reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

maks_olo ile masz lat?? Bo na zdjęciu wyglądasz na niecałe 18 :tak:

My przy Natalce nie mieliśmy maty, ale to dobrze, bo ją by to nie ciekawiło. Justysia ma i się ładnie na niej bawi.
Huśtawkę mamy od jakiś 8 miesięcy i codziennie się huśtamy tak po godzinie. Natalka ją uwielbia. A jak nie chce iść spać, a widzę, że jest śpiąca, to ją sadzam i zasypia w 5 minut :-D

edit

już widzę na suwaczku :-D:-D, to młodo wyglądasz

reklama
Emilia na tym zdjęciu mam 22 lata
Ale jak w zeszłym roku byłam z koleżanką w pubie, to poprosili o dowód ;-)
A ostatnio do pobrania krwi kazała mi przyjść z mamą, bo niepełnoletnim nie pobierają :-D
u nas huśtawka tez ma to do siebie, że usypia :-p

breloki super!
Jasiek wczoraj miał kolkę bo mamusia mądrala najadła się mega słodkich rogaliczków, zamiast zjeść jednego pożarłam 6 i gotowe.
Pędem nabędę leżaczek. Dziś Adam wspaniałomyślnie wskazał miejsce w pokoju na matę dla Jaśka, omijał, zaglądał no super, ale Jachu zasnął i Adam zapomniał że mały brat tam jest....zatrzymał się i nic się nie wydarzyło ale wystraszyliśmy się wszyscy. Oczy z tyłu głowy i dookoła to za mało.
maks_olo dzięki za zdjęcia, ale fajni mali synkowie, teraz to już kawalerowie:-)

ahoj! ale się rozpędziłyście! :-) nie mogłam nadrobić!
Jol gratuluję drugiej córci, na pewno się będą dogadywać :-) Moje już się razem bawią, ale trzeba asekurować jeszcze ;-) Poza tym Kinia jest ambasadorem Reni i ostatnio nawet jej wszystko oddaje. Dziś swoje majteczki za małe (babcia za małe kupiła) i nawet huśtawkę ;-)

Co do leżaczków to polecam FP, miałam przy Kini a teraz Reni służy i nawet Kinia czasem jeszcze korzysta. Ale przez jakiś czas leżał schowany bo jak miała jakieś 7 mies. tak jak teraz Renia to siadała (ma 3 punktowe pasy a nie 5) i przeginała się do przodu chwytając za płozę! O mało jej leżaczek nie nakrył... teraz robi tak Renia).

Huśtawkę mamy kubełkową zawieszaną na hakach w drzwiach i ostatnio jest hitem, Kinia huśta się codziennie i długo w niej wytrzymuje. Minus taki, że pasy odpina, nawet jak przełożyłam sprzączkę z tyłu i staje. Ostatnio zjarzyła, że to oznacza koniec huśtania i jest spokój :p

Maty używałam przy Kini, przy Reni mniej ale też się przydaje :-)

Breloczki super! :-)

Dziś obdzwoniłam przedszkola i jest marna szansa na przyjęcie Kini :-( bo co roku mają przepełnienie i w 1 kolejności są przyjmowane dzieci, które mają ukończone 3 lata a moja we wrześniu jeszcze nie będzie miała :-(
A jest samodzielna, sama je, korzysta z nocniczka, nawet sama dupkę podciera :-) sama się ubiera jak chce ;-) ale wiadomo, że nie całkiem jeszcze, ale bardzo się stara.

Breloczki super

A co do przedszkoli i żłobków to mi się już pisać nie chce nawet. Mi też powiedzieli, że nie ma szans. A chciałam Justysię do żłobka dać :tak:. Natalkę to do prywatnego przedszkola, tylko nie mam co z drugą zrobić.

A do pracy trzeba iść :crazy: ,tylko jak :szok:

reklama
Do góry