reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

W czwartek byliśmy u lekarza na bilansie 2-latka. Szymuś nie pozwolił się rozebrać, był jeden wielki krzyk... ale co ważne przebadane. Waży 13700, i mierzy 94 cm. Jąderka i siusiaczek w porządku.
Jeśli chodzi o lamblie, na razie nie dała nic, kazała poczekać jeszcze z miesiąc i zrobić ponownie badania.
Asia miała mieć wczoraj szczepienie, ale ja od niedzieli jestem przeziębiona i Asia miała wczoraj stan podgorączkowy. Ale Pani Doktor mówi, że też może to być od ząbków, bo przebijaja jej się dolne 3. Ale została zmierzona , zważona. Ma 82 cm ( choć wedłum mnie to już 84 cm) i waży 9850 g. Asia pokazała ślicznie jak "biega" od mebli do mebli i to bez żadnego wspomagania palce.
Tak, tak.... ogłaszam, że moja córka od wczoraj się odważyła chodzić bez pomocy palca i to biegiem. Wygląda to tak, jakby bała się, że zaraz mebel jej ucieknie

Od wczoraj piją mleko UHT , wczoraj była kaszka na tym mleku, dziś płatki na mleczku, wcinają, aż miło. Żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam i aby tak dalej

reklama
Witajcie mamuski:-D
ciesze sie ze nie jestem sama, w ogole nie spodziewalam sie ze jest nas az tyle:-)
Mam 20 lat i jestem mama 6 miesiecznej Zuzi a juz w krotce jesli wszystko bedzie dobrze dolaczy do nas kolejny maluszek:)

Tosiaczku cieszę się, że Twoja córcia jest gotowa na przedszkole państwowe, bo Maks do teraz nie jest ;)PS. TAK - przedszkole jest obowiązkowe od lat 5-ciu :)

graz
gratulacje dla biegającej Aśki :)

Maksa bilans był spokojny i bezproblemowy, ale już teraz wiem, że z Olkiem będzie odwrotnie ;)

moi chłopcy też lubią UHT, ale daje im tylko raz na 2tygodnie i postanowiłam, że tak będzie do ukończenia przez nich 4 lat.
3mam kciuki, aby nie było skutków ubocznych ;)

witam po raz drugi charlotte ;)

U nas Oluś znowu dostał duszący kaszel, który powoduje wymioty... :( a więc inhalacje, PectoDrill, Atarax i maść rozgrzewająca :(
przyznam się Wam, że jak jest weekend, to brak przedszkola... Maks się w domu nudzi, Olek ciągle płacze i chce być na rękach, do tego uziemiona w domu :( smutno mi :(

Maksolo serdeczne dzięki za podpowiedz:-)
A u nas jak na razie nie jest za wesoło jeszcze cały czas staram się to ogarnąć mam wrażenie ,że raz jest lepiej raz gorzej może z czasem opanuję cały ten rozgardiasz :-)
W tym momencie najważniejsze jest dla mnie to żeby mała nie dostała kolek jak tego uda nam się uniknąć to nie będzie tak zle . Fakt faktem ,że nie mam czasu dla siebie absolutnie ciągle lawiruję pomiędzy Mateuszkiem a małą a czasami to się wręcz dwoję i troję :-). Ostatnio znalazłam metodę usypiania dwójki na raz . Małego kołyszę w łóżeczku bo mamy na biegunach , natomiast Kamilkę w tym samym czasie usypiam w leżaczku bujając go nogą a tak na marginesie to jedyna metoda żeby usiąść przy kompie, piszę i bujam Kamilę :-) nogą oczywiście :-)

Powiedzialam mojej mamie o ciazy a ona napewno reszcie rodziny... no i teraz nikt do mnie nie dzwoni od przedwczoraj zero odzewu.... w dodatku strfasznie tesknie za Zuzia sni mi sie bez przerwy i plakac mi sie chce.

Charlotte a w którym tyg teraz jestes? poczotek pewnie?
To sobie pomysl jak moja rodzina byla w szoku (i ja) jak o drugiej ciazy dowiedzielismy sie jak bylam juz na przelomie 4-5mies. ciąży.... :dry:

grazmój Adam przybija piątkę z Szymusiem, też się darł na bilansie.
charlotte witaj, ja też tęskniłam za starszakiem jak leżałam na patologii wprawdzie mój miał wtedy prawie 2 lata ale to było pierwsze dłuższe rozstanie -bolało bardzo nas oboje.
maks_oloprzytulam, przetrwasz boś twarda, zdrówka młodemu!
U nas śnieg a ja ciągle nie mam sanek - ale wstyd:zawstydzona/y:

Eliza eM oj wyobrazam sobie ten szok... Ja jestem na samym poczatku nawet dobrze na USG dziecka nie widac glownie dlatego leze w szpitalu bo chca sprawdzic czy wszystko jest ok. Ty mama po raz drugi zostalas chyba bedac w tym wieku co ja teraz? Jak sobie daliscie rade? My dopiero probujemy sie ustawic finansowo i mieszkanie remontujemy a tu kolejna dzidzia ale mysle ze damy rade :) przeraza mnie kwestia finansowa ale t chyba normalne.
JanaDam Witaj. Rozstanie z dzieckiem to cos strasznego nie spodziewalam sie ze moze tak bolec. I zauwazylam ze Zuzia pomimo ze jest malutka zauwazyla ze mamy nie ma i jest jej smutno. Kurcze znow mi sie na placz zebralo...
na-tuska: widze ze tez jestes z Poznania:)

A wiecie co wkurzaja mnie ludzie ktorzy nic nie wiedza ba nawet nie staraja sie dowiedziec a zjada czlowieka od stop do glow... weszlam na bloga a tam zostalam w komentarzach obsmarowana przez kogos za to ze bede miala drugie dziecko.

Ostatnia edycja:
reklama
charlotte nie przejmuj się, zawsze znajdzie się ktoś kto musi wylać na drugiego swoją zazdrość i złość. Trzymam kciuki żeby wszystko było OK i żebyś szybko do Zuzi wróciła i cieszyła się 2 ciążą. Druga ciąża jest inna zwłaszcza jak ma się jedno dziecko w domu, człowiek (o ile może...) mniej się przejmuje a bardziej cieszy. Będzie dobrze!!

Do góry