo go rozpiescilam i bujalam w wózku...:/...

Nickie-Julowi znowu plamka wyskoczyla na policzku...i nie wiem teraz moze od zupki jakiejs albo co.....kurde a tak sie cieszylam ze ma ładniutkie poliki

no i poniedzialek mamy.....jakis taki bury...ja chce wiosne juz!!

reklama
Witam

Ale jestem nie wyspana :wściekła/y:. Natalka nie spała od północy do 4. Chodziła po pokoju po mnie. Nie wiem o co jej chodziło :crazy:.

Teraz piekę drożdżówki na śniadanko dla M. ciekawe czy m będzie smakować.

maks_olo pisałaś, że masz doświadczenie z przedszkolami. Czy w przedszkolach wychodzi się codziennie na dwór? I czy powinien być podział ma grupy??

Później popiszę więcej bo muszę się szykować powoli do wyjścia w poszukiwaniu przedszkola. Czyli ciąg dalszy poprzedniego tygodnia.

Do góry